גלולות נורדט

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

גלולת נורדט

גלולת נורדטגלולת נורדט היא גלולה אוראלית למניעת הריון הפועלת באמצעות ריבוי מנגנונים. השימוש בנורדט יוצר את תהליך בלימת הביוץ על ידי דיכוי שחרור ההורמון גונדוטרופין, ובמקביל חל שינוי ברירית צוואר הרחם, דבר הגורם לליקוי בתהליך קליטת הזרע. חפיסת הגלולה מורכבת מטבליות צהובות המכילות חומר פעיל ו- 7 טבליות אדומות נוספות ללא חומר פעיל.

תופעות לוואי במהלך השימוש בנורדט

  • עישון – מגביר את הסיכוי לתופעות לוואי בפעילות תקינה של הלב ומערכת כלי הדם. הסיכוי גדל עם הגיל וכך גם דחיפות העישון, מעל 15 סיגריות ליום ואצל נשים מעל גיל 35.
  • ליקויי ראייה – מומלץ להפסיק את השימוש בגלולה במקרים של איבוד ראייה חלקי או מלא.
  • כאבי ראש – התפרצות או החרפת  מיגרנות והתפתחות כאבי ראש חוזרים ונשנים דורשת הפסקת נטילת גלולות.
  • השפעת חילוף חומרים של חלבונים ושומנים – עלולה להירשם ירידה בסבילות הסוכר בגוף, על כן חולי סכרת נדרשים להיות במעקב בעת  נטילת הגלולה. כמו כן יש עדויות לעלייה בטריגליסרידים ופוספוליפידים (שומנים).
  • נטילה במהלך ההריון – יתכנו ליקויים כגון מומים בלב ובזרועות עוברי הנשים שנטלו גלולות במהלך הריון ובשלביו המוקדמים. לכן חשוב לשלול הריון טרם השימוש בגלולות. האפשרות להריון גדלה במקרים בהם הוחמץ המחזור החודשי הראשון אצל נשים שלא נצמדו למשטר תקין של נטילת גלולות. שימוש קודם בגלולות למניעת הריון לא מראה שום השפעה מזיקה על העובר ואינו מגביר שכיחות להפלות.
  • דימום בלתי סדיר – תיתכן הופעת דימום חוזר ונשנה מצוואר הרחם.
  • הריון חוץ רחמי – עלול להופיע כתוצאה מכשל פעילות הגלולה.
  • אוטם שריר הלב ומחלת לב כלילית –  סיכון גבוה להתפתחות אוטם שריר לב וכלי דם המזינים את הלב ופעילותו התקינה.
  • לחץ דם גבוה – אצל חלק מהנשים, יתר לחץ דם עלול להופיע תוך חודשים ספורים מתחילת נטילת הגלולה. הגיל מהווה מתאם גבוה עם התפתחות יתר לחץ דם אצל המשתמשים בגלולות למניעת הריון.
  • גידולים בכבד ומחלות בכיס המרה.

מינון ואופן השימוש

כדי להשיג יעילות מירבית, השימוש בטבליות נורדט יינקט על פי ההנחיות ומרווחי זמן שלא עולים על 24 שעות. חשוב להקפיד על נטילת הגלולה פעם ביום בזמן קבוע, לאחר ארוחת הערב או לפני השינה. באופן תקין, יש ליטול גלולה צהובה אחת מדי יום במשך 21 ימים רצופים, החל מהיום הראשון של המחזור החודשי, כלומר מהדימום הראשון. בהמשך, הגלולות האדומות נלקחות במהלך 7 ימים רצופים.

נשים המחליפות גלולות למניעת הריון יתחילו את השימוש בגלולות נורדט ביום שעליהן להתחיל את השימוש בחבילה  חדשה של הגלולה הקודמת. במידה ומופיע דימום חולף, ניתן להמשיך בשימוש רגיל בנורדט מאחר ואין לדימום מסוג זה בדרך כלל משמעות. אם הדימום הינו קבוע או ממושך, מומלץ להתייעץ עם רופא.

במקרים בהם שוכחים ליטול גלולה צהובה, רצוי לקחת את אותה הגלולה בהקדם. הגלולה הבאה תילקח בזמן שנקבע מבעוד מועד. בכל מקרה כזה חשוב להקפיד על שימוש באמצעי מניעה מכני נוסף עד להשלמת רצף של 14 יום. במידה ושלושה כדורים צהובים רצופים הוחמצו, יש להפסיק את השימוש בחפיסה. שימוש בחפיסה חדשה יוחל ביום השמיני לאחר שהגלולה האחרונה נלקחת.

לסיכום

טרם ובמהלך נטילת הגלולות יש לבצע בדיקה גופנית יסודית על ידי רופא. תשומת לב מיוחדת תינתן ללחץ הדם, איברי מין, בטן ואגן. גלולות למניעת הריון עלולות לגרום לדכאון ושיעור גבוה יותר בקרב נשים בעלות היסטוריה של דכאון נפשי. כמו כן, עלול להתעורר שינוי בחשק המיני, צמיחת שדיים ועוד. נשים עם בעיות בתפקוד הלב או הכליות, הפרעות עוויתיות, מיגרנה, ואסתמה דורשים התבוננות זהירה שכן תנאים אלו עלולים להחריף עקב אצירת נוזלים העלולים להתרחש משתמשי גלולות למניעת הריון.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן