מהו חיידק CRE ומהם הסיכונים?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

חיידקי CRE


חיידקי CREחיידקי ה-CRE הם משפחת חיידקי מעיים אשר פיתחו עמידות לאנטיביוטיקה, החיידק נחשב אלים ובשנים האחרונות נתגלו עשרות מקרים של הדבקת פגים בחיידק. כיצד הוא מתגבר על האנטיביוטיקה ומהו הטיפול המתאים? חיידקים אלה קיבלו את שמם בשל העובדה כי הם עמידים בפני אנטיביוטיקה מסוג קרבפנמים, שפותחה בשנות השמונים.

במהלך עשרות השנים האחרונות התפתחו זנים העמידים בפני טיפול אנטיביוטי, הקרבפנמים היא אנטיביוטיקה מתקדמת אשר השימוש בה הפך שכיח יותר ויותר, ובמקביל החלו החיידקים לפתח לה עמידות בפניה.

סיכון מוגבר לחשיפה בבתי חולים

החיידק מצוי בעיקר בבתי החולים שם השימוש באנטיביוטיקה נרחב ומעורר התפתחות של עמידות בפניה, כאשר אדם בריא לרוב לא יידבק בחיידק ולא יסבול ממחלות בעקבות הדבקה בחיידק CRE.

לעומת זאת, קשישים חולים במחלות כרוניות ופגים נמצאים בקבוצת סיכון להידבקות בשל העובדה כי מערכת החיסון שלהם חלשה ובמקרים כאלה הידבקות עלולה לגרום למחלה קשה.

גורמים

היווצרות חיידקים עמידים נובע משימוש אינטנסיבי באנטיביוטיקה, לכן התופעה מאפיינת בתי חולים שם כמויות האנטיביוטיקה גדולות והסיכוי להיווצרות זני חיידקים העמידים בפניה גבוה יותר. כל שימוש באנטיביוטיקה עלול לגרום לכך שחלק מהחיידקים ישרדו על אף הטיפול ואף יפתחו עמידות בפניו, חיידקים אלה עלולים להדביק חולים אחרים ולהתפשט.

הגורמים המעלים את הסיכון להידבקות כוללים ביקור בבתי חולים, שימוש ממושך באנטיביוטיקה, חשיפה ושימוש בציוד רפואי אשר לא עבר סטריליזציה בדגש על קטטר שתן ומכונות הנשמה וכן אי הקפדה של מבקרים והצוות הרפואי על הגינה מתאימה בעת ביקור בבתי חולים.

קבוצות סיכון ותסמינים

מי שנמצא בסיכון להידבק בסיכון מסכן חיים הם:

  • פגים וילודים
  • קשישים
  • נשים בהיריון
  • מטופלים בסטרואידים לפרק זמן ממושך
  • מטופלי כימותרפיה, הקרנות וטיפול ביולוגי
  • מאושפזים ביחידות טיפול נמרץ
  • חולים המחוברים למכונות הנשמה, קטטר או עירויים
  • מושתלים המטופלים בתרופות מונעות דחיית שתל.

תסמיני ההידבקות בחיידקי CRE מתאפיינים טמפרטורת גוף המשתנה באופן קיצוני לחום גבוה או לחלופין חום נמוך מאוד, בנוסף כוללים הסימפטומים קוצר נשימה, חיוורון, ירידה בלחץ הדם, הקאות תכופות, רצון לישון בלתי סביר והופעת דימומים תת עוריים.

אבחון וטיפול בהידבקות בחיידקי CRE

הזיהום מתגלה בבדיקת תרביות דם, בדיקות שתן או צואה, את התרביות של החיידק ניתן לקחת גם ממכשירים רפואיים אליהם מחובר החולה, בעת הצורך נעשות בדיקות של ניקור נוזל שדרה העובר בחוט השדרה וסביב המוח. הטיפול כולל העברת החולה לחדר בידוד כאשר כל הנכנסים אליו עוברים סטריליזציה קפדנית הן של הצוות הרפואי והן של המבקרים.

החולה מחובר לאספקת נוזלים על מנת למנוע ירידה דרסטית בלחץ הדם המאפיינת מחלות זיהומיות קשות. במצבים בהם חלה הידרדרות מחובר החולה למכונת הנשמה. במקביל ניתן לחולה טיפול אנטיביוטי בעירוי לווריד בהתאם לסוג החיידק והרגישויות השונות, על סמך התשובות של תרביות המעבדה.

במקרים קשים מאוד, החולה מחובר למכשיר המחמצן את הגוף באופן חיצוני, ועוקף את פעולות הלב והריאה. ישנם מצבים של נשיאת החיידק ללא הידבקות כאשר הגילוי למצב זה הינו מקרי, החולה יועבר לבידוד ולהשגחה קפדנית. חיידקי ה-CRE עמידים לרוב סוגי האנטיביוטיקה אולם ניתן לטפל בחולים אשר נדבקו בזיהום זה בעזרת שילוב של אנטיביוטיקות עוצמתיות ומתקדמות כגון מרופנם וקוליסטין.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן