תהליך מינוי אפוטרופוס גוף

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

אפוטרופסות גוף

אפוטרופסות גוףאפוטרופוס הוא אדם הממונה להיות נאמן לאדם אחר או לרכושו. אפוטרופוס לגוף פירושה אחריות על אדם אחר, קטין או קשיש, שנמצא פסול מבחינת הדין לדאוג לעצמו בשל מחלה או לקות נפשית.

דוגמא לאפוטרופוסים טבעיים הם ההורים לילדיהם אשר טרם הגיעו לגיל 18 ובמצב זה הם מופקדים על גופם של ילדיהם, או ילדים להורים קשישים שאינם מסוגלים, מבחינה בריאותית או נפשית, להחליט בעצמם לגבי הטיפול הרפואי הדרוש להם.

אפוטרופוס ממונה על ידי בית המשפט, אך קיימת אפשרות לאפוטרופוס בפועל שלא מונה על ידי בית המשפט, אך משמש בפועל ככזה דוגמת סבתא האחראית על נכדים שהוריהם נפטרו.

מתי מתמנה אפוטרופוס גוף?

אפוטרופוס לגוף דואג לחסוי ולצרכיו האישיים כגון מגורים, מזון, היגיינה ורווחה נפשית. המקרים בהם עולה סוגיית מינוי אפוטרופוס לגוף כלולים בגדר חוק זכויות החולה, הקובע שלא יינתן טיפול אלא אם המטופל אישר ונתן את הסכמתו מדעת.

במקרים בהם המטופל אינו כשיר מבחינה רפואית לתת הסכמה מודעת לטיפול, כגון במצב של צורך בהרחבת ניתוח, אזי האפוטרופוס רשאי לתת הסכמה ולהציגה בפני גוף הממונה על ידי בית המשפט, או אדם אשר מונה כמיופה כוח והוסמך לכך מבעוד מועד על ידי המטופל לטיפול בענייניו הרפואיים.

מינוי אפוטרופוס גוף לצורך הליך רפואי

במצבי חירום רפואיים אין צורך באישור והסכמת אפוטרופוס גוף האחראי על המטופל, ובמצבים אלה מספיקה חתימה של שלושה רופאים המאשרים את ביצוע הטיפול. מינוי אפוטרופוס לגוף לצורך ביצוע פעולה רפואית, תקף לצורך אותה הפעולה בלבד.

במידה והמטופל עדיין אינו יכול לדאוג לעצמו והטיפול דורש פעולות נוספות, האפוטרופוס לגוף מחויב לקבל אישור נוסף המתיר לו לשמש כאפוטרופוס גם עבור הפעולה הנוספת.

מינוי מיופה כוח על תקן אפוטרופוס

מטופל אשר אמור לעבור הליך רפואי אשר יכול להוביל למצב בו לא יוכל לדאוג לעצמו ולקבל החלטות עבור עצמו, רשאי למנות מיופה כוח שאינו אפוטרופוס לגוף, אשר ממונה על ידי בית המשפט או על פי החוק, תוך הסמכה בבחירה אישית שלו. מיופה הכוח אחראי לבטא את רצונותיו של המטופל באופן אמתי.

בכל מקרה, גם כאשר ממונה מיפה כוח, דעתו של המטופל כשהיא צלולה והוא כשיר גוברת על הוראות מיופה הכוח והמטופל רשאי לבטל את המינוי בכל שעה.

ייצוג רצונות המטופל

אדם נזקק לאפוטרופוס לגוף כאשר הוא אינו כשיר באופן זמני לקבל החלטות הנוגעות לו, או כשהמטופל זקוק לחסות באופן קבוע. מינוי אפוטרופוס לגוף מתבצע על ידי בית המשפט תוך קבלת הסכמה של האפוטרופוס להתמנות, ובמידה וניתן גם תוך קבלת הסכמה של החסוי או המטופל.

מטופל שאמור לעבור הליך רפואי ואינו כשיר באופן זמני לקבל החלטות באופן עצמאי, רשאי למנות מיופה כוח לצורך ביצוע ההליך הרפואי ומיופה הכוח ייצג את רצונותיו של המטופל ללא צורך בהתערבות של בית משפט במינוי.

אחריות האפוטרופוס

אפוטרופוס לענייני גוף הוא בעל סמכות לתת הסכמה לביצוע בדיקות פולשניות וניתוחים. הוא נדרש לפקח על הטיפול בחוסה ולהקפיד לשמור על איכות חייו. בנוסף עליו לדאוג להחלטות הנוגעות לסביבת מגוריו של החוסה.

ניתן למנות לתפקיד אפוטרופוס מבני המשפחה, עמותה או את האפוטרופוס הכללי. ניתן למנות כל אדם אחר כאשר בית המשפט מאשר זאת.

מה כוללת בקשה למינוי אפוטרופוס לגוף?

כל פנייה בנושא מינוי אפוטרופוס לגוף חייבת לכלול הגשה של המסמכים הבאים:

  • חוות דעת של רופא מומחה הכוללת אבחנה המעידה כי המטופל אינו יכול לדאוג לענייניו באופן חלק או מלא.
  • דו"ח פסיכוסוציאלי הכולל מצב תפקודי, משפחתי וחברתי של האדם.
  • המלצה על המועמד לאפוטרופסות.
  • הסכמה או התנגדות של בן משפחה מדרגה ראשונה למינוי.
  • תצהיר המאמת את פרטי הבקשה.
  • צילום תעודת זהות של המבקש והחוסה.

פתיחת התיק בבית המשפט לענייני משפחה מחייבת תשלום ומומלץ להסתייע בתהליך בעובד סוציאלי המתמחה בהכנת המסמכים ובתהליך הפנייה לבית המשפט.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן