מהי קדחת צהובה?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מהי קדחת צהובה?

קדחת צהובה זוהי מחלה נגיפית אשר מועברת על ידי יתוש הנמר האסיאתי. הנגיף מתרבה בתאי הכבד והורס אותם. בין שלל מהי קדחת צהובה?הסימנים שמעידים על המחלה ניתן לציין צהבת, בחילות, דימומים וחום גבוה. כמו כן, בשנת 2016 הייתה התפרצות בעלת היקף נרחב למדי באנגולה, כאשר על פי הדיווחים היו 1,600 הידבקויות ו – 225 מתים.

היכן נפוצה הקדחת הצהובה הזו?

מחלת הקדחת הצהובה נפוצה בעיקר באזורים טרופיים וסובטרופיים, בהם יתוש הנמר האסיאתי נפוץ בקנה מידה רחב. לצד זאת יש לומר כי בשנים האחרונות היתוש חדר לאזורי אקלים חדשים, כמו אגן הים התיכון, כאשר ישנה מגמת עלייה בכמות המקרים של העברת נגיף הקדחת הצהובה. בייחוד עבור אנשים שגרים באזורים עם כמות גדולה של יתושים כאלה, יהיה נכון להתחסן בחיסון לקדחת הזו. כמו כן, החיסון יהיה רלוונטי גם עבור ילד מגיל 9 חודשים ומעלה.

הגבלות במדינות מסוימות לכאלה שאינם מחוסנים

קדחת צהובה היא בין המחלות הבודדת בגינה ישנה הגבלה לטיול באזורים מסוימים ברחבי העולם, כאלה שנחשבים נגועים בקדחת. כאשר מגיעים לאזורים כאלה ללא חיסון מראש ישנו צורך לשהות בבידוד לתקופת זמן מסוימת וזאת כדי למנוע תפוצה של המחלה. לאור זאת צריך לבחון את יעד הטיול מראש ולשים לב כי מודעים להגבלות כאלה ואחרות שעלולות להיות קיימות.

מי צריך להתחסן כנגד הנגיף הקדחת הצהובה?

חיסון נגד קדחת צהובה יהיה רלוונטי עבור אנשים עם מערכת חיסונית חלשה שגרים באזורים עם הימצאות גדולה של יתוש הנמר האסיאתי או ידועים בכך שישנה התפרצות של הנגיף במקום. כמו כן, התחסנות תהיה רצויה עבור תינוקות מעל גיל 9 חודשים וכאלה שמתכוונים לבקר ביעדים טרופיים וסובטרופיים.

לא קיימת תרופה למחלה ולאור זאת יהיה נכון להתחסן וזאת אם ישנה כוונה להגיע לאזורים שנחשבים בעייתיים מבחינת התפרצות של המחלה. הטיפול הראשוני שיהיה מוצע לאדם שחלה בשפעת הוא מנוחה רב, צריכת נוזלים מרובה וזאת לצד נשימת אוויר נקי. כאשר ישנם מקרים חמורים יהיה ניתן להיעזר באינפוזיה ועירוי דם וזאת כדי לשפר את לחץ הדם ומצבו של החולה.

בכל אופן, ההמלצה היא להישאר תחת השגחה רפואית ככל שרק אפשר כאשר אדם עם מערכת חיסונית חלשה נדבק במחלה. כך יהיה ניתן להציע לו מענה רפואי הולם בכל רגע. דבר שיהיה חיוני ויוכל להועיל לו גם בן המוראלי בסופו של יום.

מהיכן מגיעה הקדחת הצהובה?

על פי השערות מחלת הקדחת הצהובה מקורה באפריקה, שם עברה מפרימטים לבני אדם. תחילה פרצה המחלה בכפר עם אוכלוסייה מעורבות, בו רוב האירופאים מתו ממנה ולצד זאת האוכלוסייה האפריקנית המקומית פיתחה נוגדנים וסבלה מתסמינים קלים בלבד. החסינות הזו מתרחשת עקב חשיפה ממושכת למחלה במהלך הילדות. על פי ההשערה המקובלת המחלה הגיעה לדרום וצפון אמריקה כחלק מיבוא העבדים שהתקיים באותה העת.

אין סיבה לדאגה: נפיצות נמוכה בעולם המערבי

לאחר כל מה שנאמר במאמר, צריך להזכיר כי קדחת צהובה זוהי מחלה עם נפיצות מאוד נמוכה בעולם המערבי, כך שהיא לא צריכה להטריד את רוב האנשים שקוראים את המאמר. לצד זאת, במקרים רבים ישנו צורך להתחסן וזאת אם מתכוונים לטייל באזורים מסוימים בעולם או שגרים באזורים עם רבייה משמעותית של יתוש הנמר האסיאתי. חיסון נגד הנגיף יכול להיות מועיל במיוחד ולמנוע מצבים לא נעימים, כאשר אפשר גם להתייעץ עם הרופא כדי להבין טוב יותר באילו מצבים יהיה נכון להתחסן. כך ניתן להיות רגועים ומוכנים לכל תרחיש שרק עלול לבוא.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן