בשנים האחרונות התחזקה המגמה של אנשים שנפגעו מטיפול רפואי שבוצע בצורה רשלנית המגישים תביעות רשלנות רפואית נגד הרופא המטפל, בית החולים, קופת חולים והצוות הרפואי.
יחד עם המגמה של עליית היקף תביעות רשלנות רפואית בתי המשפט מכירים באחריות נותני השירות הרפואי אשר גרמו לנזקי גוף.
מהי רשלנות רפואית?
במידה והטיפול הרפואי או השירות הרפואי שניתנו בוצעו שלא בצורה המצופה לאותו מקרה וכתוצאה מהרשלנות נגרם נזק גופני למטופל.
חשופים לתביעת רשלנות רפואית כל העוסקים בתחומי הרפואה – רופאים מנתחים, רופאי שיניים, רפואה אסתטית, רופאים מקצועיים, בתי חולים, קופות חולים ואף מטפלים שונים ברפואה משלימה.
כל טיפול רפואי אשר לא בוצע באיכות המקובלת או הצפויה למקרה מהווה רשלנות רפואית גם אם לרופא המטפל הייתה כוונה לבצעו בצורה טובה.
האחריות הרחבה של נותני השירות הרפואי חלה בביצוע טיפולים רפואיים, אבחנה שגויה, אי ביצוע טיפולים האמורים להתבצע במקרה הרפואי המסויים, מתן טיפול או תרופה לא מתאימים או לא במינון נכון ואף אי הבחנה בממצאים בבדיקות שונות. במחקרים שנעשו בנושא, נמצא כי 65% מהרופאים סובלים מתסמינים של עומס ושחיקה שעלולים לגרום לרשלנות רפואית, שיכולה להתבטא לעיתים גם בטעויות הרות גורל בקרב המטופלים, כמו מוות.
תביעת רשלנות מקצועית
בישראל ישנם עורכי דין העוסקים ברשלנות רפואית ומנהלים את כל הדרוש באיסוף החומר הרפואי, פניה למומחים על מנת לקבל חוות דעת המוכיחות את הנזק שנגרם, חישוב הנזק כתוצאה מהפגיעה (לרבות עוגמת נפש, פגיעה בהשתכרות, פיצויים וכו'), הגשת תביעה משפטית וניהול משא ומתן עם הנתבעים במידת הצורך.
בנוסף, מומלץ להגיש תלונה על קופת החולים באחד מהגורמים העוסקים במתן שירות לא הולם – נציב קבילות הציבור במשרד הבריאות, נציג תלונות עצמאי של קופת החולים או בבית הדין לעבודה.
רשלנות רפואית – סכום הפיצוי
בארצות הברית תביעות רשלנות רפואית יכולות להסתיים במתן פיצויים של עשרות ומאות מיליוני דולרים לנפגעים. כתוצאה מכך, החלה תופעה הפוגעת בסופו של דבר בטיפול הרפואי הניתן – הרופאים מגנים על עצמם בראש ובראשונה מתביעות רשלנות רפואית. במקרים מסויימים, מספר הרופאים העוסקים בתחום מסויים פחת מאחר ותחום זה היה חשוף יותר לתביעות רשלנות רפואית.
תביעת רשלנות רפואית רבות מסתיימות בהסכם פשרה בהליך גישור אשר מונע מנפגעי הרשלנות הרפואית דיונים ממושכים בבתי המשפט אשר יכולים להמשך שנים ארוכות ומצד שני מאפשרת לרופא נותן השירות הרשלן להתחמק מאחריות.
בתביעת רשלנות רפואית יש להוכיח קשר סיבתי בין טיפול רפואי שבוצע בצורה רשלנית לבין הנזקים – לא כל פגיעה בטיפול רפואי נובעת מרשלנות וגם אם הוכחה רשלנות, צריך להוכיח כי כתוצאה מהרשלנות נוצרו הנזק או הפגיעה. תביעות רשלנות מקצועית רבות מסתיימות בהסדר פשרה או בפסק דין במליוני שקלים. מידע נוסף ניתן גם לקבל באתר blinds.org.il
להרחבה באותו הנושא: ארגון הבריאות העולמי קובע: שחיקה בעבודה היא מחלה>