שירותי בריאות בישראל

כאבי אוזניים

כאבי אוזנייםכאבי אוזניים מתרחשים לרוב אצל ילדים. יחד עם זאת, הם עלולים להתרחש גם אצל מבוגרים. הכאבים עשויים להשפיע על אוזן אחת או על שתיהן, ולהתבטא בכאבים קבועים או באים והולכים.

סוג הכאב עשוי להיות חד או צורב. אם אדם סובל מדלקת באוזן, הוא עלול לחוות אובדן שמיעה זמני המלווה בחום. ילדים צעירים עם דלקות אוזניים נוטים להיות נרגנים ועצבניים, ולמשוך או לשפשף את אוזניהם.

הגורמים השכיחים לכאבי אוזניים

כאבי אוזניים עלולים להיגרם בשל פציעה, זיהום או גירוי באוזן. הם עלולים להיגרם אף באמצעות כאב מוקרן המגיע ממקום אחר הסובל מזיהום או פציעה כגון כאבים שמקורם בלסת או בשיניים, העלולים להיות מורגשים באוזניים.

גורמים שכיחים לכאבי אוזניים כוללים:

גורמים שכיחים פחות של כאבי אוזניים כוללים ניקוב בעור התוף, דלקת מפרקים המשפיעה על הלסת, זיהום בשיניים, אקזמה בתעלת האוזן וכאבים כרונים בעצב פנימי.

תסמינים

אם למבוגר או לילד יש חום גבוה מתמשך, עליו לפנות לטיפול רפואי. חום גבוה אצל תינוק מצריך טיפול רפואי מיידי, גם אם הכאב החמור מפסיק פתאום, היות והמצב עלול להיות סימן לפקיעת עור התוף.

תסמינים אחרים להם ניתן לצפות הם:

אם הכאבים מחמירים או אינם משתפרים במשך יומיים, יש לקבל טיפול רפואי.

טיפול רפואי לכאבי אוזניים

במקרה של דלקת אוזניים, הרופא יקבע טיפול של כדורי אנטיביוטיקה או טיפות אוזניים אנטיביוטיות. חשוב לסיים את המרשם עד תומו, על מנת להבטיח ריפוי מוחלט של הזיהום.

במקרה של הצטברות שעווה הגורמת לכאבים, ניתן לקבל טיפות אוזניים לריכוך השעווה, על מנת לגרום לשעווה לנשור מעצמה. הרופא יכול אף לשטוף אותה מהאוזן. דלקות בסינוסים וגורמים אחרים לכאבי אוזניים מטופלים באופן ישיר בהתאם למצב ולחומרת התסמינים.

במקרים של הצטברות נוזלים כרונית באוזן התיכונה, אפשר לבצע ניתוח להכנסת כפתורים באוזניים.

טיפול ביתי ומניעת כאבי אוזניים

ניתן לנקוט במספר צעדים ביתיים להפחתת כאבי האוזניים, כולל:

ניתן למנוע כאבי אוזניים מסוימים, באמצעות נקיטה בצעדים הכוללים הימנעות מעישון וחשיפה לעישון פסיבי, הקפדה על מניעת חדירת חפצים זרים לאוזן, ייבוש האוזניים לאחר שחייה או רחצה, והימנעות מגורמי אלרגיה, כגון אבק ואבקת פרחים.

>

Exit mobile version