מהי השתלת תאי גזע לטיפול בסרטן?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דֶבֶר

השתלת תאי גזעכל אדם מעוניין להישאר בריא עד סוף ימיו. מגוון המחלות כל כך גדול שאי אפשר להתחמק מכולן ובסופו של דבר כולם חולים. יש כאלו שזוכים לביקור מווירוסים חולפים, יש כאלו שחולים במחלות כרוניות וכמובן אלו שנאלצים להתמודד עם מחלות ממאירות.

הגידולים השונים הם המפחידים ביותר. התוצאות שלהם יכולות להיות הרסניות, התהליך ארוך ויכול להיות מלא ייסורים ואווירת פחד שוררת סביב שם המחלה.

חלוקת תאים חריגה במחלת הסרטן

מחלת הסרטן מאופיינת בתא אחד שיוצא משליטה ולא מפסיק להתחלק. באותו הזמן, הוא גם לא מת וממשיך להתחלק בעזרת מוטציות גנטיות שונות ומשונות. אחת השיטות הייחודיות והחדשניות להתמודד עם מחלות ממאירות היא השתלת תאי גזע.

בגוף קיימים מגוון תאים. חלקם מתפתחים לכדוריות דם אדומות, חלקם הופכים לחלק ממערכת החיסון, ואחרים מהווים טסיות דם. אך מהיכן מגיעים כל התאים הללו? כל אותם התאים מתפתחים מסוג מיוחד של תאי אב הנקראים "תאי גזע". הם קיבלו את שמם בעקבות תפקידם- הם הגזע ממנו מתפתחים כל שאר התאים לאחר מכן.

מה הקשר בין תאי גזע לבין מחלות ממאירות?

במחלות ממאירות, תא אחד מתפתח לעתים למוטציה סרטנית כתוצאה מהשפעה גנטית. הוא מתפתח במהירות רבה, ללא מעצורים ומשתלט על המקום בו הוא נמצא, ולעתים אף שולח גרורות. במידה והמחלה מתקדמת במהירות ויש לעצור אותה, מנסים "לאפס" מחדש את המערכת.

הטיפול כולל כימותרפיה חזקה במיוחד, המכוונת להשמדת כל התאים, החולים והבריאים. בשלב הבא ניתן להחדיר לגוף תאי גזע שיוכלו לפתח את כלל המערכת מחדש בצורה בריאה וללא תאים סרטניים שיגרמו למחלה.

השלב הראשון – בשלב זה יש להילחם בגידול כדי להקטין אותו ככל האפשר. טיפולים אפשריים לשלב זה הם הקרנה או כימותרפיה שיכולות להילחם בגידול עצמו ולהקטין אותו עד שהוא מצליח להסתגל לטיפולים ולגדול מחדש. ההקטנה היא בעצם נסיגה של הגידול לתקופה זמנית.

השלב השני: איסוף תאי הגזע – את התאים ניתן לאסוף מתורם חיצוני או מהמטופל, לאחר בדיקת בריאות התאים. האיסוף מתבצע בקפדנות ויש להגיע למספר מינימלי של תאי גזע בכדי לאפשר את המשך הטיפול.

השתלת תאי גזע: השלב שלישי

זהו השלב בו התותחים הכבדים נכנסים לפעולה. כעת מקבלים המטופלים כימותרפיה או קרינה בדומה לקו הטיפול בשלב הראשון, אך במינון הרבה יותר גבוה. במינון כזה לא רק תאי הגידול מושמדים, אלא גם רוב התאים הבריאים. הליך זה מותיר את המטופל חשוף לזיהומים וסיכוני מחלות בקטריאליות, וחלש במיוחד מבחינה חיסונית.

כדי לשמור על החולה יש לתת לו תרופות מיוחדות ולהימנע ככל האפשר מחשיפה לחומרים מזהמים ומסוכנים. בסוף שלב זה מח העצם של המטופל צריך להיות נקי כמעט לגמרי, כך שיוכל לקבל את תאי הגזע החדשים והנקיים שהולכים להגיע.

השלב הרביעי: החדרת תאי הגזע לגוף – את תאי הגזע ניתן להכניס בעירוי רגיל, שנראה ממש כמו תרומת דם. תאי הגזע המוחדרים נכנסים באופן טבעי לזרם הדם ויודעים להגיע בכוחות עצמם אל מח העצם ללא צורך בהכוונה נוספת.

בעת כניסת תאי הגזע למח העצם הם מתחילים לעבוד ביתר כדי לייצר חזרה את כל התאים שנעלמו במהלך הטיפולים הקשים של השלב השלישי. רק לאחר חזרת הספירות של תאים אלו לרמות נורמאליות יכול החולה לחזור לביתו.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן