חשיבות פעילות גופנית ופיזיותרפיה בפרקינסון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

 

פעילות גופנית ופיזיותרפיה לפרקינסוןמחקרים הראו שפעילות גופנית קבועה מועילה לאנשים עם מחלת פרקינסון. היא מפחיתה נוקשות; ומשפרת את הניידות, היציבה, האיזון וההליכה.

תרגילים אירוביים מגבירים את אספקת החמצן והנוירוטרנסמיטורים לשמירת בריאות הלב, הריאות ומערכת העצבים. פעילות גופנית הכרוכה בתרגילי כוח מפחיתה גם דיכאון. תרגילי זיכרון מבוססי למידה מסייעים אף הם לשמירת חדות הזיכרון.

הפעילות הגופנית הטובה ביותר לפרקינסון

קיימות ראיות מדעיות גוברות המעידות על העובדה לפיה תרגילים אירוביים מבוססי למידה יעילים לפרקינסון. תכניות תרגול המסייעות לבריאות הלב והריאות, מקדמות גם ביומכניקה טובה, יציבה טובה, ושיפור הכוח. תנועות סימטריות קצביות הן הטובות ביותר, וריקוד טוב במיוחד להפחתת נוקשות.

למרות שהמחקרים בנושא זה נמשכים, המחקרים הקיימים מוכיחים שמעבר לפעילות אירובית עם דפוסי תנועה בריאים, תרגילים שמאתגרים אדם לשנות את הקצב, הפעילות או הכיוון, בסוג פעילות גופנית שנקראת "תרגול אקראי", תורמים לאנשים עם מחלת פרקינסון.

חשוב גם לבצע מגוון פעילויות גופניות, היות ואנשים עם המחלה מתקשים לעבור מפעילות אחת לאחרת או לבצע שתי פעילויות במקביל. תרגילים הדורשים איזון והתאמת הגוף חשובים גם בשילוב עם פעילויות קצביות כגון ריקוד, דילוג ורכיבה על אופניים. הם שומרים על היכולת לבצע תנועות הדדיות, מקדמים תשומת לב ויעילים ללמידה.

סוגי התרגילים לפרקינסון

תרגילים המניבים יתרונות בריאותיים אלו כוללים:

הליכה

ריקוד

יוגה

טאי צ'י

הליכה על מכשולים

הליכה בקצב מוסיקה עם נדנדות זרוע גדולות

פינג פונג, טניס וכדורעף

אירובי וג'אז.

אימוני כוח

הרמת משקולות אינה הבחירה הטובה ביותר בתכנית תרגילים לאדם עם מחלת פרקינסון, במיוחד אם זוהי הפעילות הגופנית היחידה. אנשים צריכים להיזהר בביצוע תרגילי חיזוק על מנת להפחית את הגדלת הקשיחות והנוקשות. כאשר תרגילי חיזוק מבוצעים כראוי, הם מניבים ערך כלשהו.

מסת שריר וכוח מאפשרים לאדם להשלים מטלות יומיום ולשמור על איזון. בנוסף, חיזוק השרירים מסייע בשמירת יציבה זקופה יותר. תרגילים אינטגרטיביים, תפקודיים, מלבד אימון משקולות, מחזקים את השרירים בשיטות מועילות יותר לאנשים עם מחלת פרקינסון.

תרגילים חלופיים לאימוני כוח

אלו הן דוגמאות לתרגילים חלופיים להרמת משקולות:

  • פעילות גופנית בעמידה לחיזוק הרגליים.
  • עמידה על הבהונות.
  • תרגילי סקוואט (כריעה).
  • ישיבה והתרוממות מכיסא, בסטים חוזרים.
  • תרגילי רגליים עם משקולות קטנות.

משקולות קלות

יעילות כמו משקולות כבדות בשמירת טווח שרירים ואינן מגדילות קשיחות. הליכה עם משקולות על הקרסוליים או כף היד מסייעת בחיזוק והגברת המודעות להנעת זרועות ודריכה יציבה. מתינות היא המונח הטוב ביותר לאימוני כוח כשלא מבוצעות צורות אחרות של פעילות גופנית.

אך שילוב תרגילי חיזוק הגמישות, ותרגילים אירוביים קצביים, באופן שגרתי, הם כיף, מרתקים, מתגמלים, ומאפשרים את ההתקדמות הטובה ביותר בהתמודדות עם פרקינסון.

מה לגבי שחיה? היא אינה נחשבת לפעילות אירובית המתאימה לאנשים עם מחלת פרקינסון המתקשים לנשום. היא מתאימה לאנשים שנהנו בעבר משחייה ומבצעים את השיטות בנוחות. שחייה באמצעות תרגילי משיכות במים מסייעת אף להגדלת טווח תנועת הכתף.

אולי יעניין אותך גם:

שיקום בבית>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן