אוטם שריר הלב

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

אוטם שריר הלב

אוטם שריר הלב, המוכר יותר כ"התקף לב", הוא צרה מכל הבחינות. מדובר במחלת לב איסכמית במסגרתה נפגעת אספקת הדם ללב, באופן חלקי או מלא, מה שגורם לכך שתאי שריר הלב הנמצאים באותו אזור מתים.

בדרך כלל הסיבה לאוטם היא חסימה באחד מבאוטם שריר הלבין העורקים הכליליים שמביאה להתפתחות קריש דם החוסם את מעבר הדם בעורק. הנה כל מה שצריך לדעת על הבעיה הרפואית החמורה הזו.

אוטם שריר הלב: תסמינים וסיכונים

אוטם שריר הלב גורם לתסמינים די ברורים על הלב, שמחייבים זיהוי והפניה לקבלת טיפול חירום רפואי בהקדם האפשרי. אחד מסימני ההיכר הוא כאב בחזה הנחשב לפתאומי ולחד, ושמשליך בדרך כלל לאזור זרוע שמאל של האדם, הצוואר או הלסת.

תסמינים נוספים הם קוצר נשימה, עלייה בקצב פעימות הלב, הקאות ובחילות, הזעות לילה או אפילו חרדות. אצל נשים קיימים לעתים תסמינים שנפוצים פחות אצל גברים, לדוגמת חולשה, בעיות במערכת העיכול או עייפות. קיימים התקפי לב שלא כוללים תסמינים עזים מדי, מה שלא אומר כמובן שהם לא חמורים. למעשה, במידה מסוימת אלו הם ההתקפים המסוכנים ביותר מכיוון שלא מודעים בהם לבעיה כלל.

אוטם שריר הלב מביא לסיכונים מגוונים, בראשם כמובן המוות. אם לא מטפלים בהתקף בצורה מהירה, עלולה להיגרם לרקמה הלבבית הנפגעת נזק בלתי הפיך. בכשלושה מבין עשרה מקרים האדם הסובל מהתקף הלב נפטר עוד בחודש שלאחר ההתקף, פעמים רבות בלי שהוא מספיק להגיע לבית החולים. כארבעה אחוזים מבין המטופלים באוטם שריר הלב לא ישרדו, למרבה הצער, את השנה הראשונה שלאחר המחלה.

איך מונעים את המחלה?

למרות שנראה כי התקף לב תוקף את הגוף בצורה "אקראית", בפועל יש הרבה מאד גורמי סיכון שמגדילים את הסבירות שאדם מסוים יסבול מהבעיה. גורם הסיכון הראשון הוא הגיל, כאשר אצל גברים מעל גיל 45 ונשים בגיל 55 ומעלה הסבירות להתקף לב גבוהה יותר עקב הצטברות הפלאק בעורקי הגוף שלהם עם השנים. בעיות קיימות של יתר לחץ דם ושל רמת שומנים גבוהה מדי בדם מביאים אף הם להגדלת הסיכון.

לפעמים דווקא הטיפול במחלות ובבעיות שונות עלול להגדיל את הסבירות להתקף לב, כמו במקרה של תוספי סידן שמחקרים שנערכו לאחרונה הראו את ההשפעה האפשרית השלילית שלהם על הלב (עם זאת מדובר עדיין במחקרים ראשוניים). תורשה של מחלות לב במשפחה מגדילה אף היא את הסיכון.

חשיבות ההקפדה על אורח חיים בריא – זה מתחיל עם העישון, בין אם אקטיבי ובין אם פסיבי, שמביא להצטברות של פלאק טרשתי וכולסטרול בדופן כלי הדם וכן את הסיכון לקרישי דם. אורח חיים פאסיבי שאינו כולל פעילות גופנית בכמות מספקת או השמנת יתר מהווים גורמי סיכון נוספים, כמו גם אורח חיים לחוץ ועמוס בחרדות.

דרכי הטיפול בבעיה

עם אוטם שריר הלב אי אפשר לקחת סיכונים, כאשר כל עיכוב – אפילו של דקות ספורות – עלול להיות בגדר קטסטרופה של ממש. אם מזהים את התסמינים של התקף לב או אפילו חודשים בכך, יש להתפנות לבית החולים בהקדם האפשרי. הטיפול הראשון שנעשה הוא טיפול בכאב, שמיועד לשפר את מאזן החמצון לרקמת שריר הלב ובכך להפחית את הנזקים שעלולים להיגרם לו.

כדי להגשים את המטרה החשובה ולעתים מצילת החיים הזו נעשות פעולות מגוונות דוגמת מתן חמצן, מתן תרופות מסוגים שונים (למניעת היווצרות קרישי דם או המסתם, להרחבת העורקים ועוד), הקפדה על מנוחה ובמקרים שונים פעולות כירורגיות דוגמת ניתוח מעקפים. לצד זה ייתכנו טיפולים נקודתיים בסיבוכים הנובעים מאוטם שריר הלב.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן