לעתים אנו נוטים לשכוח כי ישנם מקרים בהם לשאלות מורכבות ישנן תשובות פשוטות ופתרונות שהם הטובים ביותר. שמירה על בריאותנו עשויה להיות פשוטה כאשר במקום חטיף אפשר ליהנות מתפוח עסיסי אשר יתרונותיו הבריאותיים מוכחים.
תפוח – באמת בריא?
בשנת 2004 פורסם מחקר בארה"ב בו נבדקו למעלה ממאה מזונות שונים באשר לריכוז נוגדי החמצון שהם מכילים שהינם בעלי חשיבות ויתרונות בריאותיים רבים החשובים לנו.
נוגדי החמצון הן תרכובות המונעות התפתחות מחלות ומסייעות בשמירה על מערכות הגוף וההגנה של מערכת החיסון בזכות תיקון של נזקי חמצון הנגרמים מפעולת התאים. במחקר עלה כי תפוחים מסוג סמית'רקינג מכילים רמתה גבוהה של נוגדי חמצון וכן סיבים מסוג פקטין, סיב אשר מסיס בסביבת התא וטומן בחובו יתרונות מועילים רבים לפעולת מערכות הגוף.
החומרים ומרכיבים חיוניים בתפוח מאפשרים יתרונות בריאותיים
ריסון ומניעת סרטן
האגודה האמריקאית לחקר הסרטן הראתה ממצאים המבוססים על מחקר מהם עולה כי צריכת תפוחים העשירים בפלבנוול מסייעת בהקטנת הסיכון לפתח סרטן בשיעור המגיע ל-23%.
המחקר אשר נערך באוניברסיטת קורנל זיהה בתפוחים תרכובות המכונות טריטרפנואידים הנמצאות בעיקר בקליפה אשר מונעות התפתחות וצמיחה של תאים סרטניים בכבד, במעי הגס ובשד, עוד עולה כי תמציות מתפוחים שלמים מקטינה ומונעת התפתחות של גידולים.
הגנה על בריאות השיניים – אמנם תפוח אינו מהווה תחליף למברשת שיניים, אולם פעולת הנשיכה והלעיסה שלו מעוררת את ייצור הרוק בפה הגורם לירידה בסיכון לפתח עששת ומונע התפתחות חיידקים.
מניעת אלצהיימר – שתיית מיץ תפוחים תורמת למניעת השפעות ההזדקנות על המוח, תורמת ומסייעת למניעת אלצהיימר. צריכת תפוחים באופן קבוע כחלק מהתפריט התזונתי שלכם מעלה את רמת הנוירוטרנסמיטר הקרוי אציטלכולין אשר מגן ומעכב את תהליכי ההזדקנות
הגנה מפרקינסון – אכילת פירות ומזונות עשירים בסיבים מגנה מפני פרקינסון, המחלה אשר מתאפיינת בפירוק תאי עצב האחראים על ייצור דופאמין נבלמת בזכות כוח ההגנה והיכולת של הסיבים החיוניים ונוגדי החמצון להילחם ברדיקלים החופשיים אשר הצטברות ריכוז גבוה שלהם עלול לגרום למחלה
הפחתת הסיכון לסוכרת – נשים אשר אוכלות תפוח אחד ביום נמצאות בסיכון הנמוך ב-28% לפחות לפתח סוכרת מסוג 2 לעומת נשים אשר אינן אוכלות תפוחים. התפוחים מכילים סיבים מסיסים המסייעים על שמירה ואיזון של רמת הסוכר בדם ומונעים תנודות חדות.
תרומה לבריאות הלב – התפוח מכיל רכיבים המסייעים בהפחתת רמת הכולסטרול בדם, הסיבים אותם הוא מכיל מסייעים בצמצום תהליך של הצרות העורקים הנובעת מהתגבשות של הכולסטרול בדפנות העורקים.
מניעה של שלשולים ועצירות – סיבים המצויים בתפוח מסייעים לאיזון פעולת מערכת העיכול, בין אם מדובר בעצירות או במתן יתר של צואה. הסיבים מסייעים בפעולת המעי הגס וביכולתם למנוע הצטברות נוזלים בו, כך מואטת פעולת המעיים ותהליך העיכול נמצא ברמת פעילות מאוזנת.
הקלה על תסמונת מעי רגיז – ניתן להקל על התסמונת המתאפיינת בעצירות או לחילופן בשלשולים, כאבי בטן ונפיחות על ידי צריכת תפוחים אשר הרמה הגבוהה של הסיבים בהם מאפשרים שליטה בתסמינים.
מניעת טחורים – טחורים הם ורידים נפוחים אשר אמנם מהווים סכנה אולם גורמים לכאב ואי נוחות רבה. הטחורים נגרמים כתוצאה מלחץ באזור הישבן והאגן אשר לעתים נגרם כתוצאה מהפעלת לחץ רב ומאמץ בעת הליכה לשירותים. הסיבים אשר מקלים על פעולת המעיים יכולים למנוע הפעלת מאמץ מוגזם על האזור ולמנוע את התופעה או לפחות להקל עליה.>