אלרגיות עונתיות כל השנה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

אלרגיות עונתיות כל השנה

אלרגיות עונתיות כל השנהשינויים אקלימיים גורמים להקדמת עונת האביב, לסובלים מאלרגיות עונתיות זו בשורה לא משמחת שהרי עונת האלרגיות מתארכת. האלרגיה העונתית אופיינית לעונת האביב ורבים סובלים ממנה.

היא מתבטאת בגירוי וגירוד בעיניים, התעטשויות ופריחות, ומטרידה כיום כרבע מאוכלוסיית ישראל. מקור האלרגיה הוא באבקנים שונים הנידפים לאוויר מעצים, פרחים וצמחים. האלרגיה היא תגובה של המערכת החיסונית מפני חומרים המצויים בסביבה ומוגדרים כאלרגנים, הללו נמצאים בכל מקום ובכל זמן.

המקור – מערכת חיסון מוחלשת – במידה וגופנו בריא ומאוזן לא נרגיש זאת אך אם מערכת החיסון חלשה הגוף מתקשה להתמודד עם אותו גורם ותיווצר תגובה שלילית המתבטאת בהתפתחות אלרגיה הפוגעת באיכות החיים. גורמים אלה נתפסים כמזיקים גם אם למעשה הם אינם כאלה.

עונת האלרגיות מתארכת

האביב הוא עונת הפריחה, לאחר הנמנום בעונת החורף, משחררים ומפזרים הפרחים אבקה באמצעות הרוח וחרקים המשמשים לרבייתם. שינויים אקלימיים וההתחממות הגלובלית גרמו למצב בו בשנים האחרונות עונת החורף מתקצרת והאביב מקדים את בואו בשבועיים ואף יותר. תופעה זו מתרחשת בישראל ובעולם.

בשורת אביב זו אינה משמחת את הסובלים מאלרגיה עונתית משום שעונת האלרגיה התארכה, היא מופיעה מוקדם יותר ונעלמת מאוחר יותר. תופעת האלרגיה הולכת ומתפשטת במקביל לעלייה בשיעורי הסובלים מאסתמה ומאלרגיות למזון. ההתחממות הגלובלית מביאה לשינויים בעונת הפריחה ובעוצמתה, כמות האבקה גדלה והשפעתה התארכה.

גורמים לאלרגיה עונתית מתמשכת

ביסוס לשינויים האקלימיים ניתן למצוא במחקרים שהראו שתחילת עונת הפריחה של מינים רבים הגורמים לאלרגיה הוקדמו. שינוי זה נובע מעלייה בטמפרטורת האוויר הממוצעת ביחס לשנים עברו, ומדיווחים של אנשים הסובלים מהתסמינים לטווח הארוך.

גם הנתונים מחזקים את המגמה, ואם בעבר סבלו מאלרגיה עונתית כ-15% מהאוכלוסייה, כיום 25% מהאנשים סובלים ממנה, ובמיוחד ארבעים אחוזים מהילדים. עונת הפריחה נמשכת מסוף החורף ועד לסוף האביב, ועונת האביב מאופיינת בשרבים ובטמפרטורה הגבוהה מסייעת בפיזור האבקנים כך שריכוז האבקה בימי השרב גדול יותר.

תסמינים – לא רק באביב

אלרגיה מקורה בבעיה במערכת החיסונית, זיהוי מוטעה של גורמים סביבתיים בלתי מזיקים כגון אבקנים, אבק וזרעים נישאים באוויר, מעוררים תגובה חיסונית כגורם מזיק הנחשד בטעות.

כשנוצר מגע בין נוגדני האלרגיה לחלבונים המעוררים אותה, מתרחשת תגובה אלרגית המתבטאת בנזלת, פריחה, גרד, דלקות עיניים וקוצר נשימה. חלק מהאלרגיות מתפתחות גם בעונות הקיץ ובסתיו.

התחזית: השינוי יתרחש רק כשיימצא פתרון להתחממות הגלובלית

מומחי אלרגיה קובעים שכל עוד תימשך תופעת ההתחממות הגלובלית כך משך זמן הפריחה של האלרגנים יתארך ויתחיל מוקדם יותר, ובעקבותיו תסמיני האלרגיה יופיעו מוקדם יותר ויתרבו בקרב אוכלוסייה שלא סבלה מאלרגיה. מדענים עוקבים אחר השפעת שינויי האקלים על הצמחייה ומוקדם לקבוע את מידת השפעתה אולם המגמה ברורה.

עצות של איגוד רופאי האלרגיה הישראלי קובעות כי במצבים בהם צפוי עומס אלרגנים יש להימנע מקרבה למקורות פריחה ולסגור היטב את הבית על מנת למנוע חדירתם. יש להימנע מפעילות גופנית מחוץ לבית. המלצה נוספת היא להתייעץ עם רופא כדי לקבל הדרכה וטיפול תרופתי מתאים במידת הצורך.

אולי יעניין אותך גם:

מדוע אנשים הסובלים מאלרגיה קשה אינם צפויים לקבל חיסון נגד קורונה?

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן