שירותי בריאות בישראל

תופעות גיל המעבר – טיפול קונבנציונלי ואלטרנטיבי

תופעות גיל המעבר - טיפול קונבנציונלי ואלטרנטיביבסביבות גיל ה-50, מתרחשים בגוף האישה שינויים הורמונאליים מרובים אשר גורמים בסופו של דבר להפסקת המחזור החודשי ותחילתה של תקופת המנופאוזה (מנו=חודש פאוזה=הפסקה). הפסקת המחזור החודשי הוא הסימן המובהק הראשון לתחילתו של גיל המעבר.

אך אין ממה לחשוש כיוון שזהו תהליך טבעי אשר כל אישה תעבור, בסביבות גיל ה- 50. התהליך הטבעי של הזדקנות הגוף, גורם לשינויים רבים מבחינה פיזית, אחד השינויים הכי משמעותיים בחיי האישה הוא הפסקת המחזור, תהליך זה מתרחש כיוון, שהשחלות מפסיקות לתפקד ולייצר את ההורמון פרוגסטרון ובעקבות כך האישה אינה יכולה להיכנס להריון יותר.

ישנן נשים אשר שלב המנופאוזה יתרחש אצלן בשלבים מוקדמים יותר בשל, מחלת האנורקסיה או רזון קיצוני, סרטן השחלות, סרטן הרחם, כריתת השחלות או הרחם.

תקופת המנופאוזה היא שלב ביניים והיא מסמלת את סוף תקופת הפוריות והתחלת תקופת הבלות.
גיל המעבר הוא שלב חדש ומאתגר בחיי האישה, שצריכה מעתה להתרגל לתקופה החדשה בחייה ולתופעות המרובות המתלוות לתקופה זו הן מבחינה נפשית והן מבחינה פיזית . יש לציין כי גם גברים רבים חווים את גיל המעבר באמצעות תסמינים שונים שמופיעים אצלם בין לרוב בין הגילאים 35-50.

מהן תופעות גיל המעבר?

אחת התופעות הנפוצות ביותר המתרחשות בגיל המעבר היא: גלי חום, כ-80% מהנשים סובלות מתופעה זו.

בנוסף, נשים רבות מדווחות על התופעות הבאות:

בעקבות השינויים ההורמונאליים הרבים המתרחשים בגוף, כגון: הפסקת המחזור, ירידה בייצור ההורמון פרוגסטרון, ישנו סיכון לפתח מחלות לב ומחלת אוסטיאופורוזיס– דלדול העצם בעקבות בריחת סידן.

טיפול בתופעות גיל המעבר

טיפולי הרפואה הקונבנציונלית:

טיפול הורמונאלי: תחליפים להורמונים אסטרוגן ופרוגסטרון, שמיוצרים במידה מועטה או שלא מיוצרים כלל. איזון המערכת ההורמונאלית, תעזור להפחתת התופעות הבאות: גלי חום, יובש בנרתיק. תופעות לוואי העלולות לפרוץ בעקבות השימוש בטיפול הורמונאלי הן כגון: בחילות, רגישות בשדיים, עלייה בסיכון לסרטן השד, עצירת שתן, קרישי דם והשמנה.

טיפולי הרפואה האלטרנטיבית:

בנוסף מומלץ:

>

Exit mobile version