Site icon שירותי בריאות בישראל

שימוש במריחואנה רפואית

מריחואנה רפואיתבשנת 2008 החל משרד הבריאות בישראל באספקת מריחואנה רפואית לחולים, במטרה להקל על מחלות ותופעות לוואי מסוימות. השימוש במריחואנה לצרכים רפואיים מותנה באספקה על-פי רישיון או באספקה מאת רופא או רוקח.

המריחואנה על כל רכיביה ונגזרותיה מוגדרת "סם מסוכן" והחוק אוסר החזקה של סם מסוכן או שימוש בו, אלא במידה שהדבר הותר לפי הפקודה או ברישיון ממנכ"ל משרד הבריאות או מאדם שהסמיך לכך.

מנכ"ל משרד הבריאות הסמיך את ד"ר יהודה ברוך, לשעבר ראש מינהל הרפואה במשרד הבריאות וכיום מנהל בית- החולים "אברבנאל", ואת סגנו, לבחון בקשות למתן היתר לשימוש במריחואנה לצרכים רפואיים או לגידול של מריחואנה לשימוש עצמי לצרכים רפואיים.

את הבקשות יש להגיש בכתב ולפרט בהן את הנימוקים לבקשה ואת ניסיונות הטיפול באמצעים מקובלים, בצירוף תיעוד רפואי רלוונטי. כיום ד"ר ברוך אחראי מטעם המשרד לא רק למתן ההיתרים אלא גם להליך הייצור ולחלוקה של המריחואנה הרפואית.

למי זה מתאים?

מרבית הגורמים העוסקים בנושא מסכימים כי מריחואנה רפואית יעילה בהקלה על סימפטומים המאפיינים מחלות שונות. מריחואנה רפואית מסייעת במקרים הבאים:

מעבר לכך, מריחואנה רפואית עשויה להקל בבעיות ותסמינים נוספים המאפיינים מחלות כמו: ניוון שרירים, פרקינסון, אלצהיימר, טורט, בעיות נוירולוגיות, בעיות נשימה קשות -אסטמה, ופוסט טראומה.

מריחואנה רפואית – החוק בחו"ל

השימוש במריחואנה רפואית בהיתר הולך וגובר בכל העולם. המדינות המתירות שימוש בקנביס רפואי נבדלות זו מזו בכמות הקנביס שמותר לבעל היתר להחזיק, במתן או אי-מתן היתר לגידול עצמי ובדרכי הגידול וההפצה של הקנביס. הנה דוגמא לכמה מדינות כאלה:

ראו עוד בנושא:

גמילה ממריחואנה>

Exit mobile version