טעם מר בפה – מה זה אומר?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו


טעם מר בפה טעם מר בפה הוא תסמין שאינו ספציפי, כלומר תסמין שיכול לנבוע כתוצאה ממגוון רחב של גורמים. במאמר זה נזכיר את המרכזיים שבהם.

מה הם הגורמים לטעם מר בפה?

  • בעיות בשיניים וחלל הפה – במקרים רבים מתברר כי מקור הטעם המר בפה הוא בעיות שיניים כמו לדוגמה מחלת העששת או הצטברות של אבנית בשיניים וכן לא אחת מתברר כי המקור לטעם המר בפה הוא בעיות שונות בחלל הפה כמו לדוגמה דלקת בבלוטות הרוק או דלקת הלשון.
  • בעיות בכיס המרה – ישנו מגוון רחב של בעיות בכיס המרה, שיכולות להוביל להתפתחות של טעם מר בפה.
  • מחלות וזיהומים במערכת הנשימה – הכוונה היא בעיקר למחלות דוגמת שפעת, דלקת גרון, סינוסיטיס ועוד.
  • אכילת צנוברים – מסיבה שטרם הובהרה, ישנם אנשים הרגישים לסוגים מסוימים של צנוברים, הגורמים להופעת תחושה של טעם מר בפה.
  • תרופות – לא אחת מתברר כי הטעם המר בפה הוא בסל הכול תופעת לוואי של טיפול תרופתי כזה או אחר. בין יתר התרופות שיכולות לגרום לטעם מר בפה חשוב להזכיר את התרופות הבאות: ליתיום, כימותרפיה, מרחיבי סמפונות, סוגים ספציפיים של אנטיביוטיקה כמו למשל ברסין או קלריתרומיצין ועוד.
  • תזונה לא מאוזנת – טעם מר בפה יכול להעיד על מחסור במרכיבי תזונה מסוימים כמו לדוגמה מחסור באבץ או מחסור בוויטמין B12.
  • רפלוקס מצב שבו תוכן קיבתי עולה לכיוון הוושט. מצב זה יכול להתרחש על רקע מגוון רחב ביותר של גורמים ובמקרים רבים מתרחש בעיקר כשהחולה שוכב במאוזן.

מה הם התסמינים של טעם מר בפה?

הטעם המר בפה יכול להופיע במקביל למגוון תסמינים רחב, אם כי לא אחת הטעם המר בפה הוא התסמין היחיד לבעיה. התסמינים הנלווים לטעם המר בפה יכולים להיות לדוגמה תחושת צריבה בחזה או כאבים בחזה, נפיחות של הלשון או השפתיים, כאבי חניכיים או כאבים בלשון ובשיניים, צניחה או שיתוק של שרירי הפנים, בלבול, עייפות מוגברת, בעיות בליעה ועוד.

עוד יש לציין כי במצבים בהם מדובר בבעיה כרונית וממושכת, הרי שהיא עלולה להסתבך ולהוביל לירידה בתיאבון ובעקבות זאת לאובדן משקל לא רצוני.

כיצד מאבחנים טעם מר בפה?

ראשית, חשוב ביותר לתאר את אופיו של הטעם, לברר באילו שעות מתעורר הטעם המר, כמה זמן נמשכת התופעה, מה היא דרגת החומרה שלה, האם הטעם מופיע בשעות מסוימות, לאחר אכילה של מאכלים מסוימים או נטילת תרופות מסוימות ועוד. כמו כן, מאחר והטעם המר בפה יכול לנבוע כתוצאה מבעיות שיניים שונות, הרי שבראש ובראשונה מומלץ לגשת לבדיקה של רופא שיניים או שיננית במטרה לשלול בעיות מסוג זה.

בדרך כלל, על ידי תשאול של הנבדק בנוגע לגורמי סיכון שונים שמהווים את מנת חלקו, ניתן לקבוע ברמת וודאות גבוהה מאוד את האבחנה. אי לכך, על הרופא לשאול את הנבדק האם עבר לאחרונה טיפול רפואי באזור הפה או הגרון, האם הוא סובל מצרבת, האם הוא עובר טיפולי כימותרפיה ועוד. כמו כן, על הרופא למפות את כל התסמינים מהם סובל המטופל, על מנת שיוכל לקבל כמה שיותר מידע, שיסייע לו באבחנה.

במידת הצורך תבוצענה בדיקות מעבדתיות לבירור של חוסרים תזונתיים או בדיקות תרבית לשלילת זיהום בחלל הפה או במערכת הנשימה למשל.

כיצד מטפלים בטעם מר בפה?

הטיפול בטעם מר בפה משתנה בהתאם לגורם שהוביל להתפתחות הבעיה, אך יש לציין כי בחלק ניכר מהמקרים הבעיה חולפת מאליה גם ללא טיפול תוך זמן קצר.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן