תחילת דרכן של הגלולות בעולם לצורך מניעת היריון הייתה בשנות ה-60 של המאה ה-20 והן הביאו לפריצת דרך של ממש בכל הנוגע לחופש הבחירה של נשים בנוגע לגופן ולעצמאותן. כיום, עם התפתחותו של עולם הרפואה ישנו מבחר רב של גלולות למניעת היריון, כאשר אחד הסוגים הוא גלולות מיקרוגינון.
גלולות אלו הן גלולות משולבות אשר מכילות בתוכן שילוב של אסטרוגן ופרוגסטרון, הן יוצרו בדור השני של הגלולות (דור 2) והן בעלות יתרונות אחדים אשר מקלים על אורח חיים בריא של נשים שבוחרות ליטול אותן. מכיוון שקיימים כיום בשוק רפואת הנשים סוגים רבים כל כך של גלולות, ישנה סתירה בנוגע למידע עליהן, וגם בנוגע לגלולות מיקרוגינון.
גניקולוגים נוטים לחשוב דברים שונים אודות כל סוג של גלולות, ופעמים לא מעטות סותרים את דבריהם של גניקולוגים אחרים. עובדה זו יוצרת בלבול רב וחוסר ודאות גדול בקרב הנשים לגבי גלולות מיקרוגינון, וישנם גם מיתוסים שברובם הם שגויים.
מיתוסים על גלולות מיקרוגינון
- הגלולות גורמות לעלייה במשקל הגוף – זהו מיתוס מוטעה מיסודו, שכן בדיוק כמו שאר סוגי הגלולות למניעת היריון, גלולות מיקרוגינון לא גורמות להשמנה מכיוון שהן לא אחראיות באופן ישיר על העלייה בתיאבון. מה שכן, לפעמים הן יכולות לגרום להצטברות של מים בגוף ברמה מסוימת, וליצור תחושה מוטעית של עלייה במשקל. החדשות הטובות הן שלאחר הסתגלותו של הגוף לגלולות, הצטברות המים בתוכו נעלמת והגוף שב למשקלו הרגיל.
- הגלולות גורמות לירידה בחשק המיני – זהו מיתוס מוטעה. גלולות מיקרוגינון לא גורמות לירידה בתשוקה המינית, אלא לעתים הן אף מגבירות אותו. קורות פעמים, וזה במקרים נדירים מאוד, שנשים כן חוות ירידה בחשק המיני ברמה מסוימת, אך הדבר קורה רק בתקופת ההסתגלות לגלולה.
- גלולות מיקרוגינון פוגעות בפוריות – גם מיתוס זה הוא מוטעה מיסודו, למרות שהוא קיים הרבה מאוד זמן ונשים רבות מאמינות בו. מחקרים אשר נערכו בתחום מצאו כי גלולות מיקרוגינון או גלולות אחרות בכלל לא פוגעות בפוריות של נשים. בשעה שנשים מחליטות להפסיק ליטול את גלולות מיקרוגינון למטרת כניסה להיריון, הן תוכלנה לעשות זאת על פי זמני הביוץ האישיים של כל אחת ואחת ולהצליח להיכנס להיריון.
- הפסקה בין חפיסה לחפיסה "מנקה" את הגוף – לאורך שנים רבות נשים מאמינות כי אם הן מפסיקות ליטול גלולות אחת לכמה חודשים ועושות הפסקה לתקופה מסוימת, הן גורמות לניקיון גופן. זהו מיתוס נפוץ מאוד, אך אינו נכון כלל וכלל. הפסקה בין חפיסת גלולות מיקרוגינון אחת לחפיסה אחרת (כמו גם בין שאר הסוגים האחרים של הגלולות) עלולה דווקא לסייע בכניסה להיריון. כיום ידוע שכדאי מאוד לשמור על רצף של נטילת הגלולות, מכיוון שרק כך הגוף יישמר מהיריון לא צפוי ולא רצוי, ובכך ניתן יהיה למנוע גם את חזרתן של תופעות הלוואי אשר התלוו לתקופה ההתחלתית של הסתגלות הגוף לגלולות.
- גלולות מיקרוגינון לא גורמות כלל לתופעות לוואי – מיתוס זה אינו נכון. גלולות אלו יכולות לגרום להופעה של תופעות לוואי, בדיוק כמו ששאר סוגי הגלולות למניעת היריון יכולים לגרום. תופעות הלוואי צצות בעיקר בשלב ההתחלתי של נטילת הגלולות, בזמן שבו הגוף מסתגל אליהן ולמרכיבים שלהן. תופעות הלוואי אשר עלולות להופיע עם נטילתן של גלולות מיקרוגינון הן כאבי ראש, תנודות במצבי הרוח, בחילות, הקאות, הרגשה של גודש בשדיים וכדומה. אין צורך לדאוג מכיוון שלאחר שגוף האישה מסתגל למרכיביהן של גלולות מיקרוגינון, תופעות הלוואי נעלמות כלא היו.
>