שירותי בריאות בישראל

מהם תולעי מעיים?

תולעי מעייםתולעים במעיים הם טפילים שיכולים להשפיע על מבוגרים וילדים, אם כי הם נפוצים יותר בקרב ילדים.

קיימים מספר סוגים של תולעי קיבה. הסוגים הנפוצים ביותר הם תולעים עגולות, תולעי סיכה, תולעי קרס וגיארדיה. התולעים חודרות לגוף דרך העורף, האף וגם באמצעות בליעת מזון או מים מזוהמים. לאחר החדירה לגוף הן מתרבות במערכת העיכול וגורמות למספר תסמינים שאינם נעימים.

הגורמים לתולעי מעיים

תולעי קיבה נמצאות בכל רחבי העולם, אך הן נפוצות יותר באזורים טרופיים. גורמים אפשריים הם:

תסמיני תולעי מעיים

בהתאם לסוג התולעים, התסמינים עשויים לכלול:

טיפול בתולעים במעיים

הרופא יבחר את השיטה הטובה ביותר לטיפול טבעי או תרופתי, וירשום תרופות אנטי טפיליות, תלוי בסוג תולעי המעיים. תרופות אלו הן רעילות, אך הן הורגות טפילים. יש לוודא את נטילת התרופות בדיוק על פי המרשם, אחרת הטיפול לא יעבוד. הטיפול עשוי להימשך מספר ימים או שבועות, תלוי במידת ההתפשטות.

טיפול טבעי

הטיפולים הטבעיים הנפוצים ביותר לחיסול תולעי קיבה הם:

תופעות לוואי וסיכונים

בשל האופי הרעיל של התרופות, יתכן שיתרחשו תופעות לוואי כגון נפיחות בלוטות הלימפה, כפות הידיים והרגליים, בעיות ראייה, חוסר קואורדינציה, עוויתות ושלשול.

כאשר התולעים מתות, הן משחררות רעלים דרך הצואה, ומנסות להימלט באמצעות התחפרות עמוקה יותר לתוך המעיים, מה שעלול לגרום לכאבים והתכווצויות חדות. גם כשהן מתות, הגוף עדיין עמוס מפעילות שטיפתן החוצה.

כל התהליך הזה עשוי בהתחלה לגרום למטופל לחוש חולה יותר מכפי שחש לפני הטיפול, אך תופעות אלו הן זמניות בלבד, ומהוות סימן לכך שהטיפול עובד. בעוד שעייפות וסחרחורות הן תופעות לוואי צפויות אף הן, ניתן להמשיך בחיים הרגילים.

יש להקפיד על תזונה נאותה ובריאה לאורך הטיפול על מנת להבטיח את התחזקות המערכת החיסונית. לאחר הטיפול, התחושה משתפרת והגוף מקבל יותר אנרגיה.

>

Exit mobile version