משרד הכלכלה נגד מחירי התרופות והתוספים ללא מרשם

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

משרד הכלכלה בודק את המחירים הגבוהים של התרופות והתוספים ללא מרשם

משרד הכלכלה בודק את המחירים הגבוהים של התרופות והתוספים ללא מרשםמשרד הכלכלה יחל בבדיקות שוק התרופות ללא מרשם והוויטמינים אשר עד כה נהנו מרווחיות גבוהה. שר הכלכלה, אלי כהן מגבש תכנית לבדיקת ופיקוח של שוק התרופות ללא מרשם ויפקח על מחיריהן בבתי המרקחת וברשתות הפארם.

ועדה לבדיקת פערי מחירים

במידה ויימצאו פערים משמעותיים בקטגוריה זו בהשוואה למדינות אחרות בעולם, הנתונים יועברו לוועדה לבדיקת פערי מחירים אשר תחליט לגבי אפשרות להכניס את המצרים הללו תחת צו סימון המחירים.

נכון להיום, ההערכות הן שהתחום משיא רווחיות גולמית גבוהה ביחס לתחומים אחרים. בהתאם להמלצות הוועדה ובמידה ויימצאו פערי מחירים גדולים בין ישראל לחו"ל יחויבו רשתות הפארם להציג את מחירי התרופות ללא מרשם ותוספי התזונה כפי שהם נמכרים בחו"ל לצד המחירים בישראל.

פיקוח להוזלת מחירי תרופות ותוספים ללא מרשם

במשרד הכלכלה הצטברו תלונות על פערים משמעותיים במחירי תרופות ללא מרשם, בעיקר כאלה המיועדות לשיכוך כאבים ותוספי מזון, לפי התלונות פערים מגיעים לעשרות אחוזים. בהשוואה למחירים בחו"ל.

כבר בשנת 2016 החלו רשתות הפארם להציע לראשונה מבצעים על תרופות ללא מרשם וויטמינים, והמחירים ירדו בשיעור משמעותי. במקביל החל ענף הייבוא המקביל לקבל תאוצה על אף ניסיונות של היבואנים רשמיים למנוע זאת.

ברחבי העולם, תרופות רבות ללא מרשם נמכרות, בחלק מהמדינות, ללא פיקוח כלל. לתהליך זה יתרונות הנוגעים לנגישות ולזמינות התרופות ויכולת הצרכן לבחור את התרופה המתאימה לו. בבסיס המגמה עומדת דעת הממשלה כי קנייה פרטית של תרופות ללא מרשם חוסכת למדינה ולמערכת הבריאות משאבים כלכליים. אולם החשיפה של הציבור לפרסומים בלתי מבוססים עלולים להטעות אותו ועל כן קיימת חשיבות רבה לרגולציה וחקיקה אשר יבטיחו הגנה על הצרכן.

משרד הכלכלה נדרש להגנת הציבור

כחלק מהרגולציה והפיקוח לטובת הגנת הציבור, משרד הכלכלה מתארגן מזה תקופה ארוכה להחלת הפיקוח על מחירן של תרופות ללא מרשם ותוספים שונים כאשר מבדיקות שנות עולה כי קיימים פערים גדולים בין רשתות הפארם, בתי המרקחת הפרטיים וקופות החולים.

המצב כיום מראה כי משתלם לרכוש מוצרים אלה בבית המרקחת של קופות החולים המציעות מחירים מוזלים בהשוואה לרשתות הפארם. כך למשל, משכך הכאבים אדוויל, נמכר למבוטחי קופות החולים ב-95 אגורות בממוצע בעוד מחירו ברשתות הפארם מגיע ל-1.33 ש"ח ועל המדף אף עולה מחירו ל-1.98 ש"ח. הפערים עצומים ומגיעים עד ל-110%.

גזירת קופון שמן

אמנם הציבור מוכן לשלם יותר עבור נוחות, אולם כאשר המחוקק אישר הוצאת תרופות אשר דרשו בעבר מרשם לשוק הרחב והפרטי ללא מרשם, הוא סבר כי המגמה תוביל להורדת מחירים, מה שלא התרחש בפועל והרשתות הפרטיות גזרו קופון שמן של אותם תוספים ותרופות.

תרופות ללא מרשם מהוות נתח של כ-15% מהמכירות של בתי המרקחת ושיעור הרווח עליהן גבוה ביותר ומפצה את בתי המרקחת על חוסר ברווחיות במכירה של תרופות עם מרשם. הפיקוח עד הים בתחום התרופות היה על המחיר המרבי והתוצאה היא שהעלות לצרכן נקבעה משיקולים מסחריים אשר חורגים לעתים מהסביר.

המסקנה – רגולציה יעילה והוגנת

המצב הקיים עורר את תגובת הציבור לנוכח פערים גדולים בין מחירי התרופות והתוספים ללא מרשם בהשוואה למחיריהם במדינות אחרות בעולם. שוק התרופות ללא מרשם הולך וגדל וכעת מבינים במשרד הכלכלה כי הוא דורש רגולציה יעילה יותר ופיקוח הדוק משהיה נהוג עד היום.

את תוצאות ההחלטה של משרד הכלכלה נוכל ללמוד בזמן הקרוב בתקווה להורדת מחירים ושמירה על הגינות ומחייבות לרווחת הציבור.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן