Site icon שירותי בריאות בישראל

אובאיטיס – דלקת הענביה

אובאיטיסאובאיטיס היא דלקת באזורה הענביה (Uvea), אשר כולל את החלק האמצעי של העין – הקשתית, הגוף הריסני (Ciliary body) ושכבת הדמית (הכורואיד).

אובאיטיס מופיעה לרוב כחלק ממחלות אוטואימוניות מסוגים שונים או כתוצאה מזיהום אשר גורם להתפתחות הדלקת. ללא טיפול באובאיטיס, הדלקת עשויה לגרום לנזק קשה ובלתי הפיך, ולכן חשוב מאוד להגיע לאבחנה המתאימה ולטפל במחלה.

תסמינים

התסמינים של אובאיטיס יכולים להופיע באופן פתאומי ואקוטי או להתפתח בהדרגה, וכוללים:

גורמים

במקרים רבים, אובאיטיס מופיעה כחלק מהתסמינים של מחלות סיסטמיות שונות, והפגיעה העינית מבטאת בעצם חלק מהתהליך הדלקתי התוקף מקומות נוספים בגוף. המצבים העיקריים בהם יכול להופיע אובאיטיס הם:

סיבוכים של אובאיטיס

חוסר אבחנה או טיפול באובאיטיס, יכול לגרום למגוון סיבוכים הכוללים מחלות עיניים שונות אשר בסופו של דבר יכולות לגרום לאבדן הראיה. ללא טיפול מתאים, אובאיטיס יכולה לגרום למחלות כמו גלאוקומה, קטרקט, מחלות של עצב הראיה והרשתית ובסופו של דבר לגרום לאבדן ראיה. ולכן, חשוב מאוד להקפיד על הטיפול במחלה, למרות שלעתים הוא יכול להיות קשה, ארוך טווח ובעל תופעות לוואי.

טיפול באובאיטיס

הטיפול באובאיטיס כולל כמובן טיפול במחלה הסיסטמית הגורמת לכך וטיפול בדלקת עצמה של העין. במידה ואין אבחנה של מחלה סיסטמית אוטואימונית או דלקתית, רופאים רבים ימליצו לעבור בירור מקיף לזיהוי מחלה כלשהי שיכולה להתבטא באובאיטיס. בנוסף לטיפול הסיסטמי, הכולל לרוב סטרואידים ותרופות לדיכוי מערכת החיסון, הטיפול בדלקת העינית כולל:

חשוב לזכור שמכיוון שאובאיטיס קשורה לרוב למחלות אחרות, ובכל מקרה נחשבת למחלה קשה מאוד, הטיפול יכול להיות ממושך ביותר, ועל החולים להיות סבלניים וללמוד להתמודד עם השימוש הכרוני בתרופות במטרה להציל את העין הפגועה.

>

Exit mobile version