Site icon שירותי בריאות בישראל

השמנה בגילאים צעירים – הגורמים ודרכי ההתמודדות

בעשורים האחרונים שכיחות השמנת היתר אצל בני הנוער הולכת וגדלה. ההערכה היא שבין 75% ל-80% מבני הנוער השמנים יתבגרו ויהפכו למבוגרים שמנים. במקרים אלה הם יהיו תחת סכנה מתמדת של מחלות הסרטן, הסוכרת והלב, לא יהיו מסוגלים לממש את הפוטנציאל הטמון בהם (למשל בתחום המקצועי) ועלולים להוות מעמסה כלכלית על החברה.

שלב ההתבגרות, בין גילאי 12-18, קריטי ביותר בהתפתחות הרגשית. זהו שלב בו הנוער מורד בהוריו, במוריו ובמוסכמות המקובלות, זהו שלב של עיצוב אישיות, התבגרות מינית והתבגרות חברתית.

בני הנוער חווים לחצים מהסביבה ולחצים אישיים, משפחתיים וחברתיים, שגורמים לסערת רגשות פעמים רבות, לקונפליקטים ולבלבול מכל הבחינות. כל הרגשות הפנימיים, מצבי הרוח המשתנים באופן תדיר, הנטייה המרובה לחשיבה שלילית וההערכה העצמית הנמוכה האופיינית להם, מציבים אותם מול הסכנה הטמונה באכילת יתר שגורמת להשמנה.

הגורמים להשמנה בגילאים צעירים

האשמה על ההשמנה אצל בני נוער אינה טמונה בהם בלבד. ישנן השפעות מבחוץ ואי התאמות, שמדרבנות אותם לאכול ולעלות במשקל. אם כן מהם הגורמים להשמנת יתר?

השמנה בגילאים צעירים – טיפול והתמודדות

ישנן לא מעט סכנות בהשמנת יתר הן בגילאים צעירים והן אצל המבוגרים. טיפול בנושא ההשמנה חשוב בגיל ההתבגרות במסגרות חינוכיות מתאימות. הצרכים התזונתיים קריטיים לגיל הנעורים לצורך גדילה והתבגרות מינית וחברתית. חשוב ללמד את הנוער ואת ההורים על הרגלי תזונה נכונים לילדים וכן מהי אסטרטגיית אכילה נכונה וכיצד לצרוך מזון בריא.

>

Exit mobile version