חריקת שיניים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

חריקת שיניים

חריקת שיניים חריקת שיניים בזמן השינה היא סוג של הפרעת תנועה אשר מתרחשת בזמן השינה. זהו מצב שכיח שאינו מזיק בדרך כלל, אך כאשר מתרחשת ההפרעה באופן קבוע, היא עלולה לגרום לנזקים חמורים עד בינוניים בשיניים, כאבי פנים והפרעות שינה.

תסמינים לחריקת שיניים

אנשים הסובלים מחריקת שיניים עלולים לסבול מכאבי ראש, כאבי אוזניים, כאבי לסת, הפרעות במפרק הלסת ושיניים פגומות. התופעה עשויה להיות קשורה אף למצבים רפואיים אחרים המשפיעים על איכות החיים. חומרת התסמינים עשויה להשתנות, וחלק מהאנשים עשויים לחוות הפרעות שינה במהלך הלילה, בנוסף לתופעה זו.

התסמינים והסימנים של חריקת שיניים הם:

  • כאבי חניכיים
  • כאבי שיניים
  • סימני שחיקת שיניים, כגון שברי שיניים, ושברי סתימות
  • קולות צורמים של השיניים בזמן השינה
  • שיניים רופפות
  • רגישות בשיניים.

גורמים לחריקת שיניים

למרות שהגורמים לחריקת שיניים אינם ידועים, מחקרים טוענים כי התופעה קשורה לגורמים כגון חרדה, מתח ולחץ בשעות היום, צריכת אלכוהול, עישון סיגריות, קפאין, דום נשימה בשינה, נחירות וישנוניות מוגזמת בשעות היום. חשוב מכך, גורמים פסיכיאטריים או פסיכולוגיים אינם קשורים להפרעה זו ברוב המקרים. שימוש בתרופות מסוימות, כולל אמפטמינים, עלול אף הוא לגרום להתקפי חריקת שיניים.

אבחון

בדרך כלל, אדם אינו מודע לתופעת חריקת השיניים שלו ויכול ללמוד עליה מבן זוגו. בנוסף אם אדם סובל מכאבי ראש בעוצמה בינונית באופן קבוע, קיים חשד כי הוא סובל מבעיה זו. רופא השיניים יבדוק את הפה והלסת על מנת לאתר סימנים לחריקת שיניים, שברי שיניים ורגישות בלסתות, על מנת לקבוע את האבחנה.

התמודדות עם חריקת שיניים

על מנת להקל על התסמינים, יש לנסות להירגע בשעות שלפני השינה על מנת להפחית את רמות הלחץ ולשמור על שגרת שינה מרגיעה קבועה. בנוסף, חשוב ליצור סביבת שינה נוחה, בעלת טמפרטורה נעימה, לדאוג לחשיכה ושקט ולהקפיד כי הפריטים הקשורים לעבודה, כגון ניירת או מחשבים יהיו מחוץ לחדר השינה.

חריקת שיניים בזמן השינה עשויה להיות קשורה אף לשינה על הגב. לכן יש לנסות לישון על הצד או הבטן על מנת להקל על התסמינים. לבסוף, על מנת לוודא שהאדם מקבל שינה מספקת, יש להקפיד על פעילות גופנית קבועה. מחסור בשינה עלול להגביר את המתח ולהחריף את התופעה.

לעיתים קרובות, הפחתת המתח עשויה להקל על התסמינים של חריקת שיניים בקרב מבוגרים. אצל ילדים התופעה נעלמת בדרך כלל מעצמה. במצב חמור ומתמשך, רופא השיניים ירשום שימוש במכשיר פה עשוי מפלסטיק רך על מנת להגן על השיניים. טיפול עצמי מכוון, כגון תרגילי יישור לסת, עשוי אף הוא לסייע למצב.

טיפול בחריקת שיניים

אם אדם מפגין את תסמיני חריקת השיניים, חשוב לטפל בהם לפני שיגרם נזק קבוע. יש לחפש מומחה לרפואת שיניים. אם התופעה מתרחשת בקרב ילדים, יש לדון במצב גם עם רופא הילדים. מבוגרים עשויים להפיק תועלת מהתייעצות עם מומחה לשינה בנוסף לרופא השינים, על מנת ללמוד טכניקות להפחתת מתח והרפיה. מומלץ אף להתחיל בתכנית פעילות גופנית, או להתייעץ עם פיזיותרפיסט.

דרכים נוספות אשר עשויות לסייע להפסיק את חריקת השיניים כוללות:

  • הימנעות או צמצום מזונות ומשקאות המכילים קפאין, כגון קוקה קולה, שוקולד וקפה.
  • הימנעות מאלכוהול.
  • הימנעות מלעיסת עפרונות, עטים או כל דבר שאינו מזון. מומלץ אף להימנע מלעיסת מסטיק, שכן הוא גורם לשרירי הלסת להיות מהודקים יותר, ומחריף את הסיכוי לחריקת שיניים.
  • ניתן להרפות את שרירי הלסת במהלך הלילה באמצעות החזקת מגבת חמה על הלחי מול תנוך האוזן.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן