Site icon שירותי בריאות בישראל

מהם סיבים תזונתיים?

מהם סיבים תזונתייםסיבים תזונתיים, הידועים גם כסובין, מכילים את כל חלקי המזונות הצמחיים אשר הגוף מסוגל לפרק ולספוג. בניגוד לרכיבי מזון אחרים כגון השומנים, הפחמימות והחלבונים – אשר הגוף מפרק וסופג, סיבים אינם מתעכלים על ידי הגוף. במקום זאת, הסיבים עוברים ללא פגע דרך הקיבה, המעיים ובהמשך אל מחוץ לגוף.

הסיבים מסווגים לשני קבוצות: מסיסים ובלתי מסיסים. על פי המלצות התזונאים חשוב לצרוך 25-38 גרם ליום.

יתרונותיה של תזונה עשירה בסיבים

סוגי סיבים

קיימים מספר סוגים של סיבים הפועלים באופן שונה ומספקים יתרונות בריאותיים ייחודיים. הסיבים המסיסים נקשרים לחומצות השומן ומאפשרים עיכול איטי כך שסוכרי הדם משוחררים באיטיות. סיבים אלה מסייעים להפחית את הכולסטרול הרע ומווסתים את רמות הסוכר אצל הסוכרתיים.

חסרונות

לצד היתרונות קיימים מספר חסרונות בעת צריכת הסיבים התזונתיים בכמות מוגברת. סיבים תזונתיים עשויים להפחית ספיגה של מינרלים מסויימים החיוניים לגוף כמו ברזל, סידן ואבץ. אנשים הסובלים מחסרים קודמים של מינרלים אלו, עשויים להיות בסיכון מוגבר, לכן מומלץ לשלב את צריכת המינרלים לצד הסיבים התזונתיים.

בנוסף לכך, קיימת בעייתיות בתחילת הצריכה במהירות גבוה תוך פרק זמן קצר. הבעיה העיקרית הנוצרת בתוך כך היא מצוקה במערכת העיכול הכוללת נפיחות, התכווצויות וגזים. לכן חשוב להשלב את הסיבים בתפריט היומי בהדרגה, כפי שמנחה דיאטת פודמאפ.

>

Exit mobile version