תרופת פרוזק

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

תרופת פרוזק

תרופת פרוזקפרוזק, או בשמה הנוסף פרואולקטין, הינה תרופה פסיכיאטרית מסוג SSRI לטיפול בדיכאון. לאורך השנים, נמצא כי תרופה זו מסייעת ביעילות גם במצבים של הפרעה אובססיבית קומפולסיבית (OCD), התקפי פאניקה, תסמונת קדם ווסתית ובולימיה נרבוזה.

מדובר בתרופה שמשפיעה על תאי העצב במוח ומעכבת את ספיגת הסרוטונין בהם, מה שמגביר את כמות הסרוטונין המוח ומשפר את מצב הרוח.

מתי משתמשים בפרוזק?

במידה ואתם חשים במצב רוח ירוד מאוד במשך מרבית משעות יום, או בהפרעות חרדה למיניהן, הפוגעים בתפקודכם היומיומי, ניתן לפנות לרופא משפחה או לרופא פסיכיאטר ובהתאם להמלצותיו לקבל את התרופה.

אופן השימוש בתרופה

התרופה נלקחת לאחר הארוחה, בבוקר או בערב, בהתאם למידת העייפות/ עירנות שהיא מותירה את האדם שנוטל את התרופה.

אין להפסיק את הטיפול באמצע ללא התייעצות עם רופא. לעיתים, לאחר כשבועיים עד חודש של שימוש בתרופה תרגישו טוב יותר ותרצו להפסיק את השימוש בה.

יש להימנע ממצב שכזה היות ותחושה זו עשויה להיות מתעתעת ובעת הפסקת השימוש בתרופה הדכאון יחזור כמקודם. על מנת לחזור לתפקוד תקין ללא השימוש בתרופה יש להמשיך וליטול אותה במשך תקופה של כשנה בממוצע ובכל מקרה הפסקת הטיפול תיעשה בהדרגה ובליווי והמלצת הרופא המטפל.

תופעות לוואי של פרוזק

יש לקחת בחשבון את תופעות הלוואי של התרופה בעת נטילתה. יחד עם זאת, ייתכן ותרגישו כי תופעות הלוואי "משתלמות" לכם על מנת להגיע לרווחה הנפשית לה אתם מייחלים.

בין תופעות הלוואי הנפוצות:

  • עייפות
  • כאבי ראש
  • רעידות
  • הפרעות בשינה
  • עצבנות
  • הפרעות בתפקוד המיני
  • הפרעות בתיאבון
  • הזעת יתר
  • יובש בפה
  • הפרעות במערכת העיכול – לרוב יופיע רק בימים הראשונים לנטילת התרופה

תופעות לוואי הדורשות התייחסות מיוחדת

במידה והינך בהיריון או מניקה, עלייך להיוועץ ברופא לפני השימוש בתרופה.

בנוסף, אין להשתמש בסמים או אלכוהול בעת השימוש בתרופה זו, שילוב זה עשוי להיות מסוכן ולגרום להזיות או תחושות דכאון ונטייה לאובדנות גבוהים יותר.

התאמה נכונה של התרופה

לעיתים רבות מידי, בשל יתרונותיה ויעילותה של תרופה זו, קיימת אצל הרופאים יד קלה מידי במתן מרשם לתרופה זו. האבחנה של האדם הנוטל הינה חשובה ביותר.

אנשים הסובלים ממאניה דיפרסיה (הפרעה בי-פולרית/דו-קוטבית, בה האדם נע בקיצוניות במצבי הרוח, ממצב רוח דכאוני למצב רוח מרומם באופן קיצוני) מגיעים לרופא לרוב סביב מצב הרוח הדכאוני. לעיתים קרובות, ללא בירור מעמיק, הרופא לא יוכל לדעת שמדובר במחלה זו ולא בדכאון בלבד ולתת מרשם לפטיפול בפרוזק.

במצב שכזה, נטילת תרופה זו עשויה לגרום למצבים מאניים בשל העלייה ברמת הסרוטונין במוח ובשל הנטייה לתנודתיות הקיצונית במצב הרוח.

הפיתוי שבתרופה

יעילותה של תרופה זו הופכת את השימוש בה למפתה במיוחד.

לעיתים קרובות אנשים המתמודדים עם פרידה מבן זוג, פיטורין או אפילו תסכול בעבודה יחוו תחושות דכאוניות ויתפתו לשימוש בפרוזק. פיתוי זה הינו בעייתי ואין להקל בו ראש, היות ותרופה זו יוצרת שינויים כימיים במוח, מצב שהוא אינו אידיאלי לגוף וכל עוד ניתן אחרת עדיף להימנע מכך.

האם קיימת אפשרות אחרת?

ההתמודדות עם מצב רוח ירוד ודכאוני מצריכה אנרגיות רבות וכוחות שדווקא בזמן הזה, אנחנו הכי פחות מוצאים בתוכנו.

במידה והמצב רוח הירוד אינו פוגע באופן משמעותי בתפקודי היומיום, מומלץ לפנות לטיפול פסיכותפויטי המסייע בהתמודדות עם התחושות השונות ויותר מכך, מאפשר עבודה על הגורם לבעיה ולא רק נותן פתרון לסימפטומים שלה כפי שעושה הפרוזק.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן