שירותי בריאות בישראל

נחירות – כיצד מפסיקים את זה?

נחירותנחירות הם אחת התופעות היותר שכיחות, נפוצות ובעייתיות גם מבחינה גופנית וגם מבחינה סביבתית, אשר פוגעת לא רק באיכות וכמות השינה של הנוחר אלא גם באיכות וכמות השינה של האדם הלן לצד הנוחר.

מלבד הפגיעה במערכת היחסים, הנחירות לעיתים קרובות, נובעות עקב בעיה, מחלה או הפרעה פיזיולוגית ובמקום להתעלם מהנחירות, לצחוק או להתעצבן על הנוחר, כדי לראות אותם בתור "שעון מעורר" פנימי המרתיע בפני בעיה גופנית. בשיתוף אתר snoring.org.il טיפול בנחירות להלן מידע חשוב בנושא:

הגורמים לנחירות

הנחירות שלעצמם אינן פוגעות בבריאות האדם, אך במרבית המקרים הם מופיעות כתופעת לוואי או כתסמין המאפיין בעיה בריאותית אחרת, כגון:

טיפול בנחירות

על מנת לטפל כראוי ולפתור את בעיית הנחירות, יש להבין מדוע הם מתרחשות מלכתחילה. אדם הסובל מנחירות, יכול לעבור מספר בדיקות במכון או במעבדת שינה ובנוסף לנסות לשנות את סגנון חייו על ידי הימנעות מעישון סיגריות, שתיית אלכוהול, נטילת תרופות הרגעה לפני השינה, ירידה במשקל הגוף על ידי אכילת תפריט תזונתי בריא ומאוזן וביצוע פעילות גופנית (לפחות 3 פעמים בשבוע).

כמו כן, ניתן לרכוש כיום מדבקות מיוחדות המשמשות כפתרון זמני לבעיית הנחירות. את המדבקות מדביק האדם בצידי האף לפני השינה והם עוזרות בפתיחת הנחיריים ובכך מאפשרות מעבר חופשי של אוויר. בנוסף, ניתן לרכוש כריות מיוחדות להגבה, אשר מסייעות במניעת הנחירות.

במקרים בהם ניסה האדם לשנות את סגנון חייו וניסה את הפתרונות הזמניים, אך עדיין בעיית הנחירות מטרידה ומפריעה לו ולבן או בת זוגתו, מומלץ לפנות לייעוץ כירורגי ולנסות טיפולים אחרים כגון:

>

Exit mobile version