הסרת נקודות חן ושומות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

הסרת נקודות חן ושומות

נקודות חן ושומות מעטרות את גופם של רוב האנשים בצפיפות זו או אחרת.הסרת נקודות חן ושומות רוב נקודות החן והשומות מתפתחות במהלך גיל ההתבגרות וצבען נקבעים על פי צפיפותו של חומר המלנין באזורים מסוימים (אותו חומר האחראי לצבע גופנו ושערנו).

בתקופת הרנסנס נהגו להוסיף נקודת חן מלאכותית על הלחי או ליד השפה, ונקודות חן אמיתיות כאלה מפורסמות היום בזכות מרילין מונרו וסינדי קרופורד.

רוב נקודות החן והשומות הן קישוט ותו לא, אך כאשר אחת מהן משנה את צורתה או צבעה יש לבדוק אותה על ידי רופא על מנת לשלול חשד להתפתחות סרטן העור. לאור העלייה במודעות לאבחון נקודות חן חריגות, חלה ירידה חדה בשכיחות מקרי סרטן העור בישראל.

כאשר ישנן נקודות חן או שומות גדולות או בולטות במיוחד, גם אם שפירות, ממליצים רופאי העור להסירן על מנת שלא יתפתחו לממאירות.

מלבד בהיבט הרפואי, אנשים רבים מעוניינים להסיר נקודות חן או שומות שמפריעות להם מבחינה אסתטית, כאשר קיימות מספר אפשרויות להסרתן המוחלטת.

מה ההבדל בין נקודת חן לשומה?

שומה היא הגדרה מדויקת של גידול שפיר המורכב מתאים הנקראים Nevus ובעלת גבולות מוגדרים היטב. נקודת חן היא שם כללי ליותר לנגעים שונים על העור, חלקם הצטברות של פיגמנטים ללא תאי נבוס.

שיטות להסרת נקודות חן ושומות

הסרת כירורגית

הסרה כירורגית מתבצעת על ידי כירורג או פלסטיקאי בהרדמה מקומית. המנתח מסיר את השומה באיזמל וסוגר את המקום בתפרים או בעזרת צריבה על ידי מחט חשמלית. מדבור בהליך מהיר יחסית (כ-20 דקות) וההחלמה ממנו אורכת כשבועיים.

באזור השומה נותרת צלקת, המתבהרת ומיטשטשת עם הזמן. הסרה כירורגית נחשבת לבטיחותית ומאפשרת למנתח לבדוק את שפירותה של השומה. התפרים שבהם משתמש המנתח יכולים להיות מסיסים (כאלה הנספגים בעור ונעלמים מעצמם) וכאלה שיהיה צורך להסירם בהמשך.

הסרה בלייזר

הסרה בלייזר בניגוד לשיטה הכירורגית כאן אין אפשרות לבדיקה רפואית של השומה ולכן היא מתבצעת רק כאשר ברור שמדובר בשומה שפירה. לאחר שניתנת הרדמה מקומית צורב המנתח את השומה בעזרת קרן הלייזר.

הצריבה אורכת כמה דקות בלבד, אך לעתים נדרשת חזרה עליה במשך כמה טיפולים עד להיעלמותה הסופית של השומה. בשיטה זו אין צורך בתפרים וכמו בהסרה כירורגית: תוך כשבועיים הרגישות במקום ההסרה יורדת ונשארת צלקת קטנה.

הסרה במחט חשמלית

הסרה במחט חשמלית – השומה נצרבת על ידי מחט חשמלית ואינה מוסרת קודם באיזמל כמו בהסרה כירורגית. גם כאן אין צורך בתפרים אך נשארת צלקת.

הסרת בגלי רדיו

הסרה בגלי רדיו: גלי הרדיו מוקרנים אל השומה ומאדים את תאי המים הנמצאים בה. התוצאה היא התאדות השומה.

הסרה בעזרת חנקן נוזל

הסרה בעזרת חנקן נוזלי: החנקן בעצם מקפיא את השומה למוות – כוויית הקור העמוקה ממיתה את התאים שבה. למרות שזוהי השיטה המהירה ביותר, הצלחתה תלויה במומחיותו של הרופא כמו גם גודל הצלקת שתיווצר והיא גם מכאיבה יותר מהשיטות האחרות.

חשוב לציין שמלבד הסרה כירורגית, עדיף לבצע אחת מהן רק במקרה של נקודות חן או שפירות בלבד. אם המטופל הוא מתחת לגיל 18 נדרשת חתימת ההורים. בכל מקרה, אין להסיר נקודת חן בלי להיוועץ קודם ברופא עור מומחה שיבחן את מצבה.

סיבוכים הקשורים בהסרת נקודות חן ושומות הם נדירים ביותר ויכולים להיגרם של זיהום או אלרגיה לחומר ההרדמה. בכל השיטות יש להימנע לאחר הסרת השומה מרחצה בים או בבריכה ולהימנע מחשיפה לשמש עד שהאזור יחלים לגמרי. את הבחירה בשיטת ההסרה רצוי להשאיר לרופא העור, ומומלץ לא לבצע הסרה שלהן בלי לשלוח אותן לבדיקה פתולוגית, אלא אם ברור לגמרי שהסיבה להסרתן היא אסתטית בלבד.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן