המרכז הרפואי לב השרון פועל החל משנת 1947 בשרון, בין הישובים צור משה ופרדסיה.
המרכז לבריאות הנפש משרת אוכלוסייה של כ- 450,000 איש מהעיר נתניה, בני ברק וגם עיירות, כפרים, מושבים וקיבוצי עמק חפר.
החולים המטופלים בבית החולים מגיעים ממגזרים שונים ומעמדות שונים כולל המגזר החרדי, הערבי, אכלוסיה של ניצולי שואה הסובלים ממחלות נפש, נפגעי סמים, נפגעי פוסט טראומה ועוד.
מחלקות אשפוז בלב השרון
- מחלקה פתוחה שיקומית
- מחלקות מוגנות נפרדות לנשים ולגברים
- מחלקה לתחלואה כפולה
- מחלקה פסיכוגריאטרית פעילה
- יחידה לפסיכיאטרייה משפטית.
מחלקות האשפוז נבדלות זו מזו על פי רמת האבטחה וההגנה הנדרשת בהתאם לסיכון שמהווים החולים לעצמם ולסביבתם.
מחלקה פתוחה שיקומית
מחלקה פתוחה שיקומית מטפלת בחולים במטרה להכינם ליציאה לביתם, כאשר לכל מטופל במחלקה מוצמד מטפל אישי אשר אחראי על התכנית הטיפולית. במחלקה פועל צוות מגוון הכולל רופאים, אחיות, עובדת סוציאלית, מרפאה בעיסוק, פסיכולוגים ומתנדבים אשר מסייעים בפעילויות הפנאי במחלקה.
טיפולים רבים במחלקה נעשים כטיפול קבוצתי ופעילויות הפנאי כוללות סטודיו לאומנות אשר גם מציג תערוכות מדי פעם, חנות לבגדי יד שנייה ועוד.
מחלקות מוגנות
במרכז הרפואי פועלות שתי מחלקות מוגנות בנוסף למחלקות סגורות ופתוחות, מחלקה אחת לנשים והשנייה לגברים. המחלקה המוגנת לגברים מטפלת במגוון אוכלוסיות הנבדלות בהיבטים התרופתיים, פסיכולוגיים ומשפחתיים ופועלת מתוך מטרה לשקם את המטופלים.
מחלקת הנשים המוגנת מטפלת בנשים בין הגילאים 18 עד 60 ובעקבות כך עוסקת רבות גם בהיבטים הקשורים לקשר המשפחתי של המטופלת עם ילדיהן. הביקורים בשתי המחלקות המוגנות נערכים בחדר ביקורים ייעודי בתוך המחלקה ורק אם מתקבל אישור מן הרופא המטפל, ניתן לערוך ביקורים גם מחוץ למחלקה.
מחלקה לתחלואה כפולה
המחלקה לתחלואה כפולה מיועדת למטופלים הסובלים ממחלה פעילה. מטרתה של המחלקה לסייע למטופלים להגיע לאיזון ולארגון בכל תחומי החיים על מנת להעלות את רמת התפקוד.
כל מטופל שמגיע למחלקה עובר אבחון על ידי הצוות הרפואי ובהתאם לכך מורכבת לו תכנית טיפולית אישית. הטיפולים יכולים להיות פרטיים, קבוצתיים או משפחתיים, בשילוב של פעילויות שונות שנועדו להקנות מיומנויות לתפקוד יומיומי במציאות.
מחלקה פסיכוגריאטרית
המחלקה הפסיכוגריאטרית הפעילה מטפלת באכלוסיה מבוגרת ומטופלים הסובלים מהפרעות נפשיות בגיל הזקנה. המחלקה מבצעת שיתופי פעולה עם מרכזי יום לקשישים ובתי אבות באזור השרון ומקיימת פרויקט מיוחד לטיפול בהפרעות פוסט טראומטיות דרך בעלי חיים. במחלקה פועל צוות מגוון של רופאים, אחיות, פיזיותרפיסטים, פסיכולוגים וכמובן צוות סיעודי.
יחידה לפסיכיאטרייה משפטית
היחידה לפסיכיאטרייה משפטית מקבלת אליה מטופלים שהופנו מהמערכת המשפטית. היחידה כוללת 6 מיטות אשפוז ותפקידה להגיש חוות דעת לאחר אבחון אודות מצבו הנפשי של המטופל, על מנת לקבוע במקרים רבים אחריות פלילית. מלבד מחלקות האשפוז מפעיל המרכז הרפואי גם מעון לניצולי שואה ומחלקת יום.
מחלקת היום של המרכז הרפואי היא מחלקה ללא אשפוז והפעילות בה מתנהלת עד שעות הצהריים מלבד בסופי שבוע. במחלקת היום פועלים אנשים מקצוע כמו מרפאים בהבעה, מרפא בתנועה ומדריכת ספורט אשר תפקידם לסייע למטופלים בשילוב בתוך הקהילה.
המרכז הרפואי מפעיל גם מעון לניצולי שואה אשר ממוקם בנפרד מהקמפוס המרכזי והוא כולל 100 מיטות המיועדות למטופלים ניצולי שואה אשר הוגדרו כחולים סיעודיים או חולים תשושי-נפש. על המטופלים להוכיח כי חיו תחת הכיבוש הנאצי ועליהם להיות בעלי עבר רב של אשפוזים או עבר הכולל אשפוז אחד ממושך במוסד פסיכיאטרי.
>