אתם עומדים כמה חודשים, שבועות, ימים לפני הרגע המרגש? לפניכם כמה טיפים לקראת הלידה.
הכנה ללידה – בבית החולים
כחלק מההכנה ללידה כדאי לברר עם יולדות אחרות או עם צוות בית חולים איזה ציוד בית החולים מספק ליולדת. כדאי שיהיו ברשותך מספר דברים עבורך ועבור התינוק.
בשביל עצמך:
- כל המסמכים הרפואיים הקשורים בהריון- בדיקות, כרטיס מעקב רופא, כרטיס טיפת חלב וכדומה.
- בגדים נוחים, חזיות הנקה, גרביים ותחתונים.
- כותנת עם פתח קדמי (להנקה ולבדיקות).
- כפכפים למקלחת.
- פדים – בשום אופן לא טמפונים.
- צרכי אמבט לך ולבן הזוג: מברשת שיניים ומשחה, מסרק, שמפו ומרכך וכדומה.
- כסף קטן וכרטיסי טלפון (כן, כן) – השימוש בסלולארי אסור ברוב המחלקות.
- אם את מרכיבה עדשות הצטיידי גם במשקפיים.
- משקאות ונשנושים.
- אם אתם מהמתעדים – מצלמה או מצלמת וידאו.
בשביל התינוק:
- חיתולים ומגבונים.
- בגדים עליונים, כולל כובע ושמיכה.
- כסא למכונית.
לידה – סימנים מקדימים
צירים:
המדד לצירי לידה ראשוניים הוא הופעה של צירים ממושכים (בני דקה בערך) וסדירים (מדי חמש דקות לערך- כלומר 4 דקות בין ציר לציר), הנמשכים כשעה. צירים כאלה מסמנים את השלב הראשון של הלידה – "השלב הלטנטי", שבו חלים שינויים בצוואר הרחם, הוא מתקצר ונמשך כלפי מעלה.
קרוב לוודאי שהצירים הללו, למרות הכאבים שדומים לכאבי מחזור קשים במיוחד, מצביעים רק על פתיחה של אצבע – שתיים, מה שאומר שיש עוד זמן עד ללידה עצמה: השלב הלטנטי אורך כשמונה שעות.
לכן אם הצירים חלשים לא חייבים למהר לבית החולים. אפשר להישאר בבית, לנוח ככל האפשר ולהיעזר בשיטות להתגבר על הכאב לקראת הלידה, במיוחד אם מדובר בלידת תאומים, כגון תרגילי נשימות, עיסויים, ומקלחת חמה עד שהצירים הופכים כואבים ותכופים יותר (צירים בני דקה לפחות כל 3-4 דקות).
אבל אם את חשה לחוצה ומרגישה שהנה זה עומד להתחיל – עדיף שתסעי לבית חולים ולו למען בריאות הנפש והשקט שלך.
ישנם כמה סימנים שמעידים על כך שהלידה עומדת להתחיל:
- ירידת מי השפיר
- דימום
- סחרחורת או כאב ראש פתאומי
- חום
- הפרעות בראיה
שלבים לקראת לידה בבית החולים
נשים רבות מופתעות לגלות שהצירים נעלמים עם הגיען לחדר הלידה. זה קורה בד"כ בגלל ההתרגשות ושינוי האווירה אבל אם הגיע זמן הלידה – הצירים יחזרו. עם ההגעה לבית החולים הצוות הרפואי ייקח ממך בדיקות לחץ דם, שתן וחום ויחבר אותך למוניטור למשך 20 דקות.
המיילדת תכניס לנרתיק שתי אצבעות לבדיקת מצב הרחם ומנח התינוק. לאחר מכן ניתן להמשיך להסתובב, לבצע תרגילים ועיסויים ולקדם לבד את הצירים עד שתגיעי לפתיחה מלאה. ישיבה נוחה בשלב הזה תהיה ישיבה זקופה עם הטיה קלה קדימה.
אם את סובלת מכאבים קשים ומחליטה לקחת משככי כאבים בלידה, כמו אפידורל, תצטרכי לשכב ותוכלי להרפות ולהירגע ואולי אפילו לנמנם. עדיין תוכלי לשנות תנוחה ולנוע במיטה כדי להקל על תופעות הלוואי של התרופה.
שלב הלחיצות יגיע עם התקדמות הלידה וכאשר צוואר הרחם יהיה בפתיחה מלאה. בשלב זה הצירים כואבים ונמשכים כדקה וחצי, לעתים בלי הפסקות ביניהם. שלב זה נעשה בליווי של המיילדת שתעזור לך ללחוץ ברגעים הנכונים ותלווה אותך עד סיום הלידה. אפשר לעבור לידה בשכיבה או בעמידה וכדאי לוודא מראש שיש אפשרות לעמוד.
בשלב הולדת השליה השליה יוצאת מהרחם באמצעות צירים ובאופן טבעי עד כ-45 דקות לאחר הלידה. חשוב לוודא שהשליה יצאה בשלמותה. הנקה יכולה לקדם את יציאתה. בשלב זה אם יש צורך נעשית תפירה בהרדמה מקומית.
תינוק חדש הגיע למשפחה שלך – עכשיו תוכלו להנות מהלבד ומהרוגע.
לידה קלה ונעימה
>