התרופה קודאין

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

קודאין

קודאיןתרופת קודאין, השייכת לקבוצת הסמים הנרקוטיים, משמשת כתרופה משככת כאבים ברמה קלה עד בינונית, עוזרת לדכא שיעול יבש ומשמשת כתרופה נוגדת שלשול.

היא מזכירה ברכיביה את המורפין, אך נחשבת כחלשה ממנו.  את התרופה ניתן לרכוש ללא הצורך במרשם רופא, יחד עם זאת נטילת כמות שאיננה רצויה או איננה נכונה ממנה עשויה לגרום לנזקים בגוף. לרוב היא מוצעת בשילוב עם תרופות משככות כאבים אחרות כדי להגיע לרמת יעילות גבוהה.

תרופת קודאין ניתנת בעיקר במקרים של שיעול יבש וכדי להקל על תסמיני ההצטננות (מסיבה זו ניתן למצוא בתרופות רבות העוזרות להקל על תסמינים אלה את רכיב הקודאין).

אופן השימוש בקודאין

התרופה מגיעה בתצורת טבליות או סירופ. מומלץ ליטול אותה לאחר האוכל עם יחד עם חלב כדי למנוע גירוי בקיבה. המינון המתאים למבוגרים הוא בין שמונים למאתיים מיליגרם ביום כמשכך כאבים. במקרים של שיעול מומלץ מינון של בין 45 ל-120 מיליגרם ליום. במקרים של כאב יש ליטול את התרופה בין 4 ל-6 פעמים.

במקרים של שיעול המתרחש בין שלוש לארבע פעמים ביום, יש לקחת את התרופה לפי הצורך. היא מתחילה להשפיע לרוב לאחר כחצי שעה עד שעה ומשך ההשפעה של כל מינון הוא בין 4 ל-6 שעות.

שימוש בטוח בקודאין

התרופה איננה מתאימה במקרים של רגישות לרכיב הקודאין או לרכיבים אחרים בתרופה, היא אינה מתאימה לנשים בהיריון או לנשים מניקות, לאנשים הסובלים מבעיות במערכת הנשימה, מבעיות הקשורות לאי ספיקת לב או לאי ספיקת כבד, לאנשים הסובלים מפגיעת ראש או מלחץ תוך גולגולתי.

התרופה איננה מתאימה לאנשים הסובלים משלשולים וגם לאנשים הצורכים אלכוהול באופן קבוע. לנוטלים תרופות מעכבות MAO מומלץ להמתין כשבועיים לפני נטילת תרופת קודאין.

תופעות לוואי של קודאין

למרות שתופעות הלוואי לתרופה נחשבות לנדירות מאד, יש לזכור שכל תגובה לא נורמלית לאחר השימוש בתרופה מצריכה פנייה או התייעצות עם הרופא המטפל. במקרים מסוימים יכולות להופיע תופעות הלוואי הבאות: בחילות, הקאות או נמנום. אלו חולפות מעצמן בדרך כלל ובמיוחד לאור הקטנת המינון.

במידה ונוטלים את התרופה יחד עם תרופות המדכאות את מערכת העצבים (כמו תרופות לשינה, תרופות פסיכיאטריות ואנטי היסטמינים) תחושת הנמנום עשויה להיות מורגשת ועוצמתית יותר.

סכנות השימוש בקודאין

התמכרות היא אחת הסכנות הבולטות בשימוש בתרופה זו או בתרופות המכילות קודאין. בנוסף, ולאור הרכיבים הפעילים הנוספים שבתרופה, כמו אספירין, פרצטמול וגם איבופרופן, יכול להיגרם נזק בלתי הפיך למערכות הגוף השונות, כמו מערכת העיכול, הכבד והכליות.

מצב זה מתרחש כתוצאה משימוש ממושך מאד בתרופה או מינונים גבוהים במיוחד. מסיבה זו חשוב להיוועץ עם הרופא המטפל לפני השימוש בתרופה ולהקפיד על המינונים המומלצים.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן