שירותי בריאות בישראל

גמילה מסוכר ומתוקים

גמילה מסוכר ומתוקיםהתמכרות לסוכר או תשוקה למתוקים היא אחת הבעיות המשמעותיות בתזונה המערבית, היות וסוכר נמצא במזונות רבים, כך שקשה ביותר להימנע ממנו. בעוד שהתמכרות לסוכר בהחלט אינה נחשבת להתמכרות פיסית, היא התמכרות פסיכולוגית חזקה.

הבעיה העיקרית עם צריכת עודף סוכר היא שהוא משפיע באופן שלילי על הבריאות, גורם להשמנה, עששת וסוכרת. מעניין לציין כי מחקר שנערך על ידי ההתאחדות לנוירולוגיה, הראה שהאזור במוח המושפע מתרופות, מושפע אף מסוכר.

אזור זה ידוע בתור קולטני אופיאודים והמחקר הראשוני הציע שלצריכת סוכר יש את אותו פוטנציאל להיות ממכר בדיוק כמו אופיאטים, בהם משתמשים מכורים לסמים.

תסמיני התמכרות לסוכר

חלק מהתסמינים הנפוצים ביותר של התמכרות זו זהים לתסמיני התמכרות לסמים. התסמינים הבאים יכולים לשמש כהערכה לקביעה אם ההתמכרות לסוכר נוכחת.

אם אדם חווה חמישה מתסמינים אלו, סביר להניח שהוא מכור לסוכר.

האופן בו סוכר עודף עלול להרוס את הבריאות

עודף סוכר עלול להוביל לתופעות מזיקות לבריאות. מפגעים אלו מחולקים לקטגוריות של סיכון מוגבר למחלות, חוסר איזון תזונתי, ליקויים בתפקודי גוף, ושינויי התנהגות.

חוסר איזון תזונתי

שינויים התנהגותיים

סיכון מוגבר למחלות

טיפול בהתמכרות לסוכר

היבט אחד אותו מומלץ לזכור הוא שהתמכרות לסוכר צריכה להיות מטופלת ברצינות, במיוחד כשמבינים את השפעותיה השליליות על הבריאות. ההתמכרות מטופלת במרכז גמילה למכורים לסוכר, או אפילו באמצעות השתתפות בקבוצת תמיכה וביצוע תכנית 12 הצעדים.

חשוב ביותר להבין שברגע שהגוף עובר מעיין דיאטה דלת סוכר – נפטר מעודף הסוכרים, ההשתוקקות למתוקים לא תמשיך. לכן, בשבוע הראשון תהליך הגמילה עשוי להיות קשה, אך ככל שאדם מתרחק מסוכר, כך ההשתוקקות פוחתת והוא הופך להיות בריא יותר.

שיטות גמילה מסוכר ומתוקים

אין זה מאוחר מדי להיגמל מסוכר ומתוקים. השיטות לצרוך סוכר בבטחה מבלי להקריב את הבריאות כוללות:

שליטה ברגשות – כשההשתוקקות למתוקים מתעוררת, היא מופעלת כתוצאה מצורך נפשי כגון הקלת לחץ או צורך בהתרוממות רוח לאחר יום מעייף. לעיתים קרובות, אנשים נוטים להתעלם מרגשותיהם כשהם שוקלים האם לאכול משהו מתוק או להימנע ממנו.

שיטת החופש הרגשי – זוהי שיטת אקופרסורה פסיכולוגית פשוטה ויעילה המסייעת להתמודדות עם הרכיבים הרגשיים של התשוקה למתוקים. שיטה זו הוכחה כמקלה על טראומות רגשיות רבות, שוברת את התשוקה למזון ומפחיתה כאב וחוסר נוחות פיסיים.

הפחתת כמות הסוכר הנצרכת מדי יום – ליתר דיוק, יש לאכול 25 גרם סוכר, כולל פירות שלמים.

הימנעות מוחלטת ממזונות המכילים עודף סוכרים – הממתיקים במזונות ובמשקאות רבים נחשבים כקטלניים לא רק בגלל כמויות הסוכר המוגברות, אלא אף בגלל הסיכונים הבריאותיים אותם הם עלולים לגרום.

אכילת תזונה מאוזנת היטב – עם דגש מוגבר על מזונות עשירים בסיבים, המסייעים להאט את ספיגת הסוכר. מזונות עשירים בשומני אומגה 3 באיכות גבוהה, חיוניים אף הם להפחתת השפעת אכילה מוגזמת של סוכר, ומומלץ לשתות כל הזמן מים מינרלים.

פעילות גופנית קבועה – בשילוב עם הגברת רמות הוויטמין D, שינה מספקת והתמודדות עם רמות הלחץ, מסייעים להפחתת השפעות צריכת סוכר מופרזת. פעילות גופנית בפרט ידועה כמשפרת את הרגישות לאינסולין, מפחיתה רמות לחץ, מדכאת את הורמון התיאבון, מאיצה חילוף חומרים, מחזקת את העצמות ומשפרת את מצב הרוח.

זה יכול להיות קשה להגיד לא לממתקים, במיוחד כשצורכים אותם על בסיס יומי, אך ברגע שמתחילים לחוש את השפעות ירידת צריכת הסוכר על הגוף, הכול שווה את המאמצים.

>

Exit mobile version