Site icon שירותי בריאות בישראל

כריתת רחם

כריתת רחם מהווה את הניתוח הגדול הכי שכיח בקרב נשים בעולם המערבי. התהליך כולל הסרת גוף הרחם, כריתת רחםצוואר הרחם ובמקרים מסוימים גם את החצוצרות והשחלות. לרוב, החולה מאושפזת לאחר הניתוח למספר ימים לצורך השגחה. תהליך ההחלמה המלא אורך כשבועות ספורים.

סיבות

כריתת רחם הוא כאמור ניתוח גדול והוא מתבצע כאקט טיפולי במקרים הבאים:

אלטרנטיבות

חשוב לציין כי לחלק מהסיבות לביצוע כריתת רחם ישנם טיפולים חלופיים (יעילים במידה זו או אחרת):

שיטות

קיימות מספר שיטות וטכניקות ניתוחיות להסרת הרחם. כ- 65% מהניתוחים נעשים בחתך הבטן, כ- 25% נעשים דרך הנרתיק והשאר נעשים בטכניקה לפרוסקופית. קיימת גם טכניקה שבה משלבים בין הגישה הנרתיקית לגישה הלפרוסקופית. לכל שיטה יש את היתרונות והחסרונות שלה. השיטה נבחרת על פי מצב החולה, גודל הרחם, ניסיון הרופא המנתח והעדפת המטופלת.

כהכללה, ניתן להתייחס לכללים הבאים:

יתרונות השיטה הנרתיקית לעומת השיטה הבטנית – פחות ימי אשפוז, יותר זול למערכת הרפואית, פחות דימומים, פחות אירועי חום לאחר ניתוח, נוח יותר מבחינה קוסמטית, חזרה מהירה יותר לשגרה ופחות סיבוכים באופן כללי.

על כן, ההמלצה הינו לגשת לניתוח בשיטה הנרתיקית בכל אפשרות שניתן. לא הוכח שום יתרון בכריתת רחם בגישה הלפרוסקופית ועל כן במידה ועדיין המנתח חושב כי יצטרך גישה וראות נוחה יותר, ניתן לבחור בשיטה הנרתיקית המשולבת עם השיטה הלפרוסקופית.

2 נושאים נוספים בהם דנו רבות הם כריתת שחלות מניעתית וגודל כריתת הרחם:

סיבוכים

הסיבוכים המוכרים הינם : דימום נרתיקי או תוך בטני, זיהום ופגיעה באיברי אגן סמוכים לרחם (לרוב פגיעה בשופכן או בשלפוחית השתן).

>

Exit mobile version