בית חולים גריאטרי ופסיכיאטרי – הרצוג בירושלים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בית חולים גריאטרי ופסיכיאטרי - הרצוג בירושלים

בית חולים הרצוג הוקם בירושלים תחת השם 'עזרת נשים' בשנת 1894 והיה לבית החולים לחולי נפש הראשון במזרח התיכון.
בית החולים מתמחה בכל הנושאים הרפואיים הקשורים לגריאטריה או מחלות נפש.

המחלקות בבית חולים הרצוגבית חולים גריאטרי ופסיכיאטרי - הרצוג בירושלים

בבית החולים פועלות שלוש מחלקות פסיכיאטריות:

  • מחלקה פסיכיאטרית כללית לנשים
  • מחלקה פסיכיאטרית כללית לגברים
  • מחלקה פתוחה המטפלת בדיכאון עמיד, שאחראית לטיפול בחולים הסובלים מדיכאון ולא הצליחו להתגבר על המחלה גם לאחר טיפולים רבים

המחלקות הפסיכיאטריות לגברים ולנשים מטפלות בחולים סכיזופרניים ומבצעות מחקרים רבים להבנת מחלות שונות, התסמינים והגורמים שלהן. מטרת המחלקות הפסיכיאטריות היא שיקום החולים והחזרתם לתפקוד בביתם או הבאתם למצב כשיר מספיק, כך שיוכלו לעבור להתגורר בהוסטל.

דיור לחולים לאחר אשפוז

בית החולים מפעיל אף הוסטל בו מתגוררים חולים לאחר שיקום נפשי ללא פתרונות דיור אחרים ושם הם מועסקים בעבודות שונות. כמו כן, מפעיל בית החולים מעון לדיור מוגן, בו מתגוררים חולים בעלי עצמאות גבוהה יותר.

מרפאת חוץ לטיפולי נפש

בנוסף למחלקות העיקריות, בית החולים מפעיל גם מרפאת חוץ המעניקה טיפולים נפשיים לחברי הקהילה המקומית. מרפאת החוץ מטפלת בכ- 2,000 מטופלים בכל חודש ומתמחה בטיפול בהפרעות קשב או היפראקטיביות, כך שהיא מעניקה שירותי אבחון והדרכה למשפחות. כמו כן, המרפאה מטפלת במקרים של טורט או בבעיות פסיכיאטריות ומקרי דיכאון בקרב מתבגרים מן העדה החרדית.

מרפאות נוספות

בית החולים מפעיל מספר מרפאות נוספות, ובהן:

מחלקת שיקום

בית החולים מפעיל מחלקת שיקום אשר מטפלת בחולים לאחר ניתוחים אורטופדיים שכיחים בקרב אוכלוסיית המבוגרים וכן בחולים לאחר שבץ מוחי או ניתוחים מסוג אחר. במחלקת השיקום פועלים רופאים, עובדים סוציאליים, מרפאים בעיסוק ופיזיותרפיסטים.

מחלקה לסיעוד מורכב

פועלת בבית החולים מחלקה לסיעוד מורכב אשר דואגת לטפל בחולים סיעודיים מורכבים, כאשר בתוך המחלקה פועלת גם היחידה לטיפול בפצעי לחץ.

המרכז לפסיכו טראומה

בבית החולים פועל המרכז הישראלי לפסיכו טראומה המטפל בנפגעי טראומה ומהווה מקור מידע בינלאומי למומחים, בכל הנוגע לטיפול בנפגעי טראומה ובני משפחותיהם.

המרכז מכשיר אנשי מקצוע בשיטות החדשות לטיפול בתופעות פוסט טראומה ונותן מענה לאוכלוסיית ישראל החווה אירועי טראומה עקב המצב הביטחוני בארץ. המרכז מפעיל מספר פרויקטים כגון פרויקט בתי הספר, אשר פועל יחד עם מערכת החינוך לטיפול והתמודדות עם בעיות טראומה.

המרכז הישראלי לפסיכו טראומה בבית החולים מפעיל פרויקט מיוחד לטיפול בהורים שכולים ובהקניית הכלים להתמודדות עם הטראומה שבאובדן ילד.

השתתפות בפרויקט היא ללא תשלום, אך על בני הזוג לעמוד במספר קריטריונים לפיהם על בני הזוג להיות מעל לגיל 21, כאשר הילד שנפטר היה מתחת לגיל 25. כמו כן, הפרויקט מטפל בבני זוג שחוו אובדן במהלך חצי השנה שקדמה לטיפול ועל אחד מבני הזוג להחזיק בציון גבוה בשאלון שמודד אבל. הטיפול כולל 14 מפגשים המועברים על ידי אנשי מקצוע וכן מעקב במשך כמה חודשים לאחר סיום הטיפול.

המרכז לפסיכו טראומה מפעיל גם את פרויקט מטיב לטיפול במשבר. הפרויקט נועד לסייע לכל אדם העובר משבר מסוג כלשהו, בין אם משבר עקב אירוע טראומטי, פרידה, אובדן של אדם קרוב ועוד. המרכז מטפל בכל אדם ללא כל צורך בהפניה או תיאום מראש ובנוסף, הטיפולים בו ניתנים בחינם.

המרכז לרפואה משלימה

בבית החולים פועל גם מרכז לרפואה משלימה המפעיל תכנית לרפואה משולבת ומניעתית. המרכז מציע טיפולים המשלבים את הרפואה הקונבנציונלית יחד עם הרפואה המשלימה והאלטרנטיבית. המרכז עתיד לכלול מרכז טיפולי, מרכז הוראה שיספק הדרכה לסטודנטים, אנשי מקצוע ולכלל האוכלוסייה, יחד עם יחידת מחקר.>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן