בקבוקים לתינוקות – איך נבחר בקבוק לתינוק שלנו?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בקבוקים לתינוקות - איך נבחר בקבוק לתינוק שלנו?

בקבוקים לתינוקות - איך נבחר בקבוק לתינוק שלנו?תזונה נכונה לתינוקות היא המרכיב החשוב ביותר במטרה להבטיח את הישרדותו הפיזית הבסיסית של התינוק הצעיר, והתנאי החשוב ביותר להתפתחותו. ללא כל ספק, תזונת תינוקות האידיאלית, היא התזונה הפשוטה והזמינה ביותר: הנקה.

יתרונות רבים נודעו להנקה על פני כל דרך הזנה אחרת, וביניהם: הקשר עם התינוק, איכות המזון, הסטריליות של ההנקה ועוד. לעיתים, הנקה אינה אפשרית בשל כל מיני גורמים: החל בסיבות משמחות כמו ילדים שאמותיהם חוזרות לעבודה לאחר חופשת לידה ואינן יכולות להמשיך ולהניק את התינוק כול שלוש או ארבע שעות, דרך אמהות שאינן יכולות להניק בשל כאבים או בשל חוסר הצלחה בהנקה וכלה בתינוקות שנולדו טרם זמנם (פגים) ואין אפשרות להניקם.

בכל המקרים הללו זקוקים ההורים לאמצעי שיאפשר להם להזין את התינוק בצורה הטובה ביותר, ולהבטיח כי הוא יאכל את כמות המזון המספיקה לו.

בקבוקים וחומרים

הזנת תינוקות בבקבוקים היא, אם כן, הדרך היחידה להזין בתרכובות מזון לתינוק מלבד הנקה, כאשר הוא איננו מסוגל לאכול אוכל מוצק (יכולת שנרכשת בדרך כלל רק לאחר גיל חצי שנה). גם הורים שבוחרים להשתמש בבקבוקים לצורך תזונת התינוק שלהם חייבים להקפיד על קשר אישי עם התינוק בזמן ההאכלה ועל ניסיון לפיתוח שאר האינטליגנציות של התינוק בזמן הארוחה. הזנת התינוק עם בקבוק דורשת את תשומת לבם של ההורים ומעקב שלהם אחר קצב האכילה של התינוק.

חשוב לזכור שאכילה בבקבוק חייבת להיעשות בצורה היגיינית עד כמה שניתן ולכן חשוב להקפיד על היגיינת הבקבוקים, כדי למנוע מחלות ופטריות אצל התינוק.

שטיפת בקבוקים צריכה להתבצע על ידי שטיפתם במים חמימים אך לא רותחים, ניקויים בנוזל כלים ולא בסבון קשה ועל ידי שפשוף בעזרת מברשת בקבוקים מיוחדת. רק בצורה כזו, תוכלו להבטיח את בריאות התינוק במהלך הזנתו.

בקבוק לתינוקות – פלסטיק, זכוכית ודעות קדומות

כל בקבוק מורכב משלושה חלקים: הבקבוק עצמו, הפטמה וטבעת שמחברת ביניהם. ישנם בקבוקים שיש להם כל מיני תוספות אך הן לא מהותיות. לצורך הכנת תרכובת מזון לתינוקות יש צורך להשתמש במים רותחים ולכן החומרים מהם עשויים הבקבוקים צריכים להיות עמידים בפני מים רותחים.

אפשרות אחת היא לרכוש בקבוקים שעשויים מזכוכית. במקרה זה, ברור כי הבקבוק יישאר עמיד במים הרותחים והניקוי יהיה קל מאוד, בדומה לכוסות זכוכית לשתייה חמה. החיסרון הגדול של בקבוקי זכוכית הוא היותם שבירים, ובמקרה של תינוקות בני חצי שנה ומעלה שזורקים מדי פעם בפעם את הבקבוקים שלהם – זו עלולה להיות סכנה של ממש. מסיבה זו מגיל חצי שנה יש צורך בבקבוקים עשויים מפלסטיק או סיליקון.

בקבוקי סיליקון מועטים מצויים בשוק בשל מחירם הגבוה והעובדה שהם סופגים ריחות ולכלוכים ובאופן כללי הם עמידים פחות בשימוש אינטנסיבי, כמו בקבוקי פלסטיק. בקבוקי פלסטיק הם האופציה העיקרית להזנה באמצעות בקבוקים, אם כי גם להם יש בעיות שחשוב להכיר אותן.

ביספינול A וחומרים מסוכנים

בעת הכנת הפלסטיק במפעלי הייצור שלו, משתמשים בחומר שמכונה ביספינול A, שהוא כימיקל המהווה אחד מרכיבי הפוליקרבונט. במקרה של שימוש במים חמים, ייתכן שהפלסטיק ישחרר לתוך המים החמים חלקיקים זעוררים של חומרי הפלסטיק, ובתוכם ביספינול A.

מחקרים שונים שנעשו על בעלי חיים טוענים שהחומר ביספינול A עלול לגרום למחלות שונות כמו פגיעה במערכת העצבית, פגיעה במערכת הרבייה, השמנת יתר, היפר-אקטיביות ועוד.

מצד שני ישנם מחקרים שטוענים שאצל בני אדם החומר איננו נכנס למערכת העיכול אלא משתחרר תוך כדי מתן שתן. לכן, בכל מקרה חובה להשתמש בבקבוקים חדשים (עד שנה) ולא ישנים, ללא שריטות וללא עכירות ובפטמות שלמות ולא קרועות.

מומלץ לבחור בקבוקים לתינוקות ללא ביספינול A לשימוש בטוח יותר. כאשר מקפידים על כל כללי הזהירות שהומלצו על ידי משרד הבריאות הסכנה (אם קיימת) פוחתת לשיעור אפסי.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן