דלקת של הערמונית (פרוסטיטיס)

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דלקת הערמונית

דלקת הערמונית דלקת הערמונית היא מחלה שכיחה יחסית, כשבארצות הברית לבדה מדי שנה פונים לטיפול שני מיליון גברים שסובלים ממנה.

מדובר על המחלה האורולוגית השכיחה ביותר מבין כל המחלות האורולוגיות בקרב גברים מתחת לגיל חמישים ועל המחלה השלישית בשכיחותה מכל המחלות האורולוגיות בקרב בני חמישים ומעלה (אחרי סרטן הערמונית והגדלה שפירה של הערמונית).

מה הם הגורמים לדלקת הערמונית?

דלקת הערמונית נגרמת בעקבות זיהום חיידקי. החיידקים שיכולים לגרום לדלקת זו יכולים להיות חיידקים מזנים שונים ומגוונים בצורה בלתי רגילה. בין היתר מדובר על חיידק הכלמידיה, איסכריה קולי, אנטרובקטר אירוגנס ועוד.

להלן הגורמים שמגדילים את הסיכון לזיהום החיידקי של הערמונית:

  • חדירה של פין לפי הטבעת (במהלך קיום יחסי מין אנאליים).
  • החדרה של קטטר לפין בהליך רפואי.
  • הפרעה חסימתית שגורמת לבעיה במתן שתן כמו למשל הגדלה שפירה של הערמונית או היצרות של השופכה.
  • במקרים נדירים מדובר על דלקת ממקור אוטואימוני בעקבות תקיפה של תאי מערכת החיסון את תאי הבלוטה.
  • החזר שתן תוך ערמוניתי (כניסה של שתן מזוהם בחיידק לצינורות של הערמונית).

מה הם התסמינים של דלקת הערמונית?

כיום נהוג לסווג את כל המקרים של דלקת הערמונית לארבע קבוצות להלן:

  • דלקת ערמונית חריפה – חום גבוה, כאב באזור חיץ הנקבים שמקרין לפין, הפרעות במתן שתן עד כדי עצירת שתן מוחלטת, שלפוחית רגיזה וכן ייתכנו סיבוכים כמו למשל היווצרות של מורסה בערמונית ואף אלח דם.
  • דלקת ערמונית חיידקית מתמשכת – כאבי אגן שלא מלווים בחום גבוה, זיהומים חוזרים ונשנים בדרכי השתן ועוד.
  • תסמונת האגן הדואב – כאבים בחיץ הנקבים, באשכים, בגב התחתון ובפין, כאבים בזמן פליטת זרע, חסימה של זרימת השתן או שלפוחית רגיזה ועוד.
  • דלקת ערמונית א-סימפטומטית – דלקת שניתן לאבחן בבדיקות מעבדה אך שלא מפריעה לחולה בשום צורה.

כיצד מאבחנים את המחלה?

הבדיקה הראשונה היא בדיקה ידנית של החלחולת שבה יוכל הרופא להרגיש במקרים מסוימים שהערמונית תפוחה ובצקתית (אופייני לדלקת ערמונית חריפה). בנוסף, יש לבצע בדיקת שתן לצורך ביצוע תרבית וכן יש לבצע את מבחן ארבע הכוסות שבו נלקחות מספר דגימות שתן והפרשה מהשופכה לאחר ביצוע עיסוי ערמונית. המבחן מאפשר לאבחן את המיקום של הזיהום (בשלפוחית, בערמונית או בשופכה).

כמו כן, ניתן לבצע בדיקת ציטולוגיה בשתן לשלילת סרטן השלפוחית שיכול היה לגרום לתסמינים דומים לאלו שמהם סובל החולה, בדיקת משטח של נוזל הזרע, בדיקת אולטרסאונד של דרכי השתן, בדיקות לאיתור של הפרעות חסימתיות אחרות כמו למשל בדיקת זרימת שתן או אורודינמיקה ועוד. ככל שיבוצעו יותר בדיקות וככל שיותר נתונים יילקחו בחשבון, כך ניתן יהיה להגיע לכדי אבחנה מדויקת ומושכלת יותר.

כיצד מטפלים בדלקת הערמונית?

קו הטיפול הראשון בדלקת הערמונית כולל שימוש בתרופות שונות בדגש על אנטיביוטיקה למשך שבועיים עד ארבעה שבועות כשבחלק מהמקרים יהיה צורך לתת את האנטיביוטיקה בעירוי לווריד. כמו כן, בחלק מהחולים יהיה צורך לעשות שימוש בחוסמי קולטן אלפא אדרנרגי עקב חוסר הרפיה של צוואר השלפוחית. על מנת להקל את מידת הכאב והסבל נהוג לתת לחולים בכל הסוגים של דלקת הערמונית תרופות לשיכוך הכאבים וכן נוגדי דלקת שאינם סטרואידים.

בקרב חולים רבים שרירי רצפת האגן סובלים מהתכווצויות חמורות שגורמות לכאבים חמורים. בהתכווצויות האלו נהוג לטפל על ידי חימום, הזרקה של חומרים מאלחשים, פיזיותרפיה, גירוי חשמלי, דיקור סיני ועוד. במידה והתפתחה מורסה בערמונית יש לנקז אותה בגישה מלעורית או בגישה תוך שופכתית בהתאם להחלטת הרופא.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן