שירותי בריאות בישראל

תזונה נכונה לקיץ

תזונה נכונה לקיץאמנם ניכר כי עונות השנה מתחלפות, בייחוד עם היכנסו של שעון החורף לתמונה. אולם, בפועל, הקיץ עוד לא סיים את הופעתו בארץ, יחד עם הטמפרטורות הגבוהות והשמש הקופחת בשמיים. לכן, חשוב עדיין לשמור על הגוף מפני פגעי החום והשמש.

אין ספק, כי כדאי להגן על גופינו בכל מהלך השנה, ללא שום קשר לעונות שבחוץ. ניתן לעשות זאת בדרכים רבות, אך בעיקר באמצעות פעילות גופנית מאוזנת ושמירה על תזונה נכונה וטובה, המכילה את כל אבות המזון הדרושים לנו.

בקיץ, דבר זה מקבל חשיבות יתרה, בייחוד מאחר והטמפרטורות הגבוהות גורמות לגוף להזיע ולאבד נוזלים במהירות. בכדי שתוכלי לעבור את הקיץ, או את שלהי הקיץ, ריכזנו לפניכן מספר עצות מועילות.

שתו מים

מים אמנם נראים כמובנים מאליהם, אולם הם יכולים להפיך חיוניות בכל יצור, בייחוד בנו, הנשים. לא בכדי, קוראים למשקה זה "סם החיים". נכון שניתן להרוות את הצימאון במגוון דרכים, בין היתר באמצעות משקאות מוגזים וממותקים. עם זאת, הדרך הטובה ביותר להחזיר לגוף  להחזיר את הנוזלים שהוא מאבד, היא באמצעות שתיית מים.

מעבר לכך, מים יכולים לסייע בטיהור הגוף מרעלים לא חיוניים המצויים במערכות הגוף השונות. שתיית מים יכולה לסייע גם בשמירה על העור, במניעת היווצרות קמטים ובהחזרת החיוניות שלו. כל זאת, מקבל משנה תוקף בעונה החמה, כאשר השמש קופחת בעור ועלולה לגרום לנזקים שונים. שתייה מים מאוזנת דורשת שתייה של כ-  9 כוסות ביום, בהתאם לפעילות המתבצעת במהלך היום.

כוס תה ירוק וצונן

אם אינכן חסידות של מים, ניתן להרוות את הצימאון וגם לקרר במעט את הגוף באמצעות שתיית תה ירוק. מעבר להיותו מרווה ביותר, הוא יכול אף לשמור על הגזרה מאחר ואין בו כמעט קלוריות, והוא משביע וטעים. יתר על כן, יש בו מגוון תכונות, המחזקות את מערכות הגוף.

בזכות צבעו הירוק, הוא מציע מגוון נוגדי חמצון המונעים מחלות שונות, כגון מחלות לב, סוכרת, יתר לחץ דם, ואף סוגי סרטן מסוימים. מעבר לכך, תכונותיו מסייעות לשמור על העור, למנוע את ההזדקנות שלו ולהותיר אותו חיוני וצעיר. את התה ניתן להכין בהתאם לטעמכן, בתוך קנקן זכוכית גדול, שיספיק לכן לכל מהלך היום.

הירוקים השתלטו על המקרר

בתפריט היומי, כדאי לשלב ירקות ופירות ממינים שונים, המכילים מגוון חומרים מסייעים. הירקות הירוקים, על סוגיהם השונים, מציעים יתרונות רבים מספור. מלפפונים, לדוגמא, מכילים סיבים תזונתיים, אשלגן, בטא קרוטן, וויטמינים מסוגים שונים ועוד, ומסייעים למערכת החיסון ולמערכות אחרות בגוף.

כמו כן, ישנו מגוון רחב-היקף של ירקות ירוקים בעלי עלים, כגון חסה וכרוב, המציעים לגוף סיבים, מינרלים, וויטמינים, וכן, נוגדי חמצון מסייעים. גם האבוקדו מסייע רבות לגוף, ומלבד היותו טעים מאוד, הוא מכיל אשלגן, חומצה פולית ושומן בלתי רווי, השומר על בריאות הלב ומערכת כלי הדם. כלל הירוקים יכולים להיות מצוינים בכל דרך, בין אם בסלט ובין אם כחטיף.

הכניסו מעט צבע לחיים

חוקרים רבים טוענים כי בכדי לשמור על אורח חיים בריא לחלוטין, יש לשלב את שלל צבעי הקשת במזון אותו אנו מכניסים לגוף. על כן, כדאי לשלב בתפריט היומי פירות וירקות מצבעים שונים, המציעים לגוף מגוון יתרונות צבעוניים.

אוכמניות, לדוגמא, הבוהקות בצבען הסגול או הכחול, מסייעות למנוע מחלות כמו טרשת עורקים ומחזקות את העצמות. פלפלים, המגיעים בירוק, צהוב ואדום, מכילים וויטמינים רבים. כך גם המנגו הכתום. כל פירות אלו ועוד, מסייעים אף לשמור על כמות מאוזנת של נוזלים בגוף.

קראו עוד:

אכילה כפייתית

>

Exit mobile version