Site icon שירותי בריאות בישראל

שמירת הריון – סיבות וזכויות

הריון – תשעה חודשים או כ-40 שבועות, בהם גדל בתוך גופה של האישה תינוק חדש. כמעט מאפס נוצרים חיים. ההריון הוא תהליך טבעי, והגוף יודע כיצד לנווט את החומרים להם זקוק העובר המתפתח, תוך שמירה על בריאותה היחסית של האישה.

ברוב המקרים, האישה ההרה צריכה להיזהר רק ממעט דברים על מנת לשמור על ההתפתחות התקינה של העובר, והיא יכולה להמשיך באורחות חייה הרגילים במשך כל ההריון.

אך לעיתים, העניינים עשויים להסתבך. מסיבות שונות, יכול העובר להכנס למצוקה או להיות בסכנה, וגם האישה ההרה עצמה יכולה להיות בסכנה. במצבים אלה, צריכה האישה להיות בשמירת הריון- מעקב צמוד אחר התפתחות ההריון, כאשר האישה נמצאת במנוחה.

סיבות לשמירת הריון

שמירת הריון – מהי?

בשמירת הריון האישה צריכה להיות במנוחה- בדרך כלל בחצי ישיבה או בשכיבה מלאה (כאשר יש דינמיקה של צוואר הרחם). בדרך כלל האישה יכולה להשאר בביתה, אך עליה להמנע מפעילויות רגילות. אם ניתן, מומלץ לאישה ללכת מעט בבית ולצאת מעט החוצה על מנת לעודד את זרימת הדם, אך אסור לה להתאמץ.

במצבים חמורים יותר, כאשר הסכנה לעובר או ליולדת משמעותיים יותר, מתקיימת שמירת ההריון בבית החולים, ביחידות להריון בסיכון גבוה. כך האישה יכולה להיות בהשגחה מתמדת. שמירת ההריון יכולה להתקיים למשך ימים או שבועות מספר בכל שלב של ההריון, ולעיתים היא נמשכת אפילו במשך חודשים עד ללידה.

זכויות

מבחינת ביטוח לאומי, שמירת הריון נחשבת לאחר 30 ימים רצופים של שמירה. במקרה כזה, זכאית האישה לקבל מביטוח לאומי גמלת שמירת הריון.

>

Exit mobile version