דלקת בגידים – טנדיניטיס

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דלקת בגידים

דלקת בגידיםדלקת בגידים (טנדיניטיס) היא מחלה דלקתית אשר מערבת גידים שונים בגוף וגורמת לרגישות יתר וכאב רב. דלקת גידים מופיעה בעיקר בגידי הכתפיים, המרפק, כף היד והקרסול, והופעת הדלקת קשורה לרוב לפעילות יתר של האיברים האלה (כמו שלדוגמא קורה ב-Tennis Elbow).

ברוב המקרים, דלקת גידים אינה נחשבת למצב קשה במיוחד וניתן לטפל בה על ידי משככי כאבים ופיזיותרפיה. במקרים של הזנחה קשה, או במקרים של דלקת חריפה ביותר הגורמת לחולשת הגידים, אין ברירה אלא לבצע ניתוח לחיזוק הגידים במטרה לשפר את תפקוד המפרק ולהפחית את הכאב.

תסמינים של דלקת בגידים

דלקת בגידים גורמת למספר תסמינים, הכוללים:

  • כאב – התלונה הראשונה המופיעה אצל אנשים הסובלים מדלקת בגידים היא כאב, אשר מתגבר עם הנעת הגיד הפגוע ומחמיר בזמן פעילות ותנועה. ברוב המקרים מדובר בכאב עמום אשר מופיע עם כל הנעה של הגיד הפגוע, ומחמיר לאורך זמן.
  • רגישות ונפיחות – במקרים רבים, כאשר מגע באזור הגיד הפגוע יכול לגרום להתעוררות הכאב, וכל אזור הגיד רגיש ביותר למגע. בנוסף, במקרים רבים מתפתחת נפיחות באזור הפגוע, אשר ניתן לזהות בקלות בהשוואה לגיד הבריא הנמצא בצידו השני של הגוף.
  • הגבלה בטווח התנועה – בשל הכאב הרב, הנפיחות וההפרעה לתפקוד הגיד מופיעה במקרים רבים הגבלה בטווח התנועה אשר יכולה להפריע בביצוע מספר פעולות ולמנוע את התפקוד היום יומי התקין.
  • דלקת טורדנית וקשה ביותר – חשוב לציין שדלקת גידים הוא מצב טורדני וקשה ביותר, אשר לעתים חולף רק אחרי שנים רבות. בדרך כלל, דלקת הגידים מתעוררת במהלך פעילות מאומצת ומופיעה לסירוגין כתלות בפעילות גופנית.

מה גורם לדלקת בגידים?

דלקת בגידים נגרמת לאחר שפגיעה כלשהי בגיד גרמה להופעת תהליך דלקתי באזור הפגוע, אשר גורם לכאב, לרגישות, לנפיחות ולמגבלה המדוברים. ברוב המקרים, דלקת גידים מופיעה על רקע "שימוש יתר" – כאשר מבצעים פעילות רפטטיבית המערבת את אותו גיד תוך הפעלת עומסים עליו, יכולה להופיע דלקת גידים.

מסיבה זו, דלקת בגידים היא מחלה תעסוקתית נפוצה ביותר, המופיעה לאחר שימוש יתר בגידים מסוימים במקום העבודה. לדוגמא, אנשים המרבים להקליד על המחשב יסבלו לרוב מדלקת גידים בפרק כף היד ומ-Tennis Elbow, בעוד אתלטים יסבלו דווקא בדלקות בגידי הברך והקרסול.

בנוסף, הפעלה לא נכונה של הגידים, המופיעה לדוגמא בתנוחת עבודה לא נכונה או בעיסוק חובבני בספורט יכולה להגביר את הסיכון למחלת גידים, ועל כן חשוב מאוד להקפיד על תנוחה נכונה ושמירה על הפעלה טובה של הגידים.

קרע בגיד – הסיבוך העיקרי של דלקת גידים

מקובל לחשוב שדלקת גידים היא מצב טורדני אך לא מסוכן, ואכן אנשים שונים "סוחבים" דלקת גידים שנים רבות ללא השפעה משמעותית על חייהם וללא נזק ארוך טווח. עם זאת, מכיוון שדלקת גידים יכולה להחליש את הגיד ולגרום בו לקרעים, קיים סיכון גדול מאוד להתפתחות של קרע של הגיד, אשר דורש טיפול כירורגי.

במקרים אלה, הזנחה של דלקת הגידים לאורך שנים רבות גורמת בסופו של דבר לנזק בלתי הפיך אשר דורש ניתוח לא פשוט. מצב זה נפוץ בעיקר בדלקות של גידי הכתף, אשר נוטים להיחלש בהדרגה ומביאים למצב אשר לא מאפשר את השימוש בכתף ללא ניתוח.

הטיפול בדלקת גידים

עיקר הטיפול בדלקת גידים הוא סימפטומטי, ומטרתו להפחית את הכאב ואת התהליך הדלקתי. בשלב ראשון, מומלץ להקפיד על מנוחה למשך מספר שבועות, להפסיק את הפעילות הגורמת לכאב ולהשתמש בקומפרסים קרים וחמים. מלבד זאת, ניתן להשתמש בתכשירים להקלה על כאב כמו משחת וולטרן לטיפול מקומי או כדורים כמו נורופן, אטופן, ארקוקסיה וכולי.

בשלב שני, ניתן לבצע הזרקת קורטיזון למפרק במטרה להפחית את הדלקת. כמו כן, יש לפנות לפיזיותרפיה אשר יכולה גם כן לסייע להקלה על הכאב ולשיפור טווח התנועה. במידה והטיפולים האלה לא עזרו, לעיתים הפתרון היחיד למצב הוא ניתוח לתיקון הגיד הפגוע, ובמקרים נדירים זוהי הדרך היחידה להשתלט על דלקת הגידים הקשה.

ראו גם:
מחלת השרוול המסובב

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן