מה יש לי לאכול במחלת צליאק?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מה אפשר לאכול במחלת צליאק?

השיטה היעילה והבריאה ביותר להקפיד על תזונה נטולת גלוטן במחלת צליאק היא לחפש את המזונות שבאופן טבעי אינם מכילים גלוטן.

אלו כוללים פירות; ירקות; בשרים ועופות; דגים; מוצרי חלב; שעועית, קטניות ואגוזים. עשב חיטה טהור הוא צמח נוסף שאינו מכיל גלוטן, אך הזרעים שלו מכילים גלוטן. אם לא קוצרים את הצמח בזמן, או שלא מעבדים אותו כראוי, קיים סיכון לזיהום גלוטן.

מה בקשר לדגנים?

קיימים דגנים רבים שבאופן טבעי אינם מכילים גלוטן, וחולי צליאק יכולים ליהנות מהן במגוון שיטות יצירתיות. ניתן למצוא את רוב הדגנים האלו ברשתות שיווק המזון, אך חלק מהדגנים הפחות ידועים זמינים בחנויות מזון בריאות בלבד. אין זה מומלץ לרכוש דגנים הנמכרים בתפזורת, בשל האפשרות לקשר צולב עם גלוטן.

המזונות והדגנים הבאים המכילים עמילנים אחרים ללא גלוטן, הם:

  • אורז
  • תירס
  • סויה
  • תפוחי אדמה
  • טפיוקה
  • שעועית
  • דורה
  • קינואה
  • דוחן
  • כוסמת
  • פשתן
  • שיבולת שועל ללא גלוטן
  • קמח אגוזים.

חולי צליאק נדרשים להקפיד יותר

מספר מחקרים הוכיחו שדגנים שבאופן טבעי אינם מכילים גלוטן, עשויים להכיל גלוטן כתוצאה מקשר צולב עם גלוטן הנמצא בדגנים באמצעות הקציר והעיבוד. אם אתם מודאגים לגבי בטיחות הדגנים, רכשו רק גרסאות שנבדקו לנוכחות גלוטן, שתווית המזון שלהם מציינת שהם מכילים פחות מעשרים ppm.

מוצרי חיטה מסורתיים, כגון פסטות, לחמים, קרקרים ומאפים אחרים, ניתנים להחלפה עם מוצרים המכילים קמחים ודגמים חלופיים. בנוסף, מומלץ לרכוש קמח ללא גלוטן הזמין ברשתות שיווק המזון, המאפשרים לחולי צליאק לאפות לחם משלהם.

באיזה תחליפי גלוטן אני יכול להשתמש?

מוצרי מזון רבים המכילים גלוטן, ניתנים להחלפה במוצרים ללא גלוטן הזמינים באופן נרחב ביותר בסופרמרקטים, והופכים את החיים ללא גלוטן לקלים הרבה יותר. יחד עם זאת, יש לזכור כי מזונות טריים מעובדים באופן מינימאלי, הם חלק חיוני מתזונה בריאה ללא גלוטן.

חשוב ביותר לבסס את התזונה סביב פירות, ירקות, בשר, וקבוצות המזונות הבריאות האחרות שפורטו במאמר זה. מוצרי מזון מסחריים רבים שכותרתם "ללא גלוטן" עשויים להיות מסוכנים לחולי צליאק, ולכן חשוב ביותר לקרוא את התוויות. בנוסף, חשוב לזכור כי הגדרת "ללא גלוטן" אין פירושה בהכרח שהמוצר אינו מכיל גלוטן.

דגני בוקר

דגנים רבים מכילים גלוטן או חיטה אך לא כולם. לכן יש להקפיד לקרוא את התוויות על הקופסאות ולאתר את הכותרת "ללא גלוטן".

אך חולי צליאק צריכים להבין שלא כל הדגנים ללא גלוטן יפרסמו הכרזה זו ולכן חשוב לבדוק את רשימת המרכיבים. היבט נוסף ממנו יש להיזהר: קורנפלקס ודגני אורז ותפוחים עשויים להכיל תמציות מאלט המכילות גלוטן!

שיבולת שועל – במקרים רבים, שיבולת שועל נקצרת ומעובדת עם אותו ציוד המשמש לחיטה, ולכן היא עשויה להיות נגועה בקלות. מחקרים מראים כי שיבולת שועל טהורה הנצרכת במתינות, בכמות של עד חצי כוס ליום, נסבלת על ידי רוב חולי הצליאק. מומלץ לבחור מוצרים שכותרתם ללא גלוטן, בכל המזונות המכילים שיבולת שועל, כולל גרנולה וחטיפי גרנולה.

מרקים ורטבים – מזונות אלו הם המקורות הגדולים ביותר לגלוטן מוסתר, וחברות רבות לייצור מזון משתמשות בחיטה לשם עיבוי המוצרים. לכן מומלץ תמיד לקרוא את תוויות כל המרקים והרטבים המוכנים מראש, או המשומרים, תוך הקפדה מיוחדת על המוצרים המיוצרים בהקרמה.

רוצים להזמין משלוח? אין בעיה. רק הקפידו להזמין משלוחי אוכל בריאים.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן