שירותי בריאות בישראל

מהו קוצר נשימה?

קוצר נשימהקוצר נשימה הוא מצב בו קשה לנשום, והגוף לא מקבל את כמות החמצן הנדרשת לו. תהליך הנשימה אחראי על אספקת החמצן לגוף, וללא מהלך נשימה תקין הגוף לא מתפקד כראוי. הפרעה בפעילות מערכת הנשימה גורמת במקרים רבים לקוצר נשימה, המתואר על ידי אנשים רבים כ"הרגשה שלא מצליחים לנשום". כאשר מופיע קוצר נשימה, חשוב מאוד לאבחן את הגורם לו ולטפל בו, מכיוון שכשל נשימתי שאינו מטופל יכול לגרום לסיבוכים קשים ואף למוות.

איך מרגישים בזמן קוצר נשימה?

קוצר נשימה, המבטא את חוסר היכולת לנשום כהלכה גורם למספר תסמינים המתוארים היטב על ידי חולים רבים:

קוצר נשימה הוא מצב בו הגוף לא מקבל מספיק חמצן

כאשר אנשים נמצאים בקוצר נשימה הם סובלים מכך שהגוף שלהם לא מקבל כמות מספקת של חמצן. בתהליך הנשימה, אנו מכניסים לגוף אוויר המכיל חמצן אשר אמור להגיע אל מחזור הדם ודרכו אל הרקמות השונות. בקוצר נשימה, הגוף לא מקבל מספיק חמצן ומתחיל תהליך של היפוקסיה – מצב בו רקמות הגוף לא מקבלות כמות מספקת של חמצן.

ניתן למדוד את ריווי החמצן בדם על ידי מד סטורציה (מכשיר המולבש על האצבע ובודק את ריווי החמצן בדם באחוזים) או על ידי בדיקת גזים בדם, ובמצבים של קוצר נשימה קשה תוצאות הבדיקות יהיו כמובן לא תקינות. ריווי חמצן תקין אצל אנשים בריאים אמור להיות 97-100%, וכאשר הוא נמוך מכך, ויורד מתחת ל-%92 יש צורך בתחילת טיפול.

מה גורם לקוצר נשימה?

קוצר נשימה יכול להיגרם מכל מצב הפוגע במערכת הנשימה:

הטיפול בקוצר נשימה

הטיפול בקוצר נשימה מתבסס על טיפול בבעיה המקורית הגורמת להפרעת הנשימה, כמו טיפול בוונטולין לחולי אסתמה, טיפול באנטיביוטיקה בדלקת ריאות וכולי. בנוסף, מומלץ מאוד להשתמש בחמצן על מנת להקל את התפקוד הנשימתי ולנוח ולהימנע מכל מאמץ.

>

Exit mobile version