Site icon שירותי בריאות בישראל

ריטלין

ריטליןריטלין היא תרופה פופולארית ביותר המשמשת לטיפול בהפרעות קשב וריכוז, ונפוצה ביותר בקרב תלמידים וסטודנטים. הפרעת קשב וריכוז היא הפרעה אשר גורמת לקושי להישאר מרוכזים ולקשיי למידה נוספים, ובאמצעות שימוש בריטלין ניתן לשפר באופן משמעותי את היכולות הלימודיות ואת הקשב והריכוז במהלך הנוכחות בשיעורים.

על מנת להתחיל להשתמש בריטלין, יש לעבור הערכה לשם אבחנת הפרעת קשב וריכוז, ולעבור בירור נוירולוגי נוסף. בסופו של דבר, התרופה ניתנת ברוב המקרים על ידי נוירולוג, ורופא המשפחה יכול לחדש את המרשם במקרה הצורך. תרופות נוספות להפרעות קשב וריכוז הן קונצרטה ואדרל.

סוגי ריטלין

ריטלין הוא תרופה אשר גורמת לאפקט מעורר, אשר מצליח להביא לשיפור ביכולת הקשב והריכוז. מתברר שלמרות שמדובר בתרופה מעוררת, היא באופן פרדוקסלי דווקא גורמת להרגעת הילדים ההיפראקטיביים ולשיפור הריכוז שלהם, ומשיגה הצלחה רבה בארץ ובחו"ל. קיימים שני סוגים של ריטלין:

כמו כן, קיימת חשיבות רבה למינון התרופה, ויש להתאים אותו למשקל הילד ולהשפעת התרופה. לפעמים יש צורך במספר מפגשים עם הרופא ושינויי מינונים על מנת לקבוע את המינון המדויק, אשר ישיג את ההשפעה האופטימלית על המטופלים.

תופעות לוואי של ריטלין

לריטלין מספר תופעות לוואי שחשוב להכיר, אשר יכולות להפריע בתפקוד היום יומי ומוחמרות ככל שמינון התרופה עולה. תופעות הלוואי החשובות של הריטלין הן:

למי מיועד ריטלין?

ריטלין מיועד כמעט לכל אדם אשר אובחן כסובל מהפרעת קשב וריכוז, ובאמצעות נטילת התרופה ניתן להשיג שיפור משמעותי בהישגים הלימודיים. מלבד הלימודים, ריטלין יכול לסייע גם לשיפור התפקוד היום יומי, להפוך את המטופלים לזריזים יותר, ממוקדים יותר וחריפים יותר, ולכן אנשים רבים נהנים להשתמש בו בזמנים לחוצים. חשוב לזכור שמדובר בתרופה אשר יכולה לגרום לסיכונים מסוימים, ולכן אין לקחת אותה מבלי להתייעץ עם רופא. השימוש בריטלין אסור במקרים של יתר לחץ דם, הפרעה בפעילות בלוטת התריס, מחלות לב, גלאוקומה ובמקרים של חרדה קשה.

ריטלין – יתרונות וחסרונות

התרופה ריטלין נחשבת לתרופה יעילה ומוצלחת ביותר, ובמידה והשימוש בה נעשה בצורה נכונה היא מביאה לשיפור משמעותי בכל תחומי החיים. זוהי תרופה בטוחה יחסית, אשר ניתן להשתמש בה ללא בעיות רבות ואנשים רבים מספרים שהיא "שינתה את חייהם".

לעומת זאת, קיימים אנשים רבים המתנגדים לשימוש בריטלין, בין אם בגלל תופעות הלוואי השונות או העובדה שמכניסים חומרים כימיים לגוף שהשפעתם ארוכת הטווח עדיין לא ברורה. בנוסף, קיימת גישה שהטיפול בהפרעת קשב וריכוז אינו צריך להיעשות על ידי תרופות אלא בטיפול התנהגותי, אשר יכול להביא לשינוי והשיפור המיוחל גם מהבחינה האישית.

>

Exit mobile version