השיניים הן איבר חיוני הן מבחינה בריאותית והן מבחינה אסתטית. אנשים המאבדים שיניים מתקשים לאכול, סובלים מפגיעה במבנה הלסת ומפגיעה במראה האסתטי של פניהם. לכל אלה גם השלכות רגשיות.
בעבר, הפתרון עבור אנשים שאיבדו שיניים היה הרכבת גשר. הגשר אינו פתרון מושלם מאחר והוא אינו יציב, עלול ליפול, ואינו מסוגל ללעוס היטב את כל סוגי המזון.
אחד הפתרונות החדישים והיעילים בתחום שיקום הפה ברפואת שיניים הוא התחום של השתלת שיניים. השתלת שיניים מאפשרת קיבוע של השיניים התותבות ללסת ויצירת מצב הקרוב ביותר לשיניים הטבעיות.
השתלת שיניים מתאימה כמעט לכולם. הגיל אינו מהווה מכשול, וניתן לבצע פרוצדורה זו בכל גיל, גם בגילאים מתקדמים מאד. ישנן בעיות רפואיות מסוימות, וסוגים שונים של מבנה עצם שאינם מתאימים להשתלת שיניים. רופא מומחה יבצע תשאול מעמיק לפני הטיפול על מנת לוודא שהמטופל אכן מתאים לטיפול.
לקבלת הצעה לביצוע השתלת שיניים לחצו כאן
איבוד שיניים
איבוד שיניים גורם לנזק בכמה תחומים:
מבחינה בריאותית, השיניים הן החוליה הראשונה במערכת העיכול. הן טוחנות את המזון ודואגות שיכנס לגופנו בצורה המתאימה. הן גם מאפשרות לנו לאכול סוגי מזון שונים כבשר או פירות וירקות קשים. השיניים גם שומרות על מבנה ותקינות הלסת. איבוד שיניים גורם להתכווצות החניכיים ולנסיגה של העצם. נזקים אלה גורמים להזדקנות מראה הפנים ומקשים על אפשרויות שיקום הפה.
מבחינה אסתטית מהוות השיניים חלק משמעותי בפנים, והן גלויות בכל רגע: כאשר אנו מדברים או מחייכים. פה ללא שיניים, או עם שיניים חסרות משדר מראה זקן ומוזנח.
מהי השתלת שיניים?
השתלת שיניים זו פרוצדורה רפואית הכוללת השתלת בורג בעצם הלסת, אשר ישמש תחליף לשורש השן. על בורג זה מקובעת שן תותבת. השיניים המושתלות נשארות יציבות בזכות הבורג המקובע בעצם, ומתפקדות כשיניים טבעיות לכל דבר, הן מבחינת איכות הלעיסה, הן מבחינת השמירה על מבנה העצם והחניכיים והן מבחינה אסתטית.
ניתן להשתיל שיניים בודדות, אך ניתן גם לבצע השתלת שיניים בשטחים נרחבים בפה ואפילו בכל הפה.
תהליך השתלת שיניים
תהליך השתלת שיניים מתבצע בכמה שלבים:
- חשיפת העצם: פעולה זו נעשית על מנת שהרופא יוכל לקדוח חור בעצם לשם החדרת הבורג. ישנן שתי שיטות לחשיפת העצם: על ידי ביצוע חתך ברקמה המכסה את העצם וקילופה עד לחישוף העצם, או על ידי קידוח נקודתי.
- קדיחת חור בעצם שישמש בסיס עבור הבורג.
- החדרה והברגה של הבורג לעצם.
- סגירת הבורג והרקמה המכסה אותו.
- שלב האוסטאואינטגרציה: עם סיום שלב החדרת הבורג לעצם, נשלח המטופל לביתו לתקופת המתנה, שתפקידה לאפשר לבורג להיקלט היטב בתוך העצם, ולהפוך לחלק ממנה. תקופת ההמתנה אורכת בדרך כלל 3 חודשים עבור הלסת העליונה ו – 4 חודשים ללסת התחתונה.
- בזמן ההמתנה לקליטת שתלים דנטליים, כשבוע לאחר ביצוע ההשתלה, מתבצעת לקיחת מידות הפה לשם התאמת שתלי השיניים.
- עם תום תקופת ההמתנה, לאחר שהרופא מוודא שהבורג המושתל נקלט היטב בתוך העצם הוא מחבר את השיניים שנבנו והותאמו במיוחד למטופל לברגים המוכנים.
- עם סיום הפעולה מתבצע מעקב רפואי לתקופת מה, עד שברור שהשתלים נקלטו היטב.
סיכויי הצלחה
אחוזי ההצלחה של השתלת שיניים גבוהים ביותר ונעים בין 80%-95% . רוב המטופלים שעברו השתלת שיניים מדווחים על שביעות רצון ושיפור באיכות החיים. ברוב המקרים בהם ההשתלה אינה נקלטת מיד, ניתן לטפל בכך ולתקן את הטעון תיקון לשם הבטחת הצלחת התהליך.
>