שירותי בריאות בישראל

עין עצלה

הורים לילדים, כמו גם מבוגרים, שאובחנו עם עין עצלה, באופן אוטומטי נלחצים, וחושבים על הרע מכל. הדבר הראשון שרובם יעשו,עין עצלה הוא להיכנס לרשת האינטרנט ולבדוק מה זה בכלל אומר, איך מטפלים בבעיה, מה המשמעות, וכיוצא בזאת. על פי הז'רגון הרפואי העין העצלה מכונה אמבליופיה. היא קורית במצב שבו המוח מעדיף עין אחת בשל העובדה שהעין האחרת סובלת מבעיה בראייה. יתכן כי המוח יתעלם ממה שמנסה לשדר העין החלשה או העצלה, ואז יוסב נזק לראייה. חוסר טיפול לאלתר בעין עצלה, עשוי לגרום לאובדן ראייה קבוע או זמני, וכן לראייה תלת ממדית ולחוסר יכולת של תפיסת עומק.

מה הטיפולים הרווחים במצב של עין עצלה?

יש היום בנמצא מגוון שיטות לטיפול בעין עצלה, כאשר הטיפולים הרווחים לעין עצלה הם– טיפול נקודתי בראייה, הרכבת משקפי ראייה, הזלפה של טיפות עיניים, הרכבת עדשות מגע, וכיוצא בזה. טיפול בעין עצלה מבעוד מועד, בהכרח תביא לשיפור המצב. בשורות הבאות נרחיב על אודות כל אחד מהטיפולים, על מנת שאתם תוכלו לבחור ולקבל את הטיפול המתאים והטוב ביותר עבורכם.

הרכבת עדשות מגע או משקפי ראייה להתמודדות עם עין עצלה:

הרכבת עדשות מגע או לחלופין משקפי ראייה מסייעת להתמודדות עם אסטיגמציה (עין עצלה) בעין אחת, במצבי רוחק או קוצר ראייה, וכמובן בעין עצלה.

הנחת רטייה לסובלים מלקות של עין עצלה:

כאשר מניחים על גבי העין הדומיננטית רטייה היא עשויה לסייע כאשר היא מחזקת את העין שיותר חלשה. זמן הנחת הרטייה קשור לחומרת המצב. הליכה עם רטייה צמודה בעין החזקה עוזרת לפתח את אזור המוח, אשר שולט בראייה.

שימוש בטיפות עיניים לסיוע הסובלים מתופעת עין עצלה:

על מנת שתעשו שימוש יותר בעין העצלה, רצוי לטפטף טיפות עיניים פעם או פעמיים מדי יום, על מנת להעכיר את הראייה בעין הטובה שלכם.

הליך כירורגי לשיפור מצב הסובלים מן עין עצלה:

במקרים חמורים של עין עצלה, עיניים מצולבות, לעתים מומלץ לעבור הליך כירורגי בשרירי העין, לשם שיפור הלקות.

כיצד תדעו כי העין שלכם עצלה?

לא תמיד קל לזהות עין עצלה, ולעתים מבינים שזה המצב כאשר מאוחר מדי, והמצב קשה למדי. להלן מובאים הסממנים לעין עצלה, שצריכים להדליק אצלכם נורה אדומה:

כיצד מאבחנים עין עצלה?

לרוב עין עצלה מתרחשת רק בעין אחת. לא תמיד ילדים, כמו גם הוריהם, משכילים להבחין בבעיה, כאשר היא מתפרצת בתחילה. על מנת להילחם בעין עצלה רצוי שילדים יעברו בדיקת עיניים כבר בגיל חצי שנה, ואחר כך בהגיעם לגיל שלוש. בהמשך הילדים נדרשים לעמוד בבחינות קבועות פעם בשנתיים, ואף יותר, מהגיעם לגיל שש ועד גיל שמונה עשר. בדיקות אלו יש לערוך אף במידה ואין חשד להימצאות לקויות, לרבות – עין עצלה.

הבדיקות שעליהן ימליץ רופא העיניים הן בין היתר:

אולי יעניין אותך גם:

דלקת עיניים – מהם הגורמים וכיצד מטפלים? >

Exit mobile version