בדיקת ציסטוסקופיה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בדיקת ציסטוסקופיה

בדיקת ציסטוסקופיהבדיקת ציסטוסקופיה, או במילים פשוטות יותר, בדיקת היקף שלפוחית השתן, היא בדיקה המבוצעת על מנת למדוד את בריאות השופכה ושלפוחית השתן.

ההליך כרוך בהחדרת צינור לתוך שלפוחית השתן. כך יכול הרופא לבחון את מצב השופכה ושלפוחית השתן לשם בדיקת הימצאות פוליפים, היצרות, גידולים חריגים ובעיות אחרות בהן ניתן להבחין מבחינה ויזואלית.

לאלו מטרות משמשת הבדיקה?

הבדיקה מבוצעת על מנת לאבחן ולהעריך מחלות והפרעות בדרכי השתן, לזהות סרטן שלפוחית השתן או השופכה, לאבחן דלקות חוזרות ונשנות בשלפוחית השתן ועל מנת לקבוע את הגורם לכאבים בדרכי השתן.

תהליך הבדיקה

ציסטוסקופים הם מכשירים המצוידים בצינורות אור המשמשים לצפייה ובדיקת פנים דרכי השתן. קיימים שני סוגים של ציסטוסקופים: נוקשה סטנדרטי, וגמיש. הבחירה במכשיר הספציפי תלויה בהיקף השימוש ומטרת הבדיקה.

בשתי השיטות, מתבצעת הבדיקה באופן דומה, פרט לתנוחת הבדיקה. עם הציסטוסקופ הנוקשה הרגיל, הנבדק שוכב על הגב עם ברכיים פשוקות. השופכה מנוקה והאזור מורדם. לאחר מכן מוחדר הצינור דרך השופכה לתוך שלפוחית השתן. אם הרופא משתמש בציסטוסקופ גמיש, ניתן לבחור בכל תנוחה אחרת לביצוע הבדיקה.

במהלך הבדיקה, מוחדר הציסטוסקופ לתוך שלפוחית השתן. הרופא ישאל את הנבדק סדרת שאלות לגבי תחושתו כאשר הצינור ממלא מים את שלפוחית השתן. כאשר השלפוחית מלאה במים, היא נמתחת, וכך יכול הרופא לראות את כל קיר שלפוחית השתן.

אם מאובחנת רקמה שאינה תקינה, ניתן ליטול ביופסיה (דגימת רקמה) דרך הציסטוסקופ, לשם בדיקתה במעבדה. כל ההליך אורך בדרך כלל כעשרים דקות.

יתכן שתורגש אי נוחות כאשר הציסטוסקופ ממוקם בתוך השופכה ושלפוחית השתן. סביר להניח כי הנבדק יחוש צורך עז לרוקן את השלפוחית כאשר היא מתמלאת מים. אם ניטלת ביופסיה, תורגש תחושת צביטה קלה. לאחר ההליך, השופכה עשויה לכאוב והנבדק חש תחושת צריבה בעת מתן שתן במשך יום או יומיים.

מהם הסיכונים בבדיקת ציסטוסקופיה?

סיכוני הבדיקה כוללים זיהום, סיכון קל לדימום מאזור הביופסיה, וסיכון קל לפקיעת קיר שלפוחית השתן. יש לקבל טיפול רפואי אם הנבדק מבחין בכל אחת מההתרחשויות הבאות לאחר הבדיקה: כאב חמור בשלפוחית השתן, צמרמורת, חום גבוה, והתדלדלות בזרימת השתן.

תוצאות נורמאליות של הבדיקה

קיר שלפוחית השתן צריך להיראות חלק. השלפוחית צריכה להיראות נורמאלית בגודלה, בצורתה ומיקומה. לא צריכים להתגלות שום חסימות, גידולים או אבנים.

תוצאות חריגות של הבדיקה מעידות על המצבים הבאים:

  • אבנים בשלפוחית השתן
  • לחץ קיר השלפוחית
  • דלקת כרונית של השופכה
  • ציסטות
  • שלפוחית רגיזה
  • דימום ערמונית, ערמונית מוגדלת או חסומה
  • פציעה טראומטית של שלפוחית השתן והשופכה
  • גידולים
  • הפרעות בתקינות התפקוד של השופכה.

תוצאות הבדיקה מפרטות את מראה הרירית בשופכה ובדרכי השתן, כמו גם תיעוד הממצאים החריגים. אם בוצעה ביופסיה, היא תתעד תיאור כולל של הממצאים דוגמת גידול או דלקת ברמה מיקרוסקופית.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן