הזעות לילה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

הזעות לילה

הזעות לילההזעת לילה היא תופעה נפוצה, המתייחסת להזעה עודפת המתרחשת במהלך הלילה. יחד עם זאת, אם חדר השינה חם מהרגיל, או שאדם משתמש במצעים מרובים מידי, הוא עלול להתחיל להזיע במהלך השינה, וזה נורמאלי.

על מנת להבדיל הזעות לילה שנובעות מגורמים רפואיים מאלו המתרחשות בשל סביבה חמה מידי, רופאים מתייחסים בדרך כלל להזעות לילה אמיתיות כאל גלי חום קשים המתרחשים בלילה, ועלולים להציף את הבגדים והמצעים, ללא קשר לטמפרטורת החדר.

הגורמים והתסמינים להזעות לילה בקרב נשים גברים וילדים

קיימים גורמים רבים ושונים של הזעות לילה. על מנת לקבוע את הגורם אצל מטופל מסוים, רופא חייב לקבל בדיקת היסטוריה רפואית מפורטת על מנת להחליט אם מצב רפואי בסיסי אחראי לתופעה.

למרות שקיימת נטיה לקשר את גיל המעבר עם הזעות לילה, זהו רק אחד הגורמים לתופעה בקרב נשים. מצבים רבים אחרים עלולים לגרום להזעת לילה בקרב גברים, נשים או ילדים, והתסמינים משתנים בהתאם לגורם הבסיסי.

חלק מהגורמים והתסמינים הידועים הם:

  • במצב של זיהומים וסוגי סרטן מסוימים, עלול להתפתח חום עם הזעות הלילה.
  • רעד וצמרמורות.
  • במצב של סוגי סרטן כגון לימפומה, מתרחשת ירידה במשקל שאינה מוסברת.
  • הזעות לילה הקשורות לגיל המעבר מלוות בדרך כלל בתסמינים אחרים של גיל המעבר כגון יובש בנרתיק, חום בשעות היום ושינויים במצב הרוח.
  • הזעת לילה המתרחשת כתופעת לוואי של תרופות, עלולה להיות מלווה בתופעות לוואי שונות, בהתאם לתרופה הספציפית.
  • מצבים שגורמים להזעה מוגברת באופן כללי, להבדיל מהזעת לילה בלבד, יגרמו להזעה מוגברת גם בשעות אחרות של היום.

מחלות ומצבים רפואיים הקשורים להזעות לילה

מצבים רפואיים שונים הקשורים בדרך כלל להזעות לילה הם:

תרופות

נטילת תרופות מסוימות עלולה להוביל להזעת לילה. במקרים ללא תסמינים פיסיים אחרים או תסמיני גידול או זיהום, תרופות מהוות לעיתים קרובות את הגורם לתופעה.

תרופות נוגדות דיכאון – הן סוג נפוץ של תרופה שעלולה לגרום להזעות לילה. כל הסוגים של תרופות אלו כוללים תרופות נוגדות דיכאון טריציקליות, מעכבי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ותרופות חדשות יותר כגון אפקסור ובופרופיון, אשר עלולים לגרום להזעות לילה, כתופעת לוואי. גם תרופות פסיכיאטריות אחרות קשורות לתופעה.

תרופות להורדת חום – כגון אקמול ופרצטמול, עלולות לגרום לעיתים לזעה מוגברת. סוגי תרופות אחרות עלולים לגרום לאדמומיות העור, בדרך כלל בלחיים ובצוואר, ותסמינים אלו עלולים להיות מבולבלים עם הזעות לילה. תרופות רבות אחרות, ובכללן קורטיזון, פרדניזון ופרדניזולון, עשויות להיות קשורות אף הן לתופעה.

זיהומים

זיהומי חיידקים, הקשורים למצבים רפואיים שונים, עלולים להיות קשורים להזעות לילה. חלק ממצבים רפואיים אלו הם: דלקת מסתמי הלב; דלקת בתוך העצמות עקב זיהום; זיהום התוספתן, השקדים, או פי הטבעת; וזיהום של נגיף האיידס (HIV).

הפסקת וסת

גלי החום המלווים את גיל המעבר עלולים להתרחש בלילה ולגרום להזעה. זהו גורם נפוץ מאוד בקרב נשים לפני גיל המעבר. חשוב לזכור כי גלי חום ותסמינים אחרים של הפסקת וסת עלולים להקדים את גיל המעבר בפועל, במספר שנים.

הזעת יתר אדיופטית

זהו מצב שבו הגוף מייצר באופן כרוני כמות מוגברת של זיעה, ללא כל סיבה רפואית הניתנת לזיהוי.

סרטן

הזעות לילה הן תסמין מוקדם לסוגים מסוימים של סרטן. הסוג הנפוץ ביותר הוא לימפומה. יחד עם זאת, אנשים עם סרטן מאובחנים לעיתים קרובות עם תסמינים אחרים כגון ירידה בלתי מוסברת במשקל וחום.

היפוגליקמיה

לעיתים, רמות גלוקוז נמוכות בדום עלולות לגרום להזעת לילה. אנשים שצורכים אינסולין או תרופות לבליעה נגד סוכרת, עלולים לחוות היפוגליקמיה בלילה, המלווה בהזעה.

מצבים נוירולוגיים

עלולים לגרום להזעה מוגברת ולעיתים אף להוביל להזעת לילה. מצבים אלו כוללים דיסרפלקסיה אוטונומית; הפרעה פוסט טראומטית; שבץ מוחי ונוירופתיה אוטונומית.

הטיפול תלוי בגורם הבסיסי וכרוכות בשינוי התרופות הנצרכות בהווה, הורדת המינונים, וטיפול במחלה הבסיסית.

>

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן