שירותי בריאות בישראל

דיכאון בבני נוער

גיל ההתבגרותדיכאון יכול להיות הרגשה זמנית או הרגשה קבועה וכרונית. גיל ההתבגרות הוא תקופה אשר בה מתרחשים שינוים פיזיולוגים ונפשיים מרובים. המעבר מתקופת הילדות לתקופת הבגרות, מביאה עימה תחושות זרות, פחד, חשש ואף התרגשות.

מרבית בני הנוער מקבלים את התקופה הזאת בברכה, שהרי היא מסמלת את יציאתם לעולם החופשי לעולם העצמאות. אך  ישנם גם בני נוער, שתקופה זו מרתיעה, מפחידה ומשתקת אותם, הם אינם יודעים מה לעשות וכיצד להתמודד עם כל כך הרבה שינויים, והפתרון עבורם לכל התחושות והחוויות החדשות הללו הוא דיכאון.

בשנים האחרונות חלה עלייה משמעותית בהפרעת דיכאון בקרב בני נוער, עלייה זו מדאיגה רבים, כיוון שהיא גוררת אחריה את תופעות לוואי אשר יכולות לסכן חיים, כגון: שימוש בחומרים ממכרים ואף ניסיונות התאבדות. זיהוי מוקדם של תסמיני הדיכאון בקרב בני הנוער יכול להציל את חייהם. כיום, קיימת ערנות גבוהה יותר מצד המורים בבתי הספר, הסביבה וכמובן המשפחה.

מהי השכיחות של דיכאון בגיל ההתבגרות?

8.5% מכלל בני הנוער באוכלוסייה הכללית סובלים מדיכאון.

האם אתה סובל מדיכאון בגיל ההתבגרות?

להלן שאלון קצר אשר יעזור לכם לזהות את תסמיני הדיכאון בגיל ההתבגרות.

מהם הגורמים לדיכאון בגיל ההתבגרות?

מהם התסמינים של דיכאון בגיל ההתבגרות?

מהן הסכנות הקיימות בבני נוער הסובלים מדיכאון ?

הסכנה הגדולה ביותר הקיימת כאשר בן נוער סובל מדיכאון היא ניסיונות ההתאבדות. לעיתים קרובות מאוד, בני הנוער הסובלים מדיכאון אינם רואים האור והפתרון היחיד שנראה להם הוא התאבדות. בשנים האחרונות חלה עלייה משמעותית בקרב ניסיונות התאבדות והתאבדות בקרב בני נוער. 1 מתוך 12 בני נוער מנסים להתאבד.

בנוסף, ישנה נטייה להשתמש בחומרים ממכרים כגון: סמים ואלכוהול, בניסיון לטשטש את תסמיני הדיכאון.

טיפול בדיכאון בגיל ההתבגרות?

ראו גם:

דיכאון אצל ילדים

>

Exit mobile version