שירותי בריאות בישראל

מכון צאלים – אבחון הפרעות קשב וריכוז

מכון צאליםמכבי שירותי בריאות מציעה  מרכזי שירות לאבחון הפרעות קשב וריכוז עבור כל גיל.

עשרות מרכזי טיפול ואבחנה פרושים ברחבי הארץ עבור חברי הקופה. אחד מהם הינו מרכז צאלים עליו נפרט בהמשך, אך תחילה נסביר על המרכזים ככלל.

הליך האבחון כולל בתוכו כלי עזר מטורים וממוחשבים המותאמים לגיל הנבדק.

הפרעת קשב וריכוז היא הפרעה התפתחותית. ההפרעה באה לידיי ביטוי בצורה שונה בקרב כל גיל. אצל ילדים ונוער היא מבוטאת בהיפראקטיביות חוסר רוגע וחוסר יכולת להקשיב או לסיים משימה פשוטה.

בגיל מבוגר יותר זה מתבטא בחוסר יכולת להתמקד העדר שליטה עצמית או מודעות עצמית או סביבתית. ההפרעה בגיל המבוגר מונעת מהם את היכולת לנהל חיי משפחה וקריירה בצורה תקינה.

מכוני אבחון הפרעת קשב וריכוז

משרד הבריאות מכיר היום באופן רשמי ב33 מכוני התפתחותיים וב64 יחידות טיפוליות העובדות עם אותן המכונים. המכונים מפוזרים בכל הארץ.
ברשות מכבי – שירותי בריאות כללית עומדים 8 מכונים בהם מאובחנים ילדים הסובלים מקשיים התפתחותיים קלים לקויות קשיי שפה ועד לאוטיזם ופיגור שכלי.

האבחון במכונים ניתן במסגרת הביטוחים המשלימים של מכבי- "מגן כסף" ו"מגן זהב". תפקיד המכונים הוא לאבחן לא רק את חומרת ההפרעה בקרב הילד, אלא גם לאיזו יחידה טיפולית כדאי להפנות אותו על מנת להשיג את התוצאות הטובות ביותר עבורו.

יתכנו טיפולים באמצעות רכיבה על סוסים, טיפולים הידרותרפים, ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, הבעה ויצירה, תרפיה בתנועה, תרפיה בדרמה, ביבליותרפיה, תרפיה במוזיקה, תרפיה באומנות, תרפיה באומנות פלסטית ועוד.

מכון צאלים

מכון צאלים הינו מכון חדש אתו חנכה מכבי שירותי בריאות. המכון עוסק בהתפתחות הילד ויוקדש כולו לאבחון בעיות כגון: לקות למידה, אוטיזם, שיתוק המוחין, פיגור שכלי ובעיות תקשורת. היתרון המהותי שבמכון זה על פני האחרים הינו במרפאה לשיתוק מוחין.

במכון צאלים תופעל המרפאה הראשונה למחקר וטיפול בשיתוק מוחין בארץ, שלא במסגרת אישפוז. המכון מציע לצד אבחון וטיפול גם צוות מקצועי ומהימן. לצד קלינאי תקשורת מהשורה הראשונה,פסיכולוגים ופסיכיאטרים בעלי ותק רב וכן רופאים בכירים שיעמדו לרשות הילד והוריו מתחילת האבחון ולאורך כל הטיפול.

במכון צאלים מאמינים שהודות לאבחון נכון ניתן להבין את התהליכים הנפשיים והרגשיים של הילד. אם מדובר בחוסר ביטחון והתמצאות במרחב, קשיי תקשורת עם הסביבה ועד בעיות קשב וריכוז. כל הפרעה תטופל אחרת ובהתאם לצרכים של הילד.

הליך המיון

הודות לפניות מרובות, הליך המיון של הילד מתחיל בשאלון תחקור של ההורים והגננת או המורה. השאלון מציג שאלות כלליות על המשפחה, על האחים והאחיות הנוספים במידה ויש וכן על התפקוד של הילד בחיי היום- יום. בשאלון נדרש ממלא הטופס לתאר את ההפרעה, איפה היא באה לידי ביטוי, באיזו עוצמה ואם הילד אובחן בעבר.

לאחר המילוי, הטופס מגיע לועדה ממיינת, המרכזת את כל הפניות למכון והיה והילד אכן מוגדר כבעל הפרעה התפתחותית ובמידה ויש מקום, הוא מזומן ליום אבחון נוסף בו הרופא יקבע את המשך הטיפול האופטימלי עבורו.

>

Exit mobile version