שירותי בריאות בישראל

ממתיקים מלאכותיים כתחליף לסוכר

ממתיקים מלאכותייםממתיקים מלאכותיים הם מזון כימי המהווה תחליף לסוכר הודות לטעמו המתוק. התחליף הוא בעל ערך תזונתי נמוך מאוד ומיוצר באופן סינתטי.

יצרני התחליפים לסוכר חיפשו ומחפשים דרכים לייצר מוצר מתוק זול ואכיל. השימוש המוגבר בסוכרזית במזונות שלנו מעלה את השאלה – האם זה בריא? התשובה לשאלה הזו כמובן היא שהכל תלוי במינון. מחקרים הוכיחו ששימוש מוגבר בחומרי המתקה עלול לפגוע בכליות ואף להזיק יותר מאשר לעזור לנו.

למי מיועדים הממתיקים המלאכותיים?

אין ספק שהיתרונות בשימוש בממתיקים מלאכותיים ניכרים. לכאורה השימוש בתחליפי סוכר מציע לנו להרוויח מכל הצדדים- לאכול או לשתות מתוק ולא להרגיש את הקלוריות.

היתרונות בשימוש בממתיק מלאכותי הם לא רק הקלוריות וחיסכון בפחמימות לדיאטה או שמירה על משקל. עבור אוכלוסיית חולי הסוכרת, שכידוע לא יכולים לצרוך סוכר או תחליפים טבעיים כמו דבש או סוכר חום, ממתיקים מלאכותיים מהווים פתרון הולם לצורך במתוק.

ממה הם עשויים?

 הממתיקים המלאכותיים מתחלקים לשתי קטגוריות- ממתיקים מלאכותיים שעברו זיקוק טבעי ואלו שלא.

אלו שעברו זיקוק טבעי: 

 בין הממתיקים המלאכותיים הראשונים שיוצרו באופן סינתטי היה הסכרין.

אלו שעברו זיקוק מלאכותי:

השימוש בממתיקים מלאכותיים

 ישנה מחלוקת רבה באשר להשפעות הבריאותיות של הממתיקים המלכותיים. הממתיקים המלאכותיים, כשמם כן הם- מלאכותיים, לא טבעיים, זרים לגוף, וכל חומר מלאכותי הנכנס לגוף, מעמיס על מערכות הגוף השונות.

הממתיקים נחשבים בגוף לרעלים וכאשר נוצר עודף ברעלים, הגוף אוגר אותם בתאי השומן. כלומר, אנשים המשתמשים בתחליפי סוכר על מנת לא לעלות במשקל מקבלים בתמורה ייצור נוסף של תאי שומן בגופם. בנוסף עודף הרעלים מכביד על הכבד והכליות אשר עובדים קשה על מנת לפנות אותם מהגוף. לכן, נעדיף שימוש במרכיבים טבעיים כמו דבש או בממתיקים מלאכותיים שזיקוקם טבעי.>

Exit mobile version