מחלת ים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחלת ים

מחלת יםמחלת ים או מחלה תנועתית, הינה אוסף של תסמינים הפוקדים בשכיחות גבוהה את הנוסעים בדרכי התחבורה השונים (אוטובוס, שייט באנייה, רכבות או מטוסים). במיוחד מחלה זו תתבטא כמחלת ים, בזמן שייט, כאשר האדם הסובל אינו רגיל לצורת תעבורה זו.

תסמיניה של המחלה הם חולשה, מלווה בבחילות והקאות. החוקרים טוענים כי הגורמים למחלה זו מקורם במסרים סותרים של תחושת התנועה, תאוצה וכוח הכבידה. הגוף, אשר מרגיש בתנועה, למעשה מקבל מסרים מחוש הראייה כי אין תנועה.

תסמינים וגורמים למחלת ים

התסמינים של מחלת ים יהיו בחילות, הקאות, סחרחורת, חולשה וטשטוש, אובדן שיווי המשקל. בדרך כלל, אנשים שונים יחוו את התסמינים הללו בדרגות חומרה שונות, כאשר באופן קיצוני התסמינים יהיו דומים לתסמיני התקפת חרדה ויכללו, בין היתר, הזעה מוגברת, חיוורון וליחה, עד כדי כאב ראש לחוץ.

יהיו אנשים אשר יחוו זאת לאורך זמן כתוצאה מתנועתיות חזקה, ויהיו אנשים אשר לא יחוו תופעות אלו כלל, אלא רק במצבי קיצון. כך או כך, סביר להניח כי עם הזמן תופעות אלו יופחתו בדרגת חומרתם ואף ייעלמו, כתוצאה מהתרגלות המערכת לתחושות השונות.

גורמי המחלה אינם ידועים די צורכם, אולם מקורם בתגובת המוח ובמערכת שיווי המשקל לתנועה הנחווית. ההסבר לגורמים אלה הינו מבוסס על כך שמערכות החישה בגוף, אשר רגילות לתחושות מסוימות, מתקשות להתרגל למידע החדש, ולכן מפעילות תגובות אוטונומיות, אשר יתבטאו ברפלקסים של בחילות והקאות. הסחרחורת והחולשה ינסו להיות תגובות מתקנות של המוח, בכדי לנסות להתגבר על התחושות המלוות.

אבחנה וטיפול של מחלת ים

האבחנה של מחלה זו הינה קלה ומתמקדת בעיקר על פי הסיפור הקליני. האדם יספר כי בזמן נסיעה, במיוחד בשייט, הוא מרגיש בחילות, הקאות, חולשה או סחרחורות. לפעמים, אף מעצם המחשבה על הנסיעה או השיט המתוכננים, מרגיש האדם את התסמינים הקרבים. פעמים רבות, מספרים האנשים על ידיעה והתנסות קודמת בתסמינים אלו, אשר הופיעו בנסיעה מסוימת או בשינוי תנועתי אחר.

החשש העיקרי הקיים מפני הקאות מרובות הינו החשש מפני התייבשות. לכן, קיים טיפול תרופתי אשר מטרתו הוא לשכך ולהרגיע במעט את התסמינים השונים, תרופות כמו קוולס או טרבמין. מעבר לכך, אפשר להשתמש במדבקות סקופדרם, המודבקות מאחורי האוזן, ומטרתן היא לנסות לסייע למערכת שיווי המשקל להתרגל לתנועתיות החדשה. לבחילות, אפשר ליטול פראמין או תרופות אחרות אשר עשויות לסייע באופן ספציפי וממוקד.

התמודדות עם מחלת ים

ישנם רעיונות שונים להתמודדות עם מחלת ים, אולם פעמים רבות האדם הסובל מוצא לעצמו פתרונות אישיים המתאימים לו ביותר. למשל, כאשר עולים על האנייה, ההמלצה היא לשבת על הסיפון ולהתמקד בבהייה לרחוק ולא להתעסק בקריאה או התרכזות בעצם זה או אחר.

המטרה היא להרגיש את תנועתיות המים באופן העדין ביותר, ולכן כדאי לשאוף לשבת על הסיפון הקרוב ביותר למים, ולא בסיפון נמוך או גבוה יותר. מעבר לכך, כדאי לקחת לאנייה מסטיק או מזון בעל ריח לא חריף, על מנת לא לעודד את הרגשת הבחילה.

כמו כן, רצוי לא להיות ליד אנשים בעלי תסמינים דומים, מכיוון ש'מחלה' זו נוטה 'להדביק' האחד את השני, כך שאנשים בעלי תסמינים דומים ייטו להרגיש ביתר שאת את חומרת התסמינים. ישנם אנשים הממליצים לאכול ג'ינג'ר בצורת עוגיות.

הג'ינג'ר, בניגוד לתרופות, אינו משפיע על מערכת העצבים אלא רק על מערכת העיכול, ובזה יתרונו הגדול. בכל מקרה, אין לקחת תרפות ללא היוועצות עם רופא, בכדי להימנע מתופעות לוואי לא רצויות או מהתוויות נגד פוטנציאליות.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן