מהן 6 המחלות שנעלמו הודות לחיסונים?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מבלי לקחת צד בוויכוח בעד ונגד חיסונים, חשוב לזכור שחלק מהמחלות עלולות להיות מסוכנות במיוחד עבור אוכלוסיות רגישות, כמו ילדים, קשישים ובעלי מערכת חיסון חלשה. בכתבה זו  נזכיר 6 מחלות, חלקן קטלניות להחריד, אשר נעלמו לגמרי או כמעט לגמרי מן הנוף. כן, הכל בזכות החיסונים.

1. חשש לחצבת? יש לגשת מיד לקבלת חיסון במיידי אם אינכם בטוחים שאתם מחוסנים באופן מלא מהמחלה, יש לגשת ללשכת הבריאות הקרובה למקום מגוריך ולקבל חיסון 72 שעות מרגע החשיפה לאדם החולה בנגיף.

2. חיסון נגד חצבת עלול לגרום לאוטיזם? כמובן שלא. מחקרים רבים הוכיחו כי מדובר במיתוס והפריכו את הטענה שהחיסון עלול לגרום לאוטיזם. המחקר הראשוני שהמציא את הטענה התגלה בהונאה בשנת 2010.

3. כיצד ניתן להרגיע את התינוק שלכם לפני מתן חיסון? מדובר בחוויה די כואבת ולכן יש כמה דברים שתוכלי לעשות: להניק תוך כדי או מיד אחרי, להסיח דעתם בעזרת שירים ואפילו הפרחת בלוני סבון הנמצא כפתרון יעיל ביותר.

מחלת ריאות כרונית אצל פגיםחצבת 

חצבת, מחלה ששמה נגזר מהפריחה המזכירה את פרח החצב, עומדת בבסיס המחלוקת הנוכחית סביב ה"כן או לא לחסן ולהתחסן". לאחר שנים שבהן נדמה היה שהמחלה מוגרה באופן סופי ומוחלט, היא החלה להרים את ראשה. עליה של מאות אחוזים שאולי עדיין איננה מגפה אך בכל זאת, סיבה לדאגה. 

מדובר במחלה ויראלית, אחת מהמדבקות ביותר שקיימות. כשלעצמה, היא לא מסוכנת במידה רבה אולם היא עלולה להביא לסיבוכים קשים והם המסוכנים. ההדבקה נעשית בעת חשיפה לאדם חולה, אשר טיפות הרוק שלו נושאות את הווירוס. כשבועיים לאחר ההדבקה מגיעים סימנים דמויי מחלת חורף. שיעול, גודש באף. כמובן גם הפריחה, שמקשטת את הפנים, הצוואר והזרועות. למעט חיסון, אין טיפול למחלה. חלק מהחולים עלולים לפתח דלקות אזניים או חמור מכך, דלקת ריאות קשה. במקרים נדירים תיתכן דלקת במוח. החיסון ניתן בשתי מנות אשר ביחד מעניקות הגנה כמעט מלאה מפני הדבקה. 

חזרת, חצבת, אדמת, דיפתריה – יחסון משולב

בישראל כיום נהוג חיסון משולב, MMR. יעיל נגד חזרת, חצבת ואדמת. מחלת החזרת לא נתפסת כמאיימת במיוחד אך גם היא עלולה להוביל לסיבוכים קשים. באה לידי ביטוי בכאבי מפרקים ונפיחות. עוברת בקלות באוויר, כך שחשיפה לאדם חולה תדביק בקלות מי שלא מחוסן. לפני שהחיסון היה נפוץ, נרשמו לא מעט מקרים של חולים שבגלל סיבוך אותרה אצלם דלקת קרום המוח, ירידה בפוריות בגברים ועוד. היו תקופות בישראל שבהן חזרה המחלה, באוכלוסיות שלא התחסנו. בזכות החיסונים הנוכחיים, מתקבלת הגנה כמעט מושלמת מפני הדבקה.

מחלת הדיפתריה, שהודברה גם היא בזכות חיסון, פוגעת בריאות, עלולה להרוס את הלב, להוביל לפגיעה במערכת העצבים ועוד דברים לא סימפטיים. עמידות כמעט מושלמת לנגיף מחייבת מתן חיסון בכל מספר שנים. 

פוליו (שיתוק ילדים)

גם פוליו הינו מחלה ויראלית, שעלולה לגרום לסיבוכים נוראים. על פי רוב, אמנם החולה יחלים לאחר תקופה של חום, צמרמורות וכאבים, אך יש כאלה שלעולם לא יחלימו לגמרי. חלק מהחולים שנבדקו בתקופה שבה לא היה חיסון נפוץ הפכו למשותקים לכל ימיהם. אחרים נפגעו קשה בריאות, ונזקקו לשיקום ארוך בבתי החולים. בזכות החיסון, שיעורי ההדבקה ירדו מאוד ועם הזמן המחלה הודברה. מעת לעת, היא "מרימה ראש" בקרב אנשים שבחרו לא להתחסן או לא לחסן את ילדיהם. ההדבקה הייתה נפוצה מאוד במקומות שבהם ריכוז גבוה של ילדים, כדוגמת בתי ספר, קייטנות וכדומה. 

אבעבועות שחורות

עד היום, נחשבת מחלת האבעבועות (השחורות) לאסון הקטלני ביותר בימי חייה של האנושות כולה. על פי ההערכות, המחלה קטלה סביב העולם ובפרט באירופה מאות מיליוני אנשים. זוהי מחלה ויראלית, שזמן לא רב לאחר ההדבקה פוגעת באיברים פנימיים שונים ולעיתים גם במוח. בתחילה, קשה לראות את ההבדל בינה לבין שפעת רגילה. אך התסמינים המוכרים של כאבי שרירים או בחילות וחום הופכים למשהו גרוע בהרבה. קריסה מוחלטת של הגוף ושיעור תמותה והדבקה גבוהים במיוחד. החיסון היה לא פחות מישועה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן