שירותי בריאות בישראל

מחלת הפסוריאזיס

פסוריאזיספסוריאזיס או בשמה העברי-ספחת, הינה מחלת עור כרונית בעלת דרגות קושי שונות, צורות ביטוי קליניות ותסמיניות שונות, אשר מושפעות בו זמנית ממצבו הגופני והנפשי של האדם הסובל ממנה.

באופן כללי, כל מחלות העור גורמות להרגשה כללית לא נעימה ולתחושה נפשית קשה. בשל נראות המחלה על גבי העור לאדם הסובל ממנה קשה במיוחד להסתיר אותה ומחלתו גלויה לכל.

כיום, בעזרת טיפולים קונבנציונליים, טיפולים בתחום הרפואה המשלימה והאלטרנטיבית וטיפולים פסיכולוגים, ניתן להתמודד עם מחלת הפסוריאזיס וללכת בראש מורם וללא רגשות אשמה ודחייה.

מהי פסוריאזיס?

כאמור, מחלת הפסוריאזיס הינה מחלת עור בעלת דרגות קושי שונות, אשר מוגדרת בין היתר כמחלה כרונית, כיוון שאין טיפול אחד אשר יכול להעלים את המחלה ולרוב היא נשארת בצורה פעילה או רדומה עם האדם לכל החיים. פסוריאזיס עלולה להתפרץ בין הגילאים 20-30 ואו בגילאי 50-60. בנוסף, מחלת הפסוריאזיס היא מחלה פסיכוסומטית, היכולה להופיע או להפרץ בעקבות מצבי לחץ.

למחלת הפסוריאזיס יש מספר צורות התבטאות:

הגורמים

עדיין לא ידועה על גורם אחד אשר גורם להתפרצות מחלת העור פסוריאזיס. עם השנים, נמצא מספר גורמים אשר עלולים להוות גורמי סיכון לחלות במחלה והם כוללים:

חשוב לדעת, כי מחלת הפסוריאזיס אינה מדבקת ואינה מועברת במגע עם אדם חולה.

אבחון ותסמינים של פסוריאזיס

האבחון של פסוריאזיס נעשה לרוב על ידי רופא מומחה במחלות עור. לפסוריאזיס תסמינים שונים (פצעים, כתמי שמן על הציפורניים, גירוד, אדמומיות, אריתמה, מוגלה, תסמינים סיסטמיים ועוד), אך הנפוץ ביותר הוא הופעת קשקשת על גבי אזורים שונים בעור.

מכיוון שקיימות מספר צורות של המחלה, לכל צורה יש תסמינים ומקומות הופעת התסמינים ייחודים לה. אבחון נעשה גם על ידי התסמינים השונים ומיקומם בגוף, גם על ידי היסטוריה משפחתית ואו אישית של המחלה ובנוסף, ניתן לקחת ביופסיה של אזור העור הנגוע בגוף.

טיפול

מכיוון, שמחלת פסוריאזיס היא מחלה כרונית, הטיפול הוא לרוב תסמיני וכולל: טיפול מקומי בעזרת תרופות ומשחות סטרואידיות, אנלוגים של ויטמין D, אנלוגים של ויטמין A – רטינואידים.

בנוסף, ניתן טיפול סיסטמי באמצעות תרופות כגון: רטינואידים, ציקלוספורין, מתוטרקסט. כמו כן, נמצא כי טיפולי פוטותרפיה (חשיפה לאור UVB) הנמצא גם בים המלח, מאוד יעילים לחולי פסוריאזיס. רבים מן הטיפולים לחולי פסוריאזיס ובעיקר הטיפול בים המלח נמצאים בסל הבריאות ומכוסה על ידי ביטוחי הבריאות השונים.

ראו גם:
מחלת האורטיקריה (סרפדת)
מחלות ציפורניים

>

Exit mobile version