פגיעה כתוצאה משאיפת עשן

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פגיעה כתוצאה משאיפת עשן

פגיעה כתוצאה משאיפת עשןפגיעות הנובעות משאיפת עשן עלולות להיות מסכנות חיים גם ללא פגיעה ישירה מהאש. הסכנה נובעת מהעובדה שלא תמיד ניתן לחוש בפגיעה, שכן היא אינה חיצונית כמו כוויה, אך דורשת התייחסות וטיפול היות והיא עלולה להיות מסכנת חיים.

"אוויר לנשימה" – צורך אמיתי בחמצן

כל פגיעה באספקת האוויר המונעת נשימה תקינה מהווה סכנה העלולה לגרום לתוצאות חמורות. החמצן חיוני לתהליכי החיים המתרחשים בגוף ובלעדיו הוא נפגע באופן חמור. קיימים מספר גורמים העלולים לגרום לפגיעה בדרכי הנשימה.

אלו כוללים חשיפה לאוויר בטמפרטורות גבוהות, המובילה לכוויות במערכת הנשימה. שאיפת עשן הוא תוצר של תהליך שריפה המתאפיין בכוויות פנימיות בדרכי הנשימה. גורם נוסף לפגיעה בדרכי הנשימה הוא שאיפת חומרים רעילים דוגמת אדים של חומרים כימיים.

סוגי פגיעה לאחר שאיפת עשן

פגיעה כתוצאה משאיפת עשן נחלקת למספר סוגים הכוללים פגיעת חום ישירה, מחסור בחמצן, פגיעה כימית, תגובה דלקתית וזיהום משני.

שאיפת רעלים

נגרמת כתוצאה מפליטת פחמן דו חמצני המהווה תוצר של שריפה, הגז נקלט על גבי ההמוגלובין ומונע היקשרות של חמצן כך חמצן מהריאות אינו עובר לשאר חלקי הגוף.

חומרים נוספים כדוגמת חומרים סינתטיים שנשרפים, עלולים להיות רעילים ולפלוט חומרים דוגמת ציאניד וגזים רעילים אחרים.

פגיעה כימית – נגרמת כתוצאה משריפת חומרים רעילים העשויים לכלול חומרי בניין, רהיטים וחומרי חיטוי וניקיון. הם משחררים לאוויר חומרים רעילים במהלך הבעירה, ופוגעים במערכת הנשימה. התוצאה היא הפרשות ריריות וחדירת נוזלים לדרכי הנשימה, הגורמים  לחנק ולתגובה דלקתית.

תגובה דלקתית – תוצאת גירוי הנוצר בשל שאיפת העשן הגורם להיצרות של דרכי הנשימה ולבצקת וכן להצטברות נוזלים בריאות המקשה על מעבר החמצן לדם.

פגיעת חום ישירה – כוללת כוויות באזור הפה והאף וכן כוויות העלולות להופיע במערכת הנשימה הפנימית.

מחסור בחמצן – עלול להיגרם כתוצאה משריפה מהירה ומוגברת של חמצן בעת הבעירה כך שהאוויר הנשאף במהלך השריפה דליל בחמצן. מצב זה עלול להוביל למוות.

זיהום משני – עלול להיגרם עקב חסימה של דרכי הנשימה הגורמת להתפתחות זיהומים לאורך הזמן.

התמודדות וטיפול

ראשית, יש להרחיק את האדם מקרבה לאש ומאזור השריפה. השלב הבא הוא קריאה לכוחות ההצלה לשם קבלת טיפול אספקת חמצן והשגחה. יש לזהות סימנים לחנק באופן מהיר ולבצע הנשמה מלאכותית במידת הצורך.

סממנים המעידים על חשש לשאיפת עשן מתבטאים בקושי בנשימה, צרידות, שיעול והופעת סימנים כחולים בקצות האצבעות ובשפתיים. במקרים אלה יש לקבל סיוע וטיפול מקצועי  במהירות.

הקפדה על צעדי זהירות

בכל מקרה של הימצאות בקרבת שריפה, מומלץ לפנות לבדיקה רפואית גם אם אתם חשים בטוב ונראים בריאים ושלמים, טיפול מוקדם חיוני למניעת התרחשות נזקים מאוחר יותר. במידה ואתם נמצאים באזור השריפה ושואפים עשן, יש לנסות ולהשתמש במסכה או במטפחת רטובה לכיסוי האף והפה.

במקרה של חשש לכוויות בדרכי הנשימה, יש לשמור על נתיב נשימה פתוח בעזרת הכנסת צינור לקנה הנשימה. חשוב לקבל טיפול מהיר בחמצן, או טיפול תרופתי אנטי דלקתי ואנטיביוטי, בכדי למנוע זיהומים ולהקל על היווצרות בצקת ריאות.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן