חשיבות אכילת זרעים בתזונה בריאה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

חשיבות הוספת זרעים לתזונה

זרעים הם תוספת חיונית לכל תזונה בריאה. הם אינם זוכים לאותה הערצה כמו אגוזים, למרות שבהחלט מגיע להם. הם מלאים בשומנים חיוניים, חלבון, מגוון נרחב של חומרים מזינים ופיטונוטריינטים שונים.

הם משמעותיים לתמיכה בבריאות, ונחשבים להתגלמות כוח החיים האוניברסלי. כל זרע נושא כוח קטן של אפשרויות עצומות. הם פשוט עולים על גדותיהם בטוב. זרעים הם חלופה מצוינת לאגוזים, וקלים יותר לעיכול. ניתן למצוא זרעי גלם בכל חנות בריאות.

כל הזרעים עשירים בשומן חיוני

זרעי פשתן, צ'יה, וקנבוס הם הזרעים העליונים העשירים באומגה 3, שומן חיוני מעולה לתפקוד הלב והמוח, וחסר ברוב הדיאטות. מומחי בריאות מחשיבים זרעי קנבוס גם כאיזון מושלם של אומגה 6, ומהווים אף מקור מצוין לחלבון.

קינואה, אמרנט, צ'יה, וזרעי קנבוס מציעים השלמת חלבונים, כלומר, הם מכילים את כל תשעת השומנים החיוניים הדרושים לבריאות אופטימלית. באמצעות איזון זרעים שונים בתזונה, ניתן להבטיח אף אספקת חלבון משמעותית.

שמנים מעולים בלי ייסורי מצפון

זרעים הם מעט קלים יותר משמני אגוזים, ומציעים שיטה מצוינת לקבלת מנת שומנים חיוניים בתזונה. שמן זרעי קנבוס, ושמן זרעי חמניות הם דוגמאות טובות לשמנים בהם ניתן להשתמש כרוטב לסלט. מומלץ לבחור תמיד את האיכות הגבוהה ביותר שניתן למצוא של שמן בכבישה קרה. מומלץ ליהנות מהשמנים במתינות.

לאכול חכם זה לשלב מגוון זרעים במגוון צורות בתזונה היומית

ניתן להתחיל את היום עם שייק המכיל זרעי קנבוס, ליהנות מפטה זרעים מונבטים בארוחת הצהריים או לפזר זרעי גלם או זרעים קלויים על הסלט.

רוטב הסלט יכול להכיל שמן זרעי קנבוס, שמן זרעי פשתן או שמן זרעי חמניות. ניתן להכין ארוחה המכילה קינואה, ואפילו המבורגר צמחוני מזרעים.

חומרים מזינים צפופים – אכילת מגוון זרעים שונים באופן קבוע מבטיחה קבלת מנה בריאה של זרחן, מגנזיום, סלניום, מנגן, אבץ, ברזל, נחושת, ויטמינים מקבוצת B, ויטמין K וויטמין E עשיר בנוגד חמצון. כל החומרים המזינים האלו חיוניים לתמיכה בבריאות במספר רמות.

מקור מצוין לסיבים – בדומה לרוב המזונות הצמחיים, זרעים מלאים בסיבים טבעיים טובים לשליטה ברמות הסוכר בדם, ומסייעים בהאטת התמוטטות פחמימות מספיגת סוכר. הם נהדרים אף לקידום פעולת מעיים בריאה, בריאות הלב והתמודדות עם ירידה במשקל.

הפחתת רמת כולסטרול ולחץ דם – זרעים מכילים סיבים הנלחמים בכולסטרול חשוב המכונה ליגננים. זרעי פשתן, צ'יה, ושומשום מכילים רמות מועילות במיוחד, יותר מאשר רוב המזונות האחרים. מחקרים מראים אף כי פעולה חיובית זו של הזרעים מפחיתה את לחץ הדם.

כל הזרעים עשירים בנוגדי חמצון – זרעי פשתן נחשבים לנוגדי החמצון הגבוהים ביותר בקרב המזונות מהצומח, ומתקרבים ברמתם העליונה לפוליפנולים, המככבים כעליונים בעולם נוגדי החמצון.

נבטים – הנבטת זרעים הופכת את החומרים המזינים לזמינים יותר לספיגה. להנבטה יש יתרון נוסף של שחרור מעכבי אנזים בזרעים והפיכתם לקלים יותר לעיכול.

חמאת זרעים – שיטה מצוינת נוספת להאיץ את שחרור החומרים המזינים היא להכינם כחמאת זרעים. כך שומרים על שלמותם, והופכים את החומרים המזינים שלהם לקלים יותר לקליטה. ניתן לרכוש זרעי חמאה בחנויות טבע או להכינם במעבד מזון. טחינת זרעים היא דוגמא מצוינת לחמאת שומשום טעימה.

זרעים טחונים – גריסת זרעי הגלם יעילה לפיזורם על סלט או שילובם בשייק. שיטה זו מאפשרת את הגברת הסיכויים לקליטת החומרים המזינים הנמצאים בכל הזרעים.

זרעים הם דגנים חשובים – קינואה היא למעשה זרעים! היא מכילה חומצות אמינו חיוניות, מה שהופך אותה לחבר הטוב ביותר של שוחרי הבריאות. היא מזינה להפליא ומשמשת כזרעי בר ללא גלוטן.

אכילת זרעי גלם או זרעים קלויים – חופן זרעי גלם או זרעים קלויים כחטיפים או זרייתם על סלטים מטפלים בבריאות באופן משמעותי. יש לזכור ללעוס היטב את הזרעים כך שיעברו דרך כל מערכת העיכול והחומרים המזינים יהיו זמינים יותר.

אפייה עם זרעים – ניתן להשתמש בזרעים באפייה חלק מהמתכון, במקום פירורי לחם או קמח. האפייה משפרת את הטעם שלהם, וניתן אף לאפות את כל הזרעים ולאכול אותם כחטיף טעים.>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן